Slabost v avtu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

benika -> Slabost v avtu (18.9.2007 17:57:00)

Naš fant je star 2 leti in zadnje čase opažam, da mu je v avtu med vožnjo rado slabo in potem joka ali celo bruha. A je kakšna varianta, da mu olajšamo vožnjo?

mily -> RE: Slabost v avtu (18.9.2007 18:50:22)

Evo, naša je enaka! Vedno kadar se peljemo malo dlje in če je preveč ovinkasta pot, jo začne bolet trebušček. Žal se ne da nič pomagat, vsaj jaz ne znam. Ponavadi se pogovarjava ali pa dam kako njeno pesmico gor, da se malo zamoti.

Gina -> RE: Slabost v avtu (18.9.2007 19:16:06)

Našemu pomaga, če dam gretje na minimum, se pravi gretje čisto ustavim, da je bolj hladno, pa če peljem zelo počasi. Če je oblečen v jakno, mu jo dam dol, če ni premrzlo. Vedno mu je mnogo bolj slabo, kadar je malo prehlajen. Če je čisto zdrav, brez zamašenega noska ali malo hripavega grla, mu je redko slabo. Bolj kot je prehlajen, prej mu je slabo.  
Slabo mu je pa skoraj vsako jutro, razlika je le v tem, pri katerem ovinku vožnje do vrtca mi to pove.

NEVA-1 -> RE: Slabost v avtu (18.9.2007 22:27:14)

mi mu za daljše vožnje damo pol tablete proti slabosti (dramina), vsaj pol ure prej, zaenkrat pomaga...  slabosti so se začele, ko je bil star dve leti

Blink1 -> RE: Slabost v avtu (19.9.2007 8:00:55)

Mi za daljše ture tudi damo pol tabletke.

Je pa tudi dosti pomagalo letos, ko smo za na pot na morje kupili prenosni DVD in je gledala risanke. Pa eno zavesico na okno, da se ven nič ne vidi.

mojsoncek -> RE: Slabost v avtu (19.9.2007 8:16:16)

Pol ure pred voznjo malo cokolade, med voznjo pa kaksno bobi palcko. Meni je to vedno pomagalo na daljsih voznjah, "recept" sem pa v eni reviji zasledila... Pa v avtu naj ne bo pretoplo, bolje bo, da je malo bolj sveze.

Nika v službi -> RE: Slabost v avtu (19.9.2007 8:41:01)

Benika, a si že poskusila s staro zvijačo - flajšter (hansaplast, obliž[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) čez popek? Deluje, preverjeno.

Sicer pa kot so ti že ostale svetovale - kaka tabletka, svež dotok zraka, ukvarjanje, da pozabi....

Lenny -> RE: Slabost v avtu (19.9.2007 9:07:57)

Pri nas poleg že napisanega velja tudi to, da se pred vožnjo ne pije veliko. Nekaj požirkov, več pa ne. Med vožnjo tudi po požirkih. Če je imel preveč tekočine v želodčku, je skoraj vedno bruhal.

Stran: [1]