Delo doma (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> Delo doma (18.9.2007 15:15:41)

Zanima me ali ima katera izkušnje s tem. V službi sem povedala, da se s ponedeljkom ne nameravam več voziti vsak dan tako daleč, saj mi to resno predstavlja problem, sem v 27 tednu in me že pošteno vse boli pa tudi vedno bolj me je strah vožnje! Sedaj pa bi radi, da do porodniške delam doma in baje se zato potrebuje aneks k pogodbi o zaposlitvi. Ali je morda katera v podobnem položaju? Zanima me tudi ali ti lahko z aneksom tudi kaj vplivajo na višino plače?! Hvala že vnaprej za odgovore!




fricka -> RE: Delo doma (18.9.2007 15:21:53)

Oprosti, ampak se mi zdi, da zaposleni težko kar rečemo, da pač ne bomo več hodili v službo. To je v pristojnosti tvojrga ginekologa, da ti pač predpiše bolniško v kolikor si do nje upravičena. Si pa lahko samo vesela, da ti delodajalec omogoči delo doma.




Anonimen -> RE: Delo doma (18.9.2007 15:24:09)

Pri nas jih kar nekaj občasno dela doma. Plačo imajo isto, samo prevoza ne dobijo.

Pa meni tud ni jasno kako se lahko kar odločiš da ne boš v ponedeljek prišla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
A si mislila koristit dopust al kako?




Suzi* -> RE: Delo doma (18.9.2007 15:24:30)

hm, po moje si zrihtaj bolniško. saj ti G lahko napiše zarad te dolge vožnje po moje.
drugače pa izkušenj z delom doma žal nimam, nekaj bo pa sigurno treba dat na papir.




Anonimen -> RE: Delo doma (18.9.2007 15:26:36)

Ne moreš kar rečt, da te ne bo. Tako se ne dela. In glede na to, da ti ponujajo delo doma, bi lahko lepše odreagirala oz. bi se sporazumno dogovorila.
Kako misliš, da se počuti delodajalec, ko mu zaposleni tako reče?




Anonimen -> RE: Delo doma (18.9.2007 16:48:03)

Mogoče sem se pač malo čudno izrazila, ampak ja povedala sem, da ne nameravam s ponedeljkom več priti v službo, po nasvetu ginekologa, ki mi je predlagal bolniško že od samega začetka nosečnosti, pa sem zaradi odgovornosti vseeno vztrajala do sedaj. Verjetno pa je to, kaj si kdo lahko privošči na delovnem mestu odvisno tudi od njegovega položaja in na srečo si jaz to lahko privoščim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!  Hvala karin24 za informacijo, tebe na_go pa sploh ne razumem o kakšnih reakcijah govoriš? Zastavila sem samo vprašanje, če ima katera kaj izkušenj s tem, nisem pa govorila o nobenih svojih reakcijah, saj sem za to izvedela šele danes....




soncek.djukelica -> RE: Delo doma (18.9.2007 17:39:09)

Moja prijateljica je tudi tako delala, koker se spomnim! Morda ne vsega dela, kot v službi,ampak dokončala je nekatere projekte! Vsekakor ti sama najbolj veš, a bi še delala! Če pogledaš iz ekonomskega vidika je itakl bolš da delaš,saj večjo plačo dobivaš,kot pa to,da si na bolniški! Če pa tvoje zdr. stanje takšno,da morš velik počivat, je pa itak bolš da si na bolniški! Vendar verjemi mi,da je živ dolgčas bit doma in sam ležat!




Magi* -> RE: Delo doma (18.9.2007 18:17:22)

delodajalec in delavec se lahko kadarkoli dogovorita o možnosti dela doma. tok simple je to. seveda rabiš zraven najbrž kak aneks k pogodbi. če je delodajalec temu naklonjen, potem ne bo problemov (in če je narava dela takšna). jaz bi to takoj, ampak imam tako delo, da moram biti tam.

če imaš možnost, to izkoristi. to sploh ni enako bolniški. ne vem od kod vam to?




Naja30 -> RE: Delo doma (18.9.2007 18:49:10)

Če ti je G svetoval ostati doma, je to prvo, kar bi jaz tudi storila. Če imaš možnost dela doma, pa še boljše. Se ne boš dolgočasila, ker do poroda je le še kar nekaj časa.




Stran: [1]