lupinica- z ali brez podstavka (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

taja83 -> lupinica- z ali brez podstavka (18.9.2007 12:11:48)

Zanima me, glede podstavka pri lupinicah. sama imam namreč sposojeno lupinico, ki pač nima podstavka in se mi ne zdi ravno varna, če jo namestim na sedež v avto. pa me zanima, če bi bilo mogoče boljše kupiti takšno s podstavkom, kolikor vem so to peg peregove, ki pa so tudi cenovno kar visoke, glede da jo ne rabiš prav dolgo.
prosim če mi lahko zaupate svoje izkušnje s tem.

Hvala!

taška30 -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (18.9.2007 12:16:40)

Ja, kje pa imajo podstavek tisti od katerih si si sposodila?!? To je komplet! Brez podstavka nikakor ni varna, saj se prav podstavek z avtomobilskim pasom fiksira na sedež. Ne more lupinica kar stat na sedežu in se guncat sem in tja.
Če ne dobiš podstavka, bi jaz na tvojem mestu kupila novo.

Pobalami -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (18.9.2007 12:17:03)

Najbrž misliš iso fix.

Tudi brez isofixa so lupinice varne. Preveri kakšni so varnostni testi tvoje lupinice (adac, avtomagazin...)

Aja, naša lupinica ni imela nobenega podstavka in se je na tleh guncala. V avtu si vstavil varnostni pas v zareze, kjer je pač predvideno, in lupinica je bila v avtu fiksna.

felicia -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (18.9.2007 12:21:49)

Oj
kolikor vem obstajajo tri vrste lupinic: tiste prvotne ki so brez nastavka in se z varnostnim pasom fiksirajo,

potem so še take s podstavkom kot so peg peregove, kjer se nastavek fiksira in ti potem vzameš ven samo lupinco, nastavek ostaja v avtu in še take najnovejše na sistem iso fixa.

Mi imamo peg peregovo z nastavkom.

Strawberrie Cherrie -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (18.9.2007 12:24:06)

Imeli smo Maxi cosi cabrio, brez iso fix sistema, pa je bila stabilna v avtomobilu. Na crash testih je bila pa lani edina ocenjena z odličnim.

Anonimen -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (18.9.2007 12:25:40)

IZVIRNO SPOROČILO: felicia

Mi imamo peg peregovo z nastavkom.

Mi tudi, in sicer Primo Viaggio Sip.
Lahko jo uporabljaš brez nastavka ali z. Je pa seveda bolj varna z.

Anonimen -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (18.9.2007 12:32:10)

definitivno s podstavkom. varno in tudi bolj komot, ko lupinico vzameš samo ven ali jo en, dva 3 pritrdiš

A-N-J-A -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (18.9.2007 12:38:20)

Z podstavkom.Za prvo smo mel Chiccotovo,zdaj pa Maxi cosi oba s podstavkom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Lianna -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (18.9.2007 18:42:47)

IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Ja, kje pa imajo podstavek tisti od katerih si si sposodila?!? To je komplet! Brez podstavka nikakor ni varna, saj se prav podstavek z avtomobilskim pasom fiksira na sedež. Ne more lupinica kar stat na sedežu in se guncat sem in tja.
Če ne dobiš podstavka, bi jaz na tvojem mestu kupila novo.

Joj taška30, ko sem prebrala tvoje sporočilo sem mislila, da sploh nimaš otrok. Lupinice so nekatere brez podstavka in so tudi varne. Npr. Romer lupinica je brez podstavka in je prav tako zelo dobro ocenjena. In maxi cosi so tudi brez podstavka (razen iso fix). Se lupinice lepo fiksirajo s pasom in je otrok prav tako varen.

http://soncek.si/si/romer-baby-safe-plus-trend-line-2007-jonas-i7269.shtml

loncica -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (19.9.2007 10:06:48)

Bolj varno je s podstavkom. Maxi Cosi je pa dobila najboljšo oceno v kombinaciji z iso fixom, ne brez.

koala -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (19.9.2007 10:32:42)

To da lupinica brez podstavka ni varna je pa malo mimo. Romerjeva, vsaj tista ki jo bova midva uporabljala ga nima, pa je dobila dobre ocene na testu varnosti. Saj pa jo z pasom fiksiraš, jepa res da imaš malček več dela.

Miska2 -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (19.9.2007 15:34:23)

Se pridruzujem Loncici - visoke ocene varnosti veljajo za kombinacije s podstavkom. Tudi jaz sem na zacetku mislila, da je podstavek samo dodaten strosek (ca. 120 evrov), pa je moz vse skupaj nastudiral in sva se odlocila, da bova raje investirala v varnost kot v kako manj potrebno stvar.

taja83 -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (19.9.2007 17:38:44)

Punce ful vam hvala za vaše odgovore. sva se odločila, da rajši ne bova mela rabljene in rajši kupiva takšno s podstavkom, ker pri takšnih zadevah pa res ni za šparat. sam kaj sva pa midva prej vedela kako bo kot sedaj ko sva poskusila namontirati v avto.

lorch -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (27.9.2007 16:04:54)

Ravno to se je tudi meni zgodilo. Ko sem peljala prijateljico z mojim avtom in sva tamalo tako dolgo pripenjali, da je bilo vse tako kot je treba, sem ugotovila, da  ta jajčka zame ne bo najbolj praktična, zato po novem iščem tako ki jo lahko pritrdiš.

Naja30 -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (29.9.2007 21:45:42)

Mislim, da je varnost na prvem mestu in se splača dat malo več, pa imaš mirno vest.

Mi imamo tudi peg perego z nastavkom. Ko sem jo enkrat dala brez nastavka v avto, je bilo čisto zrahljano vse skupaj in čudno.

Je pa res, da ko kupiš večji sedež, šele vidiš, kako nevarna je v bistvu lupinca - tudi z nastavkom.

lorch -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (29.9.2007 23:21:01)

No, mi smo svojo lupinico z nastavkom našli in tudi kupili, tako da imava eno skrb manj.  Čeprav moram povedat, da ne toliko zaradi varnosti, ampak sva se odločila za  nakup take z nastavkom predvsem zaradi praktičnosti. Tista brez nastavka je bila zelo dobro fiksirana, če si jo pravilno namestil, le dela je res malo več.

sazi -> RE: lupinica- z ali brez podstavka (29.9.2007 23:29:25)

Maxci cosi Cabrio je imela same pluse na testih tudi, ko še ni imela podstavka in tudi v avtu je, ko in če je pravilno rpitjena zelo stabilna in fiksna. probleme s pripenjanjem imaš samo, če so varnostni pasovi zelo kratki. Sama sem uporabljala to lupinico brez podstavka (in jo bom tudi pri naslednjem otroku), vedno pa sem jo pritrdila v avto v cca 15ih sekundah - koliko se pač zverziraš.
Se pa strinjam, da so nekatere lupinice bolj samo "gugalnice" in v avtomobilu res ne delujejo varno. Če ste imela kakšno bolj tako, potem čisto prav, da investirate v varnost, če pa ste imeli kako romer ali maxi cosi (no, ne ravno staro 5 let), pa je bila (nepoškodovana) zagotovo zelo varna.

Stran: [1]