RECEPT - LIMONINE REZINE doooobre :) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mtd -> RECEPT - LIMONINE REZINE doooobre :) (29.11.2004 12:10:19)

AHOJ, na zadnji strani pecilnega sem našla recept za limonine rezine, so dobre, če če kera probat.

sestavine:
6 dag surovega masla
7 dag sladkorja
1 jajce
sok in lupina 1 limone
20 dag moke
1/2 zavitka pecilnega praška
1/8 l mleka,
jaz sem dodala še:
rozine, malo zdrobljene jedilne čokolade.

Maslo penasto umešaj, dodaj rumenjak, sladkor, limono in sok limone. Ko je zmešano, dodajaj moko s pecilnim in mleko.
Pol dodaj rozine in čokolado (po želji), nazadnje dodaj sneg.
Dobro namasti pekač (AJA, TO JE MASA ZA EN MODEL SRNIN HRBET), peci na 180-190 stopinj 40-45 minut.

Galzura: ko je pecivo hladno, ga najprej namaži z marmelado, pol pa polij še z mešanico stopljene jedilne čokolade in masla.

DOBRO SLADKANJE

lp, S&A

Anonimen -> RECEPT - LIMONINE REZINE doooobre :) (29.11.2004 12:25:15)

O.K. Sedaj mi pa, lepo prosim povej, kako se maslo penasto umeša? Jaz sem enkrat probala, pa se mi jezabilo noter v vilice od mešalca. To je bilo edinič, da sem poskusila, sicer že pred veliko leti. Od takrat naprej vse recepte, kjer se pojavi navodilo "maslo penasto umešaj", preskočim.

Donja -> RECEPT - LIMONINE REZINE doooobre :) (29.11.2004 12:47:58)

Maslo stopiš

Jančika_ -> RECEPT - LIMONINE REZINE doooobre :) (29.11.2004 15:18:23)

Splišni - isto! Jaz se sicer potem še nekaj trudim, ampak tisto maslo potem sliši vse kletvice, ki jih poznam:grrr:.

mtd -> RECEPT - LIMONINE REZINE doooobre :) (29.11.2004 16:01:24)

heja, da preženem dvome8)
jaz, ki nisem kuhar niti pek, ki vse delam z levo roko, delam tako, pa mu je že 3x uspelo nardit te zverine (rezine):
prva faza: v pisker dam maslo, ga z vilcami malo razbijem, (beri: razpackam), nanj vsipam cuker, jajce, vse od limone in miksam.
druga faza: dosipam vso moko in vse mleko, vmešam s kuhlo, pol zmiksam.
tretja faza: vsipam rozine, čokolado, sneg, vmešam s kuhlo
četrta faza: v pekač z njimi in pečt.
pa lp
:bravo:

Stran: [1]