|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Višina in porod
29.11.2004 10:43:53   
leah
Tukaj ciljam predvsem na to...ali manjše-nižje ženske težje rojevajo?Ali sploh igrajo te zadeve kakšno vlogo pri težavah pri porodu?-če je ženska bolj drobna, z ožjimi boki,manjšim trebuhom....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Višina in porod
29.11.2004 10:48:24   
Anonimen
Po mojih izkušnjah in po brebranem, ne. Jaz imam široke boke in sem visoka 167 cm, imela sem zelo velik trebuh, pa nisem mogla normalno roditi ampak s carskim rezom. Po moje postava ne igra čisto nobene vloge pri porodu, mogoče samo širina medenice, ampak če bi bila zelo ozka, bi ti že povedali in bi bili pri porodu na to pozorni. Zato nič ne skrbi.

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Višina in porod
29.11.2004 10:55:02   
malika
Pomoje ne. Kolegica je zelo majhna(152 cm) in suha in je rodila v dveh!!!! urah in brez šivov.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Višina in porod
29.11.2004 11:05:54   
Jančika_
Ah kje, to nima nobene veze. Jaz sem "visoka" 152 cm, v idealnih razmerah imam 45 kil (trenutno daleč od ideala, hehe), rodila pa sem čisto brez problemov. V porodni sobi sem bila dve uri.

Stare babe so me nekaj strašile, da sem premajhna in da bom morala rodit s carskim rezom itd, pa sem vprašala mojega G in je rekel, da so to stare vraže.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Višina in porod
29.11.2004 16:01:10   
Lunca1
Mogoče pa je pri majhnih krajša porodna pot :)-:)-:)-. Upam ker tudi sama nisem ne vem kako visoka 164 cm, pa ne bi imela nič proti.

Lp Lunca

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Višina in porod
29.11.2004 16:15:07   
Anonimen
Oooo, to je pa fajn slišat...čeprav je do tam še daleč:):):)
Pol je to u bistvu končno ena prednost za nas tamajhne:)-:)-:)-

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Višina in porod
30.11.2004 10:40:59   
pika_
Jaz sem zelo velika (183 cm) pa sem imela težak porod. Mislim , da višina ni noben pogoj za težak ali lahek porod.

Lp, Katja

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Višina in porod
30.11.2004 10:45:33   
KIRA
jaz imam 163 cm pa okrog 100 kg. sem odločno predebela, pa se dosti kaj ne sekiram več... sem pa imela CR, ker je mala bla narobe obrnjena - medenična vstava.
moja kolegica, ki je pa rodila prejšnji teden, je glih tako velika kot jaz, pa je trlica, čisto suha, kost inkoža - ne vem če ima 55 kg. so jo pa ob 12.00 notri pelal, ob 21.30 je pa rodila. pa še to samo zato, ker sta se zdravnik in babica oba ulegla nanjo...
LP

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Višina in porod
30.11.2004 10:46:48   
KIRA
aja, pa šivali so jo tudi.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Višina in porod
30.11.2004 20:17:45   
tiha
Jaz imam podobne mere kot miša99 - 160 cm, pred prvo nosečnostjo 45 kil, pred drugo in tretjo 48 kil.
obakrat sem rodila brez enega samcatega šiva, sploh drugi porod je bil na brzino (od prvega popadka do iztisa je minila ena ura).

Upam, da bo šlo tudi v tretje tako lepo.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Višina in porod
1.12.2004 10:51:46   
barby*
Joj joj:zmeden:

Ne me preveč strašit...sem velika punca...187,5 cm:ups:...marca bom prvič rodila...upam da bom rodila kot MALA!!!!!
pozdravček

barby:metulj: in :love:23t3d

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Višina in porod
1.12.2004 13:21:28   
jagoda12
Jaz tudi jojjoj:zmeden:!
Zdaj ko tole berem ugotavljam, da manjše nekam lažje rodite. Pa zelo upam, da to ni odvisno samo od višine, ker sem jaz visoka 178 cm....

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Višina in porod
1.12.2004 14:02:35   
barby*
Hvala Lenči:rozica:, si nas potolažila!!!

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Višina in porod
1.12.2004 15:02:33   
Jančika_
Ja, jaz sem imela kar probleme s trebuhom - otrok je bil normalno velik, tako da na mojem metru pa pol ni bilo ravno veliko prostora za vse skupaj:)-. Želodec sem imela čisto stiščan in tudi dihala sem težko, dokler se mali v zadnjem mesecu ni spustil dol.:) Potem sem se pa menila z večjimi ženskami in šele takrat sem ugotovila, da to ni pri vseh tako (kaj sem pa vedela, saj je bilo to za mene prvič:)- ).

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Višina in porod
1.12.2004 18:02:13   
Abby
Naj bi sicer velikost medenice igrala vlogo, ampak to nima veze z višino, čeprav se pogosto omenja. Sama sem visoka 155cm, teža pred 1. nos. 44kg, pred drugo 41kg. Ko sem bila sredi poroda, je prišla v porodno sobo delegacija zdravnikov, ki jim je babica poročala o mojem stanju in zraven še omenila, da "je gospa bolj drobna". Bilo me je blazno strah, pred očmi sem že imela polno groznih scenarijev, ampak nisem nič upala vprašati. Ko sva ostala v sobi sama z možem, sem mu zaupala svoje strahove, pa mi je povedal, da je bila to vizita. Še nikoli namreč nisem bila v bolnici in nisem poznala običajnih postopkov. Mislila sem, da je moje stanje tako resno in nevarno, da so vse osebje zbobnali skupaj.
Skratka, rodila sem precej lahko. Upam, da bo tako tudi drugič.
Sem pa slišala, da je lahko problem pri ženskah s preveč kilogrami, ker nimajo vedno dovolj močnih popadkov. Ne vem.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Višina in porod
1.12.2004 19:04:31   
Lunca1
Abby, zdaj pa mene strašiš:).

Lp Lunca

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Višina in porod
1.12.2004 19:33:02   
Anonimen
Abby, ti si pa mojih mer:):):) 157cm in 39kg:) Zdej sem pa jst čist mirna (ja ja, sje vem, da je zame še dAAAAAAAAAAAAAleč;););))
lp,:fis:

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Višina in porod
1.12.2004 21:00:07   
Erdbeere
Evo tazga primera še nisem zasledila...sem kar velika 173...pa tud ne glih suha...pred prvo nosečnostjo sem imela 79 kg...ko sem šla rodit pa 88,5neki tazga...pa sem rodila brez problemov...res da sem imela svoje popadke malce neredne in sem dobila še flašo...ampak rodila sem po 2 urah v porodni sobi...aja pa 2 šiva sem dobila...tko da ne se bat...bodite pozitivno naravnane da boste kmalu držale svoje štručke v naročju boste videle da bo šlo vse lažje

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Višina in porod
1.12.2004 21:47:20   
beba76
Ribica, bo treba kaj pojest...:)-:)-:)-:)-:)-

Ali ti pa ktera od nosečk, ki so se preveč zredile, kakšno kilco odstopi:)-:)-?!

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Višina in porod
2.12.2004 9:30:41   
Lunca1
Jaz ji kakšno od prej podarim, tud 10 če želi:).

LP Lunca

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Višina in porod
2.12.2004 15:38:47   
Anonimen
Nene...sem se že z eno zanč na zanositvi zmenla:)- Pa itak vzamem največ 3:)-:)-:)-

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Višina in porod
2.12.2004 22:31:51   
Lunca1
Ribica, saj pol ko boš še kakšen cm zraven dala, bo glih prov:).

Lp Lunca

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?