Antigona
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj Birdy, a so vam pri pediatru kaj rekli glede teže? Pri nas je podobno, ob rojstvu je imela 3600g (51 cm) in pri šestih tednih 5030g (56 cm), pa je sestra v sprejemni kar nekaj zmajevala z glavo, češ, pet kil, pediatrinja pa tako-tako. Sicer sem jo vprašala, kaj naj, če pač hoče jest, ji dam, sploh pa ne poje preveč, je povsem v okvirih "normalnega" (kaj je sploh normalno). P je rekla, da še ni panike, ampak od pregleda bo 4 tedne, po domačih tehtanjih pa ima mala cca 6 kg, meni se zdi to blazno veliko. Vsi mislijo, da je starejša, in so čist začudeni, ko povem, da je bila pravkar stara dva meseca. Sem že ogromno prebrala o tem, po moje vse možne pogovore, pa vseeno. Smo pa od 4. tedna na adaptiranem mleku. Za dojene otroke pravijo da ne morejo biti predebeli, da gre vse v mišice, pri umetni hrani pa se ne smejo zrediti preveč ker gre baje v maščobo. Jaz mojega samo dojim, ob rojstvu je imel 4560 g, pri enem mescu pa 5950 g. Koliko jih ima trenutno ne vem, ampak verjetno že blizu 7 kg. A ja rodil se je z 56 cm, sedaj jih ima pribl. 62. Prvi sin se je rodil z 3610 (50 cm), pa je imel pri enem mesecu 5060 g (56 cm). pediater ni takrat rekel nič, no samo to da dojeni otroci niso predebeli... Torej če dojiš se ne sekiraj. Slabo bi bilo samo če se ne bi redila!