Nespečnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

sasa79 -> Nespečnost (16.9.2007 15:18:06)

LP! Ali tudi vas že muči nespečnost? Sem v 29 t. in že zdej ne morem spati. Celo noč se zbujam in ne spim po več ur, proti jutru, ko bi že pa skoraj mogla vstati, bi pa spala kot top. Pa pravijo naj se zdej naspim, ko potem to ne bo možno. Ja, kako? Sem mislila, da ne moreš spati šele kakšen mesec pred koncem, pa je očitno že zdej tako. 

papica2 -> RE: NESPEČNOST (16.9.2007 16:28:36)

Tudi jaz sem v 29 tednu, nimam pa ravno problemov z nočnim spanjem (razen ko se tamala zbuja, vendar pa kar hitro spet zaspim), pač pa se zjutraj zelo (drugače zelo rada podaljšam, če le morem) zgodaj zbujam. Danes naprimer, ko bi lahko spala do kosila (z mojim imava pač dogovor, da ob nedeljah on pazi tamalo in jaz spim do kadar hočem, pa še tašča je kuhala) sem vstala že pred sedmo. Tamala je pricapljala iz spalnice šele okrog devete (sem pa imela dve uri samo zase tudi to je nekaj). Sem tudi jaz že jamrala ja, da zdaj ne morem spat, čez dva meseca bom pa jokala kdaj se bom lahko že končno naspala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]!

Anonimen -> RE: NESPEČNOST (16.9.2007 18:33:58)

Poskusi z dodatkom magnezija in kalcija - ta dva vplivata tudi na spanje (sproščanje mišic,...) V prvi nosečnosti nisem jemala teh dveh in sem slabo spala in imela tudi ponoči kakšen krč v mečah, zdaj v drugi nosečnosti pa spim dobro (razen vstajanja na WC) in tudi krčev imam manj.

sasa79 -> RE: NESPEČNOST (16.9.2007 19:14:29)

JEREBIKA! Kaj pa če pijem tablete ELEVIT  in če se ne motim piše, da ostalih dodatkov ne smeš jemati, ker jih je dovolj v teh tabletah? Krče imam tudi jaz (ravno danes ponoči sem ga imela-grozno).

nora -> RE: NESPEČNOST (16.9.2007 19:19:03)

IZVIRNO SPOROČILO: sasa79

LP! Ali tudi vas že muči nespečnost? Sem v 29 t. in že zdej ne morem spati. Celo noč se zbujam in ne spim po več ur, proti jutru, ko bi že pa skoraj mogla vstati, bi pa spala kot top. Pa pravijo naj se zdej naspim, ko potem to ne bo možno. Ja, kako? Sem mislila, da ne moreš spati šele kakšen mesec pred koncem, pa je očitno že zdej tako. 

Pri meni je bilo enako. Zdaj proti koncu pa spim po 12 ur brez problema.

sonce78 -> RE: NESPEČNOST (16.9.2007 20:07:03)

sasa79 na Elevitu piše, da se ne sme sočasno jemati še kakšnega zdravila, ki vsebuje vitamin A ali D. Mislim, da  lahko poleg Elevita vzameš še magnezijevo šumečo tableto.

Jaz že celo nosečnost poleg Elevita, pred spanjem vzamem še en Magnesol (po priporočilu ginekologa) in nimam krčev.

Magi* -> RE: NESPEČNOST (16.9.2007 20:22:57)

poleg elevita lahko piješ še magnezijeve šumečke ali donat, brez problema.

PS: ali se zbudiš kar tako, ali imaš nemirne noge? samo sprašujem, to je namreč pogost pojav. o tem smo tukaj že pisale.

Anonimen -> RE: NESPEČNOST (16.9.2007 20:40:14)

IZVIRNO SPOROČILO: nora

Pri meni je bilo enako. Zdaj proti koncu pa spim po 12 ur brez problema.

Nora, se kar podpišem pod to.

sasa79 -> RE: NESPEČNOST (16.9.2007 22:47:34)

SONCE 78 hvala! Sem škatlo vrgla stran in nisem mogla pogledat. Bom probala z magnezijevo tableto.

MAGI! Zbujam se na uro in pol do dve uri, ker moram na wc in potem še čutim nemirne noge (nisem vedala, da ima še katera tak občutek).

Punce hvala!

Magi* -> RE: NESPEČNOST (17.9.2007 9:27:33)

sasa79, na temi "sindrom nemirnih nog" (angl: restless leg syndrome) smo se precej razpisale o tej težavi. mislim, da ravno na tem forumu. daj poišči jo in si preberi.

novakatja -> RE: NESPEČNOST (17.9.2007 13:16:05)

Meni se že celo zadnje trimesčje meša od nemirnih nog ponoči. Tudi če grem v kino ali pa če doma ležim pred televizorjem. Ves čas pijem Mg in Ca šumete, pa pri hrani se trudim, pa nič. Moja G pravi, da bo po porodu ponoči s tem ne bo problemov... Še 14 dni do PDP.

jinksy -> RE: NESPEČNOST (17.9.2007 14:02:05)

Pri meni je bilo enako, že kr hitro me je začela mučit nespečnost, ko pa sem zjutraj že skoraj morala vstat za službo bi pa spala kot top. Zdaj sem že čez rok, tak da itak spim na obroke, ker sem redna obiskovalka Wc-ja, skratka komaj čakam da je mimo, ker ni hujšega, ko ponoči vsi okrog tebe sladko spijo ti pa ne moreš.

Magi* -> RE: NESPEČNOST (17.9.2007 14:33:22)

novakatja, noge bodo še nekaj časa po porodu nemirne. ne bo tak hudo, kot je zdaj, bo pa trajalo, da se čisto umiri.

najpomembneje je, da ne čakaš pred TVjem, da si zaspana. malo pred tisto uro, ko veš, da postaneš zaspana, pojdi pod vroč tuš in v posteljo. umiri se, naj te nihče ne moti in poskusi zaspati. predvsem naj te dragi takrat nič ne sprašuje in nadleguje. mir in spat. boš videla, da boš vsaj za kako ure, dve zaspala. potem pa malo sprehoda in spet dalje spati.

zvečer ne jej veliko. kino, gledališče in ostale podobne sedeče zadeve pa kenslaj do nadaljnega. ni druge.

pa veliko, veliko gibanja preko dneva. in takoj, ko začutiš spanec, zahtevaj mir in poskusi zaspat.

imam izkušnje iz prve N, ko je bilo 100x huje kot je sedaj.

PS: pa hemoglobin preveri, da nisi slučajno za povrh še slabokrvna. jaz celo nosečnost jemljem Elevit in pijem Donat.

Stran: [1]