nana 27 -> Je dovolj mleka? (16.9.2007 14:24:35)
|
Doma imamo dva tedna staro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ki jo dojim. Pleničke so polulane in mala kaka 3x na dan, ampak ko jo je 5 dni po prihodu domov iz porodnišnice stehtala patronažna, je bila teža pod porodno. Patronažna me je pomirila, da imajo dojenčki itak 14 dni časa, da pridejo na porodno težo. Problem je v tem, da se dojiva ves čas, ker bi ona veliko vlekla. Podojim jo na eni strani in jo vmes grem previt (da se prebudi) in nato še na drugi strani. Prve dni po prihodu domov iz porodnišnice je pojedla in spala od 2 do 3 ure, nato pa se je začelo..nekaj dni sva bili dobesedno v postelji od 13. ure popoldne do 21. zvečer. Bradavice so me bolele za znoret. Vse sem pripisala temu, da se pač uravnava ponudba in povpraševanje in da več kot bo pristavljanja, več bo mleka. Pa po dveh dneh tovrstnega mučenja ni bilo bolje. Ko se podoji, zaspi in jo dam v posteljico, kjer se zbudi po nekaj minutah ali po eni uri in tako ves dan razen zjutraj, ko vem, da so prsi resnično polne, ker ji ob strani ven izteka mleko in takrat tudi spi dve do tri ure v kosu. Najhuje je ponoči, ker se od polnoči do 6h zjutraj dobesedno dojiva na pol ure - podojim, zaspi, dam v posteljico in čez dve minuti spet budna. Ko sem ji včeraj ponudila po podoju še 60ml dodatka, ga je takoj spila, zato ne vem, ali naj ji vsaj ob večerih začnem še dodajat, ker nimam dovolj mleka Koliko časa še vztrajat? Popijem veliko tekočine pa tudi vse finte za povečanje količine mleka sem dala skozi...razen počitka, ker me potrebuje tudi skoraj dve leti star malček. Je imela katera podobno izkušnjo? Kaj ste naredile?
|
|
|
|