[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.11.2004 15:33:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> Vročina-nujno (28.11.2004 15:45:36)

Za kaj drugega kot svečko in hladno vodo res ne vem. A pa imate dovolj močne svečke? Od enega leta naprej so 120-miligramske in ne več 60 mg. Sicer jih pa tudi v bolnišnicah dajejo, ko nič več drugega ne pomaga, v vodo. Začnite pa z normalno toplo, kot običajno. Potem pa postopno dodajajte hladno, dokler ni nazadnje mlačna. Tako da, če se vsaj malo rad kopa, bi šla jaz ponovno v banjo z njim. Potem pa vedno, ko ima 38 stopinj, takoj svečko. Vsaj pri nas je tako, da če temperatura preveč naraste, noben sirup ali svečka več ne prime. Sicer sem mu pa jaz na čelo polagala hladno obkladke. Kar mokro, hladno krpico. Malo je pomagalo. Upam, da se bodo hitro javile tiste, ki so svojim otrokom na podplate privezovale krompir ali čebulo ali nekaj takega. Jaz sem mu podplatke tudi zavijala v hladne obkladke (voda), samo ni pustil. Upam, da bo vročina čimprej padla, sicer boste morali pa verjetno na dežurno. Upajmo, da ne.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.11.2004 16:07:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> Vročina-nujno (28.11.2004 16:16:14)

Kaj pa vem. Pediatri pravijo, da ne tako majhnih otrokov vozit na dežurno, če ni pediatrov... Poskusi. Sicer pa je naš pred parimi meseci imel tudi tako visoko vročino, ki je trajala kar nekaj dni. Ponoči in podnevi. Takrat je bilo tudi veliko otrok s podobnimi težavami. Menda spet ena viroza. Pa da ti vsaj povejo, da je to viroza in da zraven paše tudi taka vročina, da več otrok trenutno to doživlja, pa je že bolje. Sicer našemu Tiborju ful pomaga sirup Daleron za otroke, ki ga tudi lahko jemljejo že čisto majhni otroci in je zelo dobrega okusa, po ananasu. Res hitro prime, v petih minutah in drži zelo dolgo. Se mi zdi, da kar bolje kot svečka.




tana 1 -> Vročina-nujno (28.11.2004 16:38:37)

Nam ni nič drugega pomagalo , kot svečke Voltaren. In to že pred enim letom, ko smo imeli visoke vročine in še sedaj pri 5 letih ji ne pomaga nič drugega kot voltaren.Sicer jih dobiš na recept, vendar če greš na dežurno lekarno in poveš stanje ti jih mogoče dajo.
Upam, da bo kmal bolš




Primoza -> Vročina-nujno (28.11.2004 17:53:49)

Vročino za nekaj ur zanesljivo zbijete če položite na stopala hladen obkladek z navadno skuto.




Moyca_ -> Vročina-nujno (28.11.2004 17:55:12)

kaj pa sirup Calpol-nam pomaga-ga dobiš tudi brez recepta


p.s. viroze so na pohodu-tudi naš ima vročino




pi -> Vročina-nujno (28.11.2004 19:21:26)

Jaz sem moji Živi dala sirup Naprosyn po priporočilu dobrega pediatra.




tralala -> Vročina-nujno (28.11.2004 19:21:45)

Upam, da nisem prepozna: vročino popolnoma zbije sok sveže stisnjene surove rdeče pese. Ima okus po blatu (vsaj meni je tako ostalo v spominu, ko sem jo pila kot otrok) ampak resnično pomaga. Ne vem pa kako je s kupljenim sokom, mislim pa da ni enak učinek.
Pa hitro ozdravite!




Anonimen -> Vročina-nujno (28.11.2004 20:35:23)

Kadar imam jaz zelo visoko vročino, grem najprej pod tuš oz. se skopat, potem mi pa mami stisne sok sveže stisnjene surove pese, kot je rekla tralala, in doda veliko limone in sladkorja, da je znosno za popit(pri meni je treba visoko vročino čimprej zbit zaradi srca).
lp,:fis:




Gina -> Vročina-nujno (28.11.2004 20:43:07)

Sama vrocina pravzaprav ni tako nevarna, in meni je zdravnica zadnjic rekla, ko dva dni nismo mogli zbiti vrocine, da ce vrocina pade za pol stopinje, je to ze super. Sicer pa zelo dobro prime naprosyn, kadar paracetamol ne prime (daleron, lekadol, calpol - so vsi na isti bazi), pa svecke voltaren tudi, samo ne vem, ce mu ze lahko das celo. Od domacih zdravil pa - najprej ga sleci, lahko je samo v bodiju, pa nogice mu zavij v vlazno mlacno brisaco. Tudi ce bos to zadnje spustila, bo cez 20 minut ze bolje. Bistvo je, da ga na nek nacin shladis.
Pozdravite se cim prej!:)




NATAŠA11 -> Vročina-nujno (29.11.2004 9:22:17)

Lep pozdrav!:)
Vem, da se vsak starš ustraši visoke temperature, vendar naj te malo potolažim, da to ni kakšna huda bolezen, ampak je to le obrambni mehanizem telesa. Vem, da ti to lahko govorim v nedogled, ampak strah še vedno obstaja.:zmeden:
Torej moja navodila so takšna: ko ima otrok vročino, je najbolj pomembno, da veliko pije ( voda, mlačen čaj, kompot). Tudi če se upira, mu je potrebno po žlički dodajati tekočino in sicer vsakih pet minut žličko. Vem, da je to včasih lažje reči kot storit, vendar se moramo potruditi. Otroka je potrebno slečt, tako da je oblečen le v bodi in žabice ali hlačke in nogavičke ( seveda vse iz bombaža ). Tudi če spi, ga ne preveč pokrivat.
Ko temperatura naraste nad 38 stopinj, ga je potrebno ohlajati. Najboljša je kombinacija sirupa ali svečke in mehaničnega ohlajanja v hladni vodi. Ko temperatura hitro narašča, je najbolj pomembno, da se otroka sleče in se ga da v vodo ( približno 37 stopinj in se jo postopoma ohlaja na 33-34 stopinj), pred tem pa se da otroku zdravilo. Če otrok ne prenese kopeli, ga lahko ohlajate tudi z mokrimi plenicami, ki mu jih ovijate okoli trupa in rok ter nog. Večinoma se vsi otroci temu upirajo, vendar to morati storiti, ne glede na jakost joka. Temperaturo mu ponovno izmerite po 15 min ohlajanja. To počnete toliko časa, da ne pade temperatura pod 38 stopinj.
Jaz uporabljam sirup Daleron, če mu temperatura ne narašča prehitro, sicer pa svečke Paracetamol ( preberite navodila o teži otroka in količini oz. dozi zdravila). Svečke Voltaren pa pridejo upoštev pri zelo naglih porastih temperature in pri bolj občutljivih otrocih, vendar to ni najbolj varno zdravilo, zato ga uporabljajte le po navodilih zdravnika.
Sicer pomagajo tudi razni obkladki, vendar le toliko kolikor verjamete vanje. Če traja visoka temperatura ( nad 38 stopinj ) več kot 3 dni, je nujno obiskati zdravnika, da naredi nadaljnje preiskave.
Tole je bilo malo na dolgo in široko, vendar večkrat ko stvari slišimo, bolj se nam vtisnejo v spomin.
Pomembno je piti veliko tekočine, temperaturo zbijati, ko preseže 38 stopinj in imeti otroka lahko oblečenega.
Pa prosim nikar ne nosite otroka naokrog z visoko temperaturo, ne da bi mu jo poskušali doma zbiti pod 38 stopinj.
Upam, da bo takih dni čimmanj in da bodo naši sončki zdravi in veseli1:bravo:




Anonimen -> Vročina-nujno (29.11.2004 9:58:59)

Bagi s tako visoko vročino čimprej k zdravniku!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.11.2004 10:28:33)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]