jade1 -> Skrajšan delovni čas (15.9.2007 14:35:15)
|
Ker se mi januarja izteče porodniška bi izkoristila možnost skrajšanega delovnega časa po 6 ur dnevno. Zanima me kako ti obračunavaja letni dopust, ko delaš skrajšan delovni čas? (6 ur ali 8?) Kako je obračunana bolniška za otroka? Koliko dopusta in regresa ti pripada? (celotno ali sorazmeren del) Če delaš po 6 ur, to je 30 ur na teden ali 5 x po 6 ur na teden, ali te lahko napiše potem napr. 6 x po 6 ur na teden? Ali so to potem nadure? Kako je z delovno dobo, če delaš skrajšan delovni čas? Pri nas v službi bom prva, ki bom to koristla pa kar nimajo pojma oz. imam občutek, da se delajo neumne kako se to koristi. Jim moram vse dati pismeno kaj in kako, ker očitno pri še niso slišali za zakone. So mi naračunale, da če delam skrajšan delovni čas po 6 ur, da moram narediti mesečno 157 ur. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ne vem od kje jim ta številka. Ko sem jim to povedala na socialni so se držale za glavo. Če ima mesec 4 tedne je to v mesecu 120 ur, od kje njim 157 pa mi ne gre v račun. Za vse odgovore in komentarje se vam najlepše zahvaljujem. Zanimajo me tudi vaše izkušnje, tiste ki ste delala skrajšan delovni čas.
|
|
|
|