Anonimen
|
Ojej, kaj tisti, ki ste za strogo omejevanje - dokler ne bo v službi in na svojem, ne sme nikamor - mislite, da boste dobro vzgojili svoje otroke? To je še najlažje - prepovedati. Bližnjica do odtujitve z otroki. Boljša in žal za starše težja pot je pogovarjati se z otrokom, ga spoznati, da naučiti zdrave spolnosti, odgovornosti za odločitve, ne pa si zatiskati oči... Ko sem pred 10 leti, glih pri 18 hotela živeti za sebe, kot študentka, je ena lastnica stanovanja rekla mojim staršem, kako me bo držala na kratko, da bom študirala..., ker onadva ne poznata svojih otrok, kaki so, ko so kje sami in sta bila moja dva užaljena - ker sta vedela, kako pridna sem, kako imam razčiščeno, da želim diplomirati... in pri tisti ženski nisem nikoli živela, diplomirala pa v 4 letih. Fant pa je tudi spal pri meni doma pri 18. Prepovedi nimajo smisla, otroka je potrebno naučiti določenih stvari, da bo sam ocenil, kaj je nevarno in slabo zanj. Kar tako držat otroke zaprte do službe pa je neumno - sploh sedaj ko gre veliko mladih v službo po 25. Moji so mi dovolili, da sama sprejemam odločitve in sem bila dolgo doma, če pa bi mi vse prepovedovali, pa sploh na fakulteto ne bi šla, bi šla kam delat, da bi lahko hitro dobila denar in svoje stanovanje. In kaj si potem želite starši? Čistilko ali otroka z diplomo - oba bosta pa seksala, ko si bosta to želela - če ne ponoči, pa pač čez dan, kje v parku. Tako je to. Pa tudi sicer ne razumem tega, kako nekateri starši ves čas omenjajo denar - ko si boš sam zaslužil... ojej, tako omejeno. Sem ravno letos na morju slišala, kako je en fantek star tam 10 let mamici, ki je kadila, govoril, da mu da cigaret... pa je rekla, da jih bo dobil, ko si jih bo sam zaslužil in zraven preklinjala. Namesto, da bi mu razložila, kako negativne posledice lahko ima kajenje zanj - seveda je to težje, glede na to, da je sama kadila.
|