fiziološka za nosek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


travica -> fiziološka za nosek (15.9.2007 10:41:30)

Opažam, da naša včasih ponoči težko diha (sliši se, kot da ima zamašen nosek). Čez dan se stvar umiri. Kako je s to fiziološko razstopino: v katerih primerih uporabit, se samo v vsako nosnico špricne ali je potrebno tudi kaj ven črpat? In od katere starosti naprej uporabljate pumpice za nos - katero priporočate, kje jo kupit? Hvala za nasvete - čas zamašenih noskov se bliža [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]




Šaki -> RE: fiziološka za nosek (15.9.2007 10:58:27)

glej fiziološko sm jz kupila kar tisti od Nivea kjer so notri ampulce in je zelo praktično.kupiš v lekarni tam okoli 700 sit-bivših pride.

nekatere jo delajo samo doma

al pa kupiš lahko kar pol litrsko -to sm jz tud 1x-pa bruzgo in z njo potem čistiš nosek...




eya -> RE: fiziološka za nosek (15.9.2007 12:08:41)

Fiziološko lahko našpricaš v noska vsak dan, tudi večkrat če je treba, v obe nosnici, pa niti treba nič črpat, razen če želiš kake smrklje ven potegnit. Lahko daš fiziološko vsak dan, tudi takrat, ko nima zabasanega noska.

Pumico za nosek ne uporabljam, jaz mu kar z vatirano palčko previdno potegnem smrklje ven.




Palčica* -> RE: fiziološka za nosek (15.9.2007 12:50:35)

Jaz delam isto kot eya,le s to razliko,da fiziološko polijem po vatirani palčki. Moj se je tako davil,ko sem mu (sicer previdno) stisnila fiziološko v nosek,da sem nehala.Tud jaz mam ampule od Nivee. se mi zdijo bolj praktične,ker jo prej porabiš (baje več kot 2 dni ne sme bit odprta),če boš kupla ta velko pa vzemi še kamilo al kakko se reče (to je nastavek,ki ga lahko zapreš),ker potem nisi omejena na tako hitro porabo.
Drugače pa ja-jaz mi tako čistim nosek od 1 meseca dalje.Je pa treba bit previden,ker so nemirni in obračajo glavico sem ter tja.
Pumpico imam,a je ne uporabljam-ne gre in ne gre mi z njo.




2 Sraki -> RE: fiziološka za nosek (15.9.2007 13:44:48)

Nisita je ful vredu, da maš za vbrizgat fiziološko. Potem pa ko jo zmanjka jaz napolnim z uno od nive-je, ki je pakirana v majhnih flaškah in se ne "pokvari", kot ostale velike doze.




simona76 -> RE: fiziološka za nosek (15.9.2007 14:40:46)

Jaz sem v lekarni kupila navadno fiziološko, majhno razpršilo, pa P mi je dala zanjo tudi recept. Včasih sem jo uporabljala, če je imela kaj zasušenega, pa sem potem s palčko previdno potegnila ven. Zdaj pa je precej nahodna, tako da čistim nosek s pumpico. Praktično. Saj revica ne more dihat, se prestraši, joče ker ima čisto zamašen nosek in v tem primeru pride ta pumpica (se priključi na sesalec) res prav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ker drugače ne vem kaj bi (RIJA hvala!), mislim da ni variante da bi ji v tem primeru kaj potegnila ven s palčko. Aja. Danes sem ji dala fiziološko (v vsako nosnico le en pih), pa je potem trikrat malo bruhnila - sem namreč nekje zasledila, da nekateri po tej fiziološki bruhajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? Čudna zadeva.




Naja30 -> RE: fiziološka za nosek (15.9.2007 21:29:28)

IZVIRNO SPOROČILO: 2 Sraki

Nisita je ful vredu, da maš za vbrizgat fiziološko.


Porabit je pa treba fiziološko v parih dneh. Ma mi jo imamo včasih tud dalj časa.

Kje pa kupite tele ampule od nivee?

Pumpico imamo mi navadno od Lumpija in je ok.




Ronči -> RE: fiziološka za nosek (15.9.2007 21:55:36)

aqua maris in palčke za uho. Po pršilu parkrat kihne, s palčko jih pa potegnem ven.




rožica81 -> RE: fiziološka za nosek (15.9.2007 22:10:27)

Jaz tudi uporabljam Niveino fiziološko in navadno pumpico, pa mu nosek lepo sčistim. Včasih sploh ni treba pumpice, ker smrkeljček kar sam ven prileti (npr. ko dam malega "kravce past"). To fiziološko pa dobiš v lekarni, pa dm jo ima tudi, za muellerja pa ne vem, ali jo ima ali ne.

LP




Žabika -> RE: fiziološka za nosek (15.9.2007 22:13:07)


IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Kje pa kupite tele ampule od nivee?


V vseh otroških trgovinah, DM, Muller, lekarne, ...

Jaz ji vsak večer sperem nosek z fiziološko in po potrebi tudi spumpam smrkeljčke. Se pa nič ne pritožuje, pa včasih tudi poje malo fiziološke.




Pinkyca -> RE: fiziološka za nosek (16.9.2007 12:19:29)

Naš mali je že po 1M imel popolnoma zamašen nosek. Navadna puma in varianta s fiziološko je bila preblaga. Nič nismo naredili. Potem sem od Rije nabavila pumpico in čudežno smo v momentu posesali ven vse kepice ki se jih sploh ni videlo v nosku. Sedaj redno uporabljamo pumpo in težave z nosom so minile. Prej pa ni spal, ponoči je hropel, bruhal med dojenjem, ... Viva la pumpicaodrije![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Bubacka -> RE: fiziološka za nosek (16.9.2007 17:13:14)

NEEEEEE fiziološko... ker preveč suši sluznico, posebi usak dan... Nisita je super, dobiš u vseh lekarnah, pumpica pa je dobra od Chicco... In super zvečer naredit soparo v kopaljici, pa pokopat v kopeli od Celjskih lekarn... Lepo se mejta!!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]