Okna iz aluminija ali pvc? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

ona -> Okna iz aluminija ali pvc? (14.9.2007 19:00:39)

ker bomo počasi začeli razmišljat o menjavi starih oken,me prav zanima kaj je bolje vzet,plastiko ali aluminij...?
je toliko tega,da se prav ne znamo odločit kaj je boljše in trpežnejše?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Okna iz aluminija ali pvc? (14.9.2007 19:07:19)

tole bi blo bolje dat na forum gradnja
drugač pa ja alu je trpežnejši in če ste priplavleni tolk plačat kukr stane potem ok. drugače je pa men pvc zakon.

suzanamai -> RE: Okna iz aluminija ali pvc? (14.9.2007 19:09:15)

Sploh ni dileme. Aluminij je namenjen za poslovne objekte, ima manjšo izolativnost, saj je dober prevodnik toplote. Torej absolutno odpade. PVC je prava izbira, vsaj 5 komorni profil in dober termopan, pa boš zelo zadovoljna.

suzanamai -> RE: Okna iz aluminija ali pvc? (14.9.2007 19:32:43)

S tem da je aluminij trpežnejši od pvc-ja se ne bi ravno strinjala, pa še grše mi izgleda. Pri čiščenju pa sploh ni primerjave. Doma porabim toliko časa za vsa pvc okna in vrata v hiši kot v firmi za dve večji okni. Govorim o čiščenju okvirjev.

facka -> RE: Okna iz aluminija ali pvc? (15.9.2007 9:52:08)

PVC pa še topleje je na dotik kot aluminij

F*S*M -> RE: Okna iz aluminija ali pvc? (17.9.2007 13:47:41)

mislim da se ti alumini ne splača ker je pregrešno drag, pvc je čisto vredu, jaz mam en okn pvc ostala so lesena, in je v barvi zlatega hrastna in sploh ni videti da je plastičen, pa še fajn je za pucat obrišeš s krpo in to je to. Pa še lepši je kakor tisti beli

Stran: [1]