Kdaj črpati mleko? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Anonimen -> Kdaj črpati mleko? (14.9.2007 13:24:44)

Sem še čist frišna mamica pa mi še vedno dosti stvari ni jasnih. Npr.včeraj vzečer sem imela obe dojki ful polni mleka, tudi po tistem, ko se je tamala iz ene najedla je v njej ostalo še nekaj. A to mleko naj pol izčrpam? Ali pri naslednjem obroku pristavim k tisti dojki? Ampak se mi še vedno zdi, da je še nekaj not. A je možno, da se tudi dva krat lahko naje iz ene dojke? Nebi rada dobila kakega mastitisa ali česa drugega pa sploh ne vem kdaj je pravi čas, da bi si mleko črpala, bojim se, da če bi vse ven spravla pol ne bi zadostovalo za naslednjo rundo pa tudi na stekleničko je ne bi rada navadila. Sem vse skupaj bolj zmedeno napisala, upam, da razumete kaj hočem vprašat, ker sem res čist [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] glede tega.

Hvala že vnaprej za odgovor!




aluš -> RE: Kdaj črpati mleko? (14.9.2007 14:12:16)

Jaz ne bi nič črpala. Vsakič naj je iz druge dojke. Saj, če se naje do sitega, potem že  toliko poje, da se ti po moje bo mastitis naredil. Ker če boš črpala, boš imela še več mleka in boš v začaranem krogu (saj veš tisto povpraševanje-ponudba).




2 Sraki -> RE: Kdaj črpati mleko? (14.9.2007 15:02:11)

Aluš ti je napisala čisto pravilno. V kolikor jo boš samo dojila, bo povpraševanje ustrezalo proizvodnji. Ne črpaj si mleka če to res ni potrebno. Če te dojke začnejo boleti ob pritisku ali imaš napet občutek, si jo omehčaj (s toplo vodo, beri tuš ali masažo) in malenkost iztisni ven, toliko da se bo napetost sprostila. Se boš pa navadila "upravljanja" z proizvodnjo in bo vse lepo in prav.




Naja30 -> RE: Kdaj črpati mleko? (14.9.2007 19:00:05)

Poskusi, da ko se že skoraj naje iz prve, da jo daš še malo na drugo. Da popusti pritisk še v drugi.
Pri meni je še zdaj tako (tamala je stara 9,5m), da ko je iz ene, iz druge teče ven. Zato jo vedno dam še malo na drugo. Ni kaj, mlekarna! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kdaj črpati mleko? (14.9.2007 22:16:34)

nič črpat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] se bo samo uredilo, brez skrbi, ker če boš črpala bo mleka vedno več, tako se bo pa prilagodilo potrebi otroka. sem mela podoben problem, pa verjetno ko dojiš, ti na drugi joški samo ven teče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] to je tolk da se sprosti napetost. kar se pristavljanja tiče, sem jaz delala tako 8 in še delam) - če se res ful naje in je med obroki več časa, jo pristavim vsakič na drugo joško, če pa mine bolj malo časa, pa na isto joško, ker če bi jo vsakič na drugo, bi pila samo ono bolj vodeno mleko, do onega bol pravega sploh pršla nebi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] zato jo jaz na drugo joško pristavim samo takrat ko sem ziher da je prejšno res dobro spraznla, pa čeprav ne v enem obroku. nikol problemov z vnetji in mastitisom. flaše pa praktično ne pozna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]