več omake? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


PIAF -> več omake? (14.9.2007 13:13:55)

Kako pripravite več omake? imam 4 zrezke (svonjske) in jih bom naredila v omaki. Če jih samo popečem, dam moko in zalijem z vodo, pride zelo redko. Še naj dam več moke? Ne bo potem mokast okus? Pa še taka svetla omaka je, sem zrezke očitno premalo zapekla.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




melanija -> RE: več omake? (14.9.2007 13:19:10)

Si mislila svinjske zrezke? Če ja, jaz jih popečem na čebuli (najbolj da jo zribaš, prej se razpusti in zapeče), potem jaz dodam malo moke, pomidora, kisle smetane in zalijem z vodo. Ponavadi dobim dovolj omake in tudi lepe rjave barve je.




hrabra miška -> RE: več omake? (14.9.2007 13:21:24)

jaz dam zraven še malo rdeče sladke paprike v prahu,moke bolj malo,ker jih zgostim z fantom za golaž,pa imajo super okus. Pazi,da ti nebojo imel okusa preveč po moki,nam to ni dobro,zato pa dam fant,ampak res fant,ker podobne stvari mi niso dobre.




Anonimen -> RE: več omake? (14.9.2007 13:22:00)

Lahko čez zliješ kar malo sladke smetane, lahko dodaš tudi kakšno žlico kisle not ali parmezan. Pa začimbe, seveda. Take rjave, naravne omake ti pa ne bo ratalo več naredit.

Lahko pa posebej narediš omako tako, da v čisto malo mleka stopiš trikotne sire in potem dodaš sladko smetano ter začimbe.




PIAF -> RE: več omake? (14.9.2007 13:27:23)

kakšne začimbe pa še daste noter razen česna, popra in peteršilja?




Enolla -> RE: več omake? (14.9.2007 15:15:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Lahko čez zliješ kar malo sladke smetane, lahko dodaš tudi kakšno žlico kisle not ali parmezan. Pa začimbe, seveda. Take rjave, naravne omake ti pa ne bo ratalo več naredit.

Lahko pa posebej narediš omako tako, da v čisto malo mleka stopiš trikotne sire in potem dodaš sladko smetano ter začimbe.


Se strinjam - ampak se da tudi tisto rjavo naravno omako ohranit, če uporabš maslo in zaliješ z nekoliko mlačne vode ali juhe če jo imaš ter pustiš nekoliko povreti samo, da se veže skupaj. In ni nujno, da dodaš začimbe.




bamby -> RE: več omake? (14.9.2007 15:40:36)

Lahko zraven skuhaš tudi krompir in ga zmiksaš in tako zgostiš omako. Pa veliko čebule daj. Pri golažu damo veliko čebule, pa potem ni potrebno dosti z moko gostit.




Balonchy -> RE: več omake? (14.9.2007 15:49:00)

IZVIRNO SPOROČILO: PIAF

kakšne začimbe pa še daste noter razen česna, popra in peteršilja?


Odvisno za kakšno vrsto omake gre oz. meso!?

Po navadi uporabljam - rdečo mleto papriko, baziliko, koper, kumino, muškatni orešček, rožmarin, curry,...

Tu pa še en link - kam in zakaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
http://www.grajskikuhar-sp.si/zacimbe.shtml




PIAF -> RE: več omake? (14.9.2007 22:30:49)

HVALA BALONCHY, SUPER STRAN.

LP




pikecpokec -> RE: več omake? (15.9.2007 21:19:01)

Obstaja gostilo za svetle omake in gostilo za temne omake, od Droge

http://www.drogakolinska.si/sl/blagovne_znamke/zacimbe_dodatki_jedem_in_deserti/maestro/gostila/gostilo_za_temne_omake/

Jst uporabljam to, pa mi je ful fajn. nič po moki okusa, pa nobenih grudic. sam mal potreseš po tekočini od pečenja, pa je! pa še z vodo lahk zaliješ, da več pride. drugač je pa nevtralnega okusa, tko da morš uporabit začimbe (jst največ uporabljam česen v prahu pa gorčico pa začimbe za pečenega piščanca od kotany, kadar delam kej s piščetom).





Stran: [1]