professional dry clean only (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

dana -> professional dry clean only (14.9.2007 8:34:08)

To pište na etiketi od lanenih hlač. A to pomeni, da jih ne smem prati v stroju ali vsaj ročno? Ker se mi zdi mal čudno da bi mogla lan nesti v čistilnico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Naja30 -> RE: professional dry clean only (14.9.2007 10:40:05)

Po moje jih lahko pereš. Jaz vse perem, dam na 40 ali 30. Pa je ok. Včasih preveč piše.

Minerva -> RE: professional dry clean only (14.9.2007 11:56:57)

Jaz načeloma označb na etiketah ne upoštevam, ker potem itak nič ne smeš prati na več kot 30 oz. nič ne smeš sušiti v sušilnem stroju. Perem in sušim bolj po občutku, glede na material in model.

Do sedaj sem zasrala le dve zadevi, ker sem jih oprala v stroju, čeprav jih ne bi smela:

mojo zimsko jakno - puhovko, ker se je potem puh sprijel in je bila prazna, puh pa je bil na kupu na parih mestih. Lahko sem jo vrgla stran.

Drugi greh je od moža zimski plašč iz materiala, iz katerega so narejeni klasični zimski ženski plašči, ne vem kaj je to. Malce se je zmuckal, postal je izredno mehak, brez oblike, pa težko sem ga zlikala, bil pa je izredno zmečkan. Vseeno ga še vedno nosi, vendar ni več takšem kot je bil.

Načeloma vse lanene zadeve perem na 30 stopinj, po pranju takoj vzamem ven, strkam, obesim na obešalnik, da se posuši. Potem zlikam, kolikor se da, lan je itak problematičen za likati.

Janeja -> RE: professional dry clean only (14.9.2007 22:24:54)

Ja lan lahko pereš v stroju, samo v sušilca ga ne dat, ker potem se ne da lepo zlikat.

naniplus4 -> RE: professional dry clean only (17.9.2007 12:08:15)

Lan je hecna zadeva! Lahko se ZELOOOO skrči, ko ga opereš, tako da bi jaz hlače raje nesla v čistilnico. Sama sem enkrat tako oprala eno laneno krilo, da je bilo prav samo še moji mali nečakinji. Pa sem prala na roke, na 30 - v hladni vodi.

dana -> RE: professional dry clean only (18.9.2007 9:49:55)

No jaz imam kar nekaj lanenih stvari, samo se mi še ni nobena tako skrčila da mi ne bi bila prav. Hec je samo v tem, ker nikjer drugje nisem zasledila takega napotka za pranje lana.

Bom hlače kar na roke oprala, pa je.

Stran: [1]