prehlad koliko časa? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


StBarbara -> prehlad koliko časa? (27.11.2004 16:34:51)

Zanima me koliko časa traja prehlad? Zamašen nos......

Kaj pa tole?.....V četrtek sva bila s tamalim pri dohtarju tako na pregledu, pa če bi ga slučajno cepila, ker smo že 1 krat pestavili.No, zdravnica je rekla, da je prhlajen in da ima malo rdeče grlo_ga ni cepila.
Tamauček ima še vedno zamašen nosek in sliši se občasno kot da malo hrope, kolegica mi je rekla, da je to bronhitis in oh in sploh me je čisto prestrašla, da je njen tamau moral zaradi tega v bolnico.....GROZA
Pa saj sva bla 2 dni nazaj pri dohtarju.....a je možno, da se v dveh dneh razvije bronhitis....:zmeden2:
Jest mislim, da je to hropenje pač v nosku sluz in ker se ne zna vseknit in odkašlat se potem tako sliši kot, da hrope.....ja s tem se tolažim:zmeden:




Taša -> prehlad koliko časa? (27.11.2004 18:06:28)

Bronhitis se razvije lahko čez noč. Midve z tamalo sva ga imeli pred enim mesecem ko je bila stara 4 mesece. So naju dali takoj v bolnico. No ne mislim te strašit, tudi sama nisem vedela kako stvar zgleda. Pri bronhitisu otroci tudi težje in hitreje dihajo, zato ti predlagam da ko bo tvoj sonček trdno spal da prešteješ kako diha. Normalno je če v eni minuti izdihne in vdihne tam okoli 30. KO je imela naša bronhitis je imela tam od 50-60 vdihov na minuto. Pa še to videla boš ko se prsni koš malce ugreza, poiskusi opazovat. Če ti fejst kašlja in se ne more izkašlajt si ga daj na kolene z trebuščkom navzdol ležat z tvojo roko naredi "čašico" in ga trepljal po prsnem košu v smeri glave tako da bo sluz lažje izkašljeval. Upam da sem ti kaj pomagala veliko sreče in čimprej se pozdravite....:rozica:




Stran: [1]