republiška štipendija (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

smejčica -> republiška štipendija (13.9.2007 11:53:10)

Dajte mi prosim nekaj povedat. Sem izredna študentka (mlajša od 26 let). Novembra pričakujem naraščaj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Nikoli še nisem zaprosila za štipendijo, to leto pa nameravam (takoj po porodu). Prijavljena sem pri starših in sedaj me zanima, koliko možnosti imam za štipendijo.Verjetno se šteje dohodek staršev, a ne. No, ko bom rodila, se nameravam pri starših prijavit kot svoje gospodinjstvo. Kako je s tem? Imate kakšne izkušnje?
Prosim vas za mnenja, odgovore....pozitivne in negativne.....
Lep pozdravček vsem......

smejčica -> RE: republiška štipendija (13.9.2007 14:40:06)

Mi res nobena ne zna pomagat?

Anonimen -> RE: republiška štipendija (13.9.2007 16:19:10)

Ti bom napisala kar vem, lahko pa tud, da bom kej falila. Jaz sem redna študentka pa sem se tud mal zanimala. Cenzus je letos 3 666,20 € na osebo, to je, če si novi štipendist, če si stari je mal višji. Zdej pa če maš otroka, kolkr jaz vem, ti avtomatično upoštevajo dohodke tvojega partnerja pa tebe, ne glede na to kje sta prijavljena. Če tega ne želiš, moraš na sodišču uredit preživnino. V tem primeru pa po moje potem upoštevajo dohodke tvojih staršev. Ampak čist ziher pa nisem, če je tko. Po moje najbolš, če pokličeš na zavod za zaposlovanje pa se pozanimaš.

Anonimen -> RE: republiška štipendija (13.9.2007 20:12:02)

Če boš imela svoje gospodinjstvo bodo upoštevali tvoje dohodke in dohodke tvojega partnerja. Če se boš pa prijavila kot samohranilka in uredila preživnino ti bodo upoštevali pa samo tvoje dohodke. 

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.9.2007 20:51:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]