Magi* -> RE: ufff, sem jezna na te mame...! (13.9.2007 11:32:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tia27 ...ker takšni obstajajo,kaj se ne da bolniška,larifari,takšni starši otroka z smrkljem tudi zdravniku ne peljejo,če ga v vrtec pripeljejo,mene to tudi tako jezi,da bi dobesedno poslala nekam tkšne starše.Naj dajo enkrat bris iz nosu naredit,pa jim bo jasno da zadeve niso tako nedolžne kot se tukaj razglablja... bla, bla, bla. 1. mene zdravnica v rit sune, če ji smrkljo (zato se jim tudi reče smrkavci) za vsak smrkelj pripeljem na ogled. da bi ji bris delala? ja ne vem no, mogoče imaš pa ti kako super zdravnico/zdravnika, da ustreže vsaki tvoji kaprici. naša ima pristop: počakajte 3 dni, če vročina ne pade, jo pripeljite pogledat. 2. da bi zarad smrklja dobila bolniško? ja itak, da ne. še kadar ima vročino, me vedno vpraša ali gre brez bolniške? BTW: tudi sama pediatrinja je bila že dostikrat smrkava, pa je vseeno delala - to, priznam, je bilo tudi meni čudno. sam v bistvu pa kaj naj, dol zapre ordinacijo za celo sezono smrkljev? 3. nimamo nikogar, ki bi lahko poskrbel za varstvo. še vsi delajo. 4. pravila so tudi v vrtcu: če ima otrok vročino ali kako nalezljivo bolezen, mora ostati doma - ga morajo zavrnit, poklicat starše. vsaj pri nas je tako. 5. izpostavljenost okužbam z relativno nenevarnimi virusi, ki povzročajo smrkavost, otrokom kvečjemu koristi, saj se tudi s tem gradi njihov imunski sistem. zavijanje v vato ni nikomur v korist. 6. če je odrasel človek nahoden, si obriše nos, tako bi bilo zaželeno, da tudi otrokom brišejo noske in robčke mečejo v koš. tu se da gotovo najti kak dogovor znotraj vrtca. sicer boste pa kmalu imeli roditeljski sestanek in to problematiko izpostavite tam. 7. veliko hujši in bolj nalezljivi, kot so to virusi zgornjih dihal, so rota virusi. preden ugotoviš, da je otrok kužen, imaš že celo skupino podriskano in pobruhano, s starši in ostalimi družinskimi člani vred. in tega pogosto ne moreš preprečiti. 8. mi nikdar nismo prav nič komplicirali (razen, ko je bila res majhna dojenčica smo jo posebej pazili) in v skoraj treh letih ni bila nič bolana, razen par prehladkov. vsi ostali okoli nje so zbolevali, ona pa ne. trkam na les in na mojo trdo bučo, da tako tudi ostane. dajte se že umirit s temi nepravicami in krivicami, ki se dogajajo vašim otrokom v vrtcu, mogoče boste pa še opazle, da zna bit življenje tudi lepo in da zunaj sije sonček.
|
|
|
|