Anja167 -> dnevni spanec in magičnih 45 minut (21.3.2005 19:36:45)
|
Jah, mi smo zdaj stari že 8 mesecev in se zadnje čase dogaja, da popoldansko spanje izpustimo (itak!). Dopoldansko spanje se nam je v tem času prestavilo na nekje med 9.00 in 9.50, včasih tudi kasneje (recimo, kadar greva na plavanje dojenčkov), spimo pa zdaj točno 30 minut! (Res so smešni tile cikli in točnost biološke urice, ki jo imajo vgrajeno naši malčki.) Opoldansko spanje je šlo na 12.30 (največkrat), takrat nam včasih uspe spati uro in pol, a morava biti za to nujno na sprehodu in poleg tega vedno pregleda situacijo točno po 35 minutah. Če je kaj drugače kot v trenutku, ko je zaspal, se čisto zbudi. Če slučajno zaspi še popoldne, se pa vedno, ko se zbudi (po 30 minutah, jasno!) dere kot jesihar. Sem se že kar navadila. Je pač tako strašno utrujen in zaspan, da mu nič ne pomaga. In če ga za to popoldansko spanje hočem malo posiliti, je ravno tako vik in krik. Mane si očke in nerga in vem, da bi moral spati, ampak ne, on ne bo! Tako da tudi jaz počasi ugotavljam, da se bomo morali kar nehati siliti. Ponoči pa še vedno spimo tako kot od začetka: sicer od približno 19.30 do 6.30, ampak z vsaj tremi vmesnimi prebujanji za dojenje. Ah, bo že... LP.
|
|
|
|