|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje v vrtec - uvedli smo dudo!
12.9.2007 21:15:52   
mojca75
Sej vem da to ni ne vem kaka težava, mi gre pa močno na živce.

Naša 16 mesečnica je sicer imela dudo od rojstva ampak samo za zaspat, mogoče za v avto (če je bila ultra sitna).
Sedaj sva se uvajali v vrtec in prejšnji teden je še nekako šlo, da doma nismo pretirano imeli dude, je pa vseeno začela spraševat po njej. Prej ni nikoli. Lahko je duda ležala sredi stanovanja je ni upoštevala, lahko so jo imeli drugi otroci, njej ni manjka.

Od petka dalje je bolna, vneto grlo in glasilke. Je in pije zelo malo, pa še to user posted image  dudo ima stalno po ustih. če ne pa gre do omarce kjer jih imam (in so prej mirno ležale) in joka "dudi, dudi".. in zganja histerijo dokler je ne dobi.

Seveda ji sedaj ne bom ukinila dude, ker ji je najbrž v tolažbo v vrtcu oz. ji bo. Ampak po kakih 3 mesecih ko bomo dobro uvedeni v vrtec bi se je pa rada znebila. Vsaj čez dan, če je že za zaspat še ne bo dala.

Kak nasvet, izkušnje? lahko rečete tudi da sem sitna in težim po nepotrebnem.

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvajanje v vrtec - uvedli smo dudo!
12.9.2007 22:45:54   
taška30
Eh, zakaj bi bila sitna?user posted image  

No, pri nas je bila situacija identična, povsem. Od prvega dneva v vrtcu totalen duda frik. Seveda sem ji jo pustila, ker se je v vrtcu z njo potolažila, samo ona bi jo imela še doma, non stop, če bi jo pustili. Pa ne eno, ha, ha, tri je nosila okoli. No, kmalu smo eno skenslali in ostali pri dveh.
Jaz je doma nisem mogla gledat z dudo v ustih, enostavno nisem mogla, zato ji je nisem pustila, razen za spat seveda, v vrtcu so jim pa tud kmalu začeli dajat dude le za spanje, vmes so pa pospravljene - saj verjetno bo pri vas isto.
Vsakič ko sem prišla ponjo v vrtec, je isti moment ko me je zagledala, začela tulit: duda, duda, duda in kazat na tisto škatlo, kjer so pospravljene, da je ja ne bi pozabile.user posted image  Potem si jo je stlačila v usta in vlekla, ko da bo konc sveta.user posted image  Najkasneje doma sem ji jo vzela, ponavadi je tulila kake pet minut zato, potem je pozabla.

No, da končam, manija je trajala do junija letos, torej celo vrtčevsko leto, potem smo jo 1x pozabili vzet v vrtec, je preživela in smo čez noč ukinili dudo, pardon, dve dudi.user posted image  Brez enega joka. Ne moreš verjet!

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.9.2007 22:54:26   
kaja26
No, pri nas je bila situacija identična, povsem. Od prvega dneva v vrtcu totalen duda frik.

enako

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.9.2007 7:04:47   
Majabo
mi smo pa nazaj na flaski user posted image

(odgovor članu kaja26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.9.2007 7:19:52   
Marogica
Otroček se navaja na vrtec, in mu je zaradi sprememb pač težko. Zato rabi dudo-saj sem imenuje tolažilna duda, ali ne? Torej se najbrž na nek način tolaži.... Pri nas pa je ravno obratno. V vrtcu ga tako zanimirajo, da ima dudo samo za spanje, ko pa mene zagleda, pa začne duda, duda..user posted image

Kaj hočemo...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.9.2007 7:21:36   
srki
Naj ima dudo, očitno ji je to velika tolažba.

Pri nas smo se je znebili pred kakšnim mesecem, pa je že maja dopolnil tri leta.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.9.2007 8:35:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Naj ima dudo, očitno ji je to velika tolažba.

Se strinjam. Škodovati ji ne more, edino pomaga ji lahko.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
13.9.2007 9:09:29   
Enolla
Ne me držat za besedo, ampak nekje sem prebrala, da s tem ko vleče dudo si odpira nosne poti pri prehladu - mogoče je to povezano in z dudanjem, se tudi pomirja. Moj ima dudo od začekta, in pri nas so lani  prve vzgojiteljice začele mu jemat dudo čez dan in šele nato mi doma. Letos je zadeva ista, samo, da jo letos še pospravijo v omarico in jo ne vidi. Jo očitno ne rabi drugače kot za spanje in včasih za tolažbo. Jaz ti svetujem, da se o tem pogovoriš z vzgojteljicami in jih prosiš za sodelovanje pri odvajanju od dude.  

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.9.2007 9:17:08   
Aja32
IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

Ne me držat za besedo, ampak nekje sem prebrala, da s tem ko vleče dudo si odpira nosne poti pri prehladu - mogoče je to povezano in z dudanjem, se tudi pomirja. Moj ima dudo od začekta, in pri nas so lani  prve vzgojiteljice začele mu jemat dudo čez dan in šele nato mi doma. Letos je zadeva ista, samo, da jo letos še pospravijo v omarico in jo ne vidi. Jo očitno ne rabi drugače kot za spanje in včasih za tolažbo. Jaz ti svetujem, da se o tem pogovoriš z vzgojteljicami in jih prosiš za sodelovanje pri odvajanju od dude.  

Se podpišem pod to...

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.9.2007 12:46:57   
mojca75
Hvala punce! vidim da je to neka "normalna" reakcija.

In se zavedam da sem sitna in da sebe in posledično še tamalo obremenjujem s tem, ampak jaz je prav tako ne morem gledat z dudo, poleg tega ji onemogoča da govori, vedno je lepo povedala kar je mislila, pač na svoj način, sedaj pa sam kaže z prstom in dela Mmmm nnnn jaz pa naj voham. Seveda se tudi jest ne da z dudo v ustih user posted image .

Sej sem se že skoraj sprijaznila, in mislim da ta mesec ne bom težila več (upam) potem pa se bom z vzgojitelcama dogovorila da bi bila le še za spanje. Če bo šlo.

Če ima še katera kake izkušnje z veseljem preberem, hvala vsem

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?