Sekirati? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Sekirati? (12.9.2007 18:52:08)

Že naslov pove,da je vsak dan isto.Povsem vsak dan se sekiram zarad brezveznih stvari.Nekoč tak flegmatih,sedaj počasi živčna razvalina.Vse mi seže do dna.Včasih me v prsih tišči,ker mi enostavno čas leti,dan prehitro mine,jaz pa občutek,kot da ne bom vsega zmogla.ampak česa?Nikakor se ne morem umirit,se zrelaksirat na kak način.Počasi mi načenja zdravje in ne vem kaj storit,Kako postat flegmatih,da grejo stvari lepo mimo tebe?

Anonimen -> RE: Sekirati? (12.9.2007 19:33:19)

Pa je tvoja težava to da je vsak dan enak prejšnjemu? Ali to da se NIČ ne dogaja ali to da se PREVEČ dogaja?

Rožica I -> RE: Sekirati? (12.9.2007 21:24:39)

Ne sekirati..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

*tajda* -> RE: Sekirati? (12.9.2007 22:18:36)

Najboljš si boš pomagala stem da boš sama prišla do spoznanja da se moraš prepustit toku življenje in se ga ne smeš bati.Dostikrat pomaga kakšna dobra knjiga na to temo al pa obisk psihologa.Sama moraš ugotoviti kaj je narobe.Pa veliko sreče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Strawberrie Cherrie -> RE: Sekirati? (12.9.2007 22:23:04)

Namesto da se sekiraš, vzami povšter in se povštraj...stvar je občutno lažja in manj boleča!

Anonimen -> RE: Sekirati? (13.9.2007 0:03:56)

Jaz te pa štekam, ker sem sama prov na istem. Včasih mi uspe, da se ne sekiram in to samo takrat, ko se res zaposlim, padem not v tisto stvar, ki jo delam. To je to. Preveč premišljuješ in premlevaš. Treba je samo živet za ta - en in edini trenutek, ki obstaja. 
Kako pa zdaj vse to spravit v realnost, pa ne mene vprašat. Grozno je vem. Tudi sama sem bila včasih velik flegmatik, nasmejana in vesela, zdaj me pa non stop nekaj skrbi....

mojamura -> RE: Sekirati? (13.9.2007 7:55:26)

IZVIRNO SPOROČILO: *tajda*

Najboljš si boš pomagala stem da boš sama prišla do spoznanja da se moraš prepustit toku življenje in se ga ne smeš bati.Dostikrat pomaga kakšna dobra knjiga na to temo al pa obisk psihologa.Sama moraš ugotoviti kaj je narobe.Pa veliko sreče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

se popolnoma strinjam s citiranim postom...pa še to

dandanes (sicer ne vem zakaj)imajo eni ljudje občutek, da če obiskuješ psihologa, da si malo čez les. Avendar nimajo prav. Ti ljudje so se samo pogumno soočili s svojo težavo in si priskrbeli tudi strokovno pomoč...ne razumem zakaj bi bilo to narobe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

puncica -> RE: Sekirati? (13.9.2007 7:57:08)

Sama sem enaka, celo pot v službo in iz službe premlevam stvari ki so se zgodile že pred leti. Npr. kaj bi naredila drugače ko sem bila še z bivšim, kako bi drugače ravnala na maturantskem plesu, kako bi več ven hodila. Ma men gredo po glavi same take stvari ki so se zgodile 10-15 let nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in pol to premlevam in premlevam. Pa seveda če kakšno oslarijo naredim na cesti ali v službi to še kakih 14 dni ne morem prebolet, pa kr študiram kako bi drugače naredila. Mah tu mač me vse tole obremenjuje.

Tako da bi tud men kakšen nasvet na to temo pomagal. Knjige se me pa ne dotaknejo, ne vem al jih ne znam pravilno brat al kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pa še to da se obremenjujem z prav vsakim človekom kaj si misli o meni in kakšen vtis sem naredila nanj in to je grozno obremenjujoče res.

Anonimen -> RE: Sekirati? (13.9.2007 9:18:30)

Puncica, popolnoma enak problem imam. Joj, da se sekiram za nekaj kar je bilo 10 let nazaj. Najhujše je, da te osebe tudi nisem videla že 10 let, ampak vseeno jo imam v glavi.
Knjige nič ne pomagajo, ne vem več kaj pomaga.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.9.2007 9:19:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

natasarobi -> RE: Sekirati? (13.9.2007 9:38:58)

Poznam to - sama sem ista. Pogrešam čase za nazaj, ko sem bila pravi flegmatik. Kako se spremeniti? Sama trenutno delam na tem. Prebrala sem nekaj knjig - pomagale mi niso. Nekaj dni nazaj sem imela grozno krizo - pisala sem tudi pod temo depresija o tem, sem se eno soboto odločila, da temu naredim konec. Odločila sem se, da BOM POSKUSILA se ne obremenjevati z drugimi ljudmi in misliti na to kaj mislijo drugi, poskusila se bom sprostiti in uživati trenutek, pozabiti na materialne dobrine (plača, obleke, ....)

Trenutno sem se odločila, da moram narediti spremembo. O tem se pogovarjam s svojim dragim in mamo. V mislih si dopovedujem, da ne morem vplivati na stvari, ki niso odvisne od mene,..... Tako bo zaenkrat. Če mi bo uspelo pa ne vem. Veliko prebiram rr, če me kaj zanima/teži tudi napišem.

Vem, da sem/smo storile že velik korak s tem, ker smo ugotovile da nas to moti in da smo se pripravljene spremeniti. Potrebno bo pa veliko volje. 

Anonimen -> RE: Sekirati? (13.9.2007 9:47:40)

evo mene,prva anonimna.Naj povem,da to ni zavestno sekiranje,ampak nastane samo od sebe,ko najmanj želim.Ponavadi tud,ko sem v službi,samo premlevam,kaj se doma dogaja,kaj dec počne,kje je itd.Včasih se prav bojim,da bo zazvonil tel.in bodo kake novice,katere mi niso po volji.pa ne me narobe razumet,po eni strani se zelo odprta,nasmejana,nato pa ta tesnoben občutek.Prav zavidam ljudem,kateri tako lahkotno jadrajo skoz življenje in jih popolnoma nič ne prizadene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

natasarobi -> RE: Sekirati? (13.9.2007 10:34:50)

Anonima, tudi jaz se ne sekiram zavestno/po mojem se nas večina nevede. Primer: * je nedelja, ležim na plaži, sije sonce, jaz pa začnem nehote razmišljat ali bova pravočasno prišla domov oz. ali bo vse v redu, ker se pripravlja na nevihto
* prej, ko smo imeli plinski štedilnik sem konstantno skoz premlevala ali je plin zaprt,....
(bom rajš nehala, ker so eni primeri ful glupi in mi je kar nerodno)

Edino nekaj me zanima: zakaj te zanima kaj tvoj počne? Ali imaš mogoče razlog za strah? Če obstaja strah, da je lahko nekaj narobe, potem se mogoče pravičeno obremenjuješ in te skrbi. Jaz nikoli ne pomislim, kaj se dogaja, če je moj doma oz. kaj počne. Nimam razloga za to. Edino včasih me skrbi, če kaj sam popravlja, da se mu ne bi kaj zgodilo, drugač pa ne. Tudi, ko je šel na pot v Švico in nekam v Italijo se nisem ne vem kako obremenjevala kaj se dogaja. Včasih sem malo pomislila, če mi je bilo pa ful bad sem ga pa kar poklicala na mobi.

puncica -> RE: Sekirati? (13.9.2007 10:49:50)

Hja res je sem čist nesamozavestna totalno res podn od podna, pa ne gre in ne gre, sem že tolkrat rekla ne nebom se več sekirala pa evo zopet te grozne in smotane misli. Najbolj pa mi gre na živce ko sem, na trenutek fuuuuul srečna, vse mi klapa in vse je ok, potem čez nekaj minut si pa mislim ma ne sigurno mora kaj it narobe. in tudi sama sem taka: Vedno ko zazvoni telefon pomislim joj menda se ja ni komu kaj zgodilo, ni imel kdo nesreče, ni kdo umrl, se ni otroku kaj naredil.

Uh sem čudna res tu mač čudna....

ronja -> RE: Sekirati? (13.9.2007 12:39:39)

Mogoče bi pomagalo, če bi ugotovila, kaj je bilo tisto, kar te je iz flegmatika spravilo v občutljivčka...
Sama se ne sekiram za bedarije, za materialne stvari sploh ne - ne bi mi bilo všeč, če bi nama ukradli avto, ampak ne bi zato prebedela nobene noči (razen če bi ga ravno prijavaljala na policiji:).

Se pa dostikrat bojim, da bi se kaj zgodilo mojemu lubiju... V normalnem življenju ne, če pa kam gre, pa me vedno malo stisne, da se mu ne bi kaj zgodilo na cesti, da ne bi letalo dol padlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image],... Da bi me pustil, pa se recimo ne bojim. Tudi vem, da bi se pobrala, ker bi vedela, da pač nekaj ni bilo tako, kot mora bit. Da bi se mu pa kaj zgodilo, tu pa ne vem, kako/če bi se pobrala... Bi se verjeto že morala zaradi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ampak nimam pojma, kako bi se lotila zadeve... Ker mi je nekak jasno, da še enega takega, s katerim bi se tako ujela, ne bom našla... Pa tudi fajn je, ko je faza prilagajanja že za tabo, da tako neopazno zdrsne mimo, da še sam ne veš, od kdaj si tako "prilagojen"... Pri novem bi bilo to precej težje... Pa nekak sem v glavi zaključila fazo iskanja " alfa samca" v mojem življenju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Si mislim, da je ta strah posledica nesreče, ko sem se ustrašila, ker je bil najprej v nezavesti... Sem to že razmišljala, podoživljala, premlevala, svašta... pa vseeno me je strah, ko kam gre. Ni sicer, da bi zato ne hotela, da gre, vedno mu rečem, naj gre, tako da to ne vpliva tako, da bi ga omejevala, ampak je pa včasih neprijetno...

Anonimen -> RE: Sekirati? (13.9.2007 12:54:53)

Jaz se pa ne sekiram za ljudi, ki so mi blizu - Ok, včasih me prešine kakšna skrb v stilu "da se ni komu kaj naredilo". Moj problem je, da se sekiram za ljudi ki mi nič ne pomenijo. Za neznance, ki jih mimogrede srečam, za ljudi, ki sem jih srečevala dolgo nazaj. Premišljujem kako bi lahko drugače ravnala, da nisem koga užalila, da nisem kaj narobe rekla.... Tu mač. Res, gre za pomanjkanje samozavesti. Vse mi je jasno- ko se sekiram, točno vem kdaj, ampak teh misli ne morem ustaviti. Vem v čem je problem, ampak rešitve ni.
Natasarobi, upam da ti bo uspelo, čeprov se mi zdi, da se slej ko prej vsi vrnemo nazaj na stare tire. Ne vem, a je to karakter ki se ga ne da spremeniti?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.9.2007 13:15:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

natasarobi -> RE: Sekirati? (13.9.2007 13:24:43)

anonimna, hvala za tvoje želje. Sicer ne vem, če je to karakter. Kot sem že napisala sem pred leti bila ful flegmatik - dol  mi je visel za vse, važno, da je bilo meni lepo.

Za prelomni trenutek bi rekla, da je bilo obdobje, ko sem naredila pripravništvo in se redno zaposlila. A se je v glavi naredil en klik, ker naj bi bila sedaj dejansko odvisna sama od sebe in sem začela stvari jemati preveč resnost pa je pripeljala, do razmišlanja o vsem skupaj in do sekiranja/nervoze? Možno, a se vam ne zdi?

Anonimen -> RE: Sekirati? (13.9.2007 13:38:30)

Natasarobi, saj pomoje tudi ni v karakterju vse to. To so stvari, ki se nabirajo celo življenje, vsaka negativna izkušnja prilije malo olja na ogenj, pa je na koncu cel šit. Nekdo bi nam moral oprat možgane -ampak na uno pozitivno stran. Saj pomoje se tudi da, samo tudi v to moraš verjeti in seveda kaj narediti za to, da se stvari v glavi premaknejo. Vedno znova si zavestno govorit + stvari, vsak dan znova, vsako minuto. Ja, težko delo nas čaka!!

natasarobi -> RE: Sekirati? (17.9.2007 15:10:15)

ojla punce!

sem malo pointernetu letala in sem našla en primeren članek za nas - ker ne znam linkov delat vam dam nalov:

www.cosmopolitan.si - članek: življenje brez skrbi (če vam ga ne da na začetni strani poglejte v arhiv - mislim, da je uz leta 2003 - sem na hitro pogledala)

Stran: [1]