Gina -> RE: Kruhovi cmoki (11.9.2007 21:05:29)
|
Jaz nimam pojma, kakšne količine česa dam, vsekakor pa natrgan kruh polijem z vrelim mlekom v katerega stresem eno jušno kocko (če nočeš pa ni treba), toliko da je ves kruh ravno malo namočen, pa nikakor ne stoji v mleku,pretenstano čebulo z dodatkom vegete in peteršilja, pa seveda če imam kak košček slanine dam zraven, če nimam pa ne. Ko to stoji pokrito kako uro, pa ko se ohladi, dodam jajce ali dve, odvisno od količine kruha, za vezavo in seveda moko. Ker je tudi pri meni tole vedno še malo pocasto, se to reši čisto enostavno na tak način, da ko že imaš maso narejeno in ko vzameš kos testa za oblikovat cmok, da ga za trenutek pomočiš v moko iz ene strani, malo pregneteš na hitro, oblikuješ cmok in ga povaljaš v moki še iz druge strani, če veš, kaj mislim. V tem primeru cmok ne razpade, niti ni pocast. Mmmm, jaz bi tudi, samo se mi ne da delat, ker imam hruške za v kozarce vložit, iz grozdja marmelado za narest, pa še jabolka za zrihtat - krhlje mislim delat. Vse to jutri in najkasneje pojutrišnjem in to po službi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|