Kruhovi cmoki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Shorty_ -> Kruhovi cmoki (11.9.2007 20:56:56)

mene pa zanima kak recept za kruhove cmoke iz približno pol kile kruha? jz mam zmeri občutek da dam ful moke pa da so skoz še mal mokri pa bi rada probala jih narest še po receptu.

hvala

Gina -> RE: Kruhovi cmoki (11.9.2007 21:05:29)

Jaz nimam pojma, kakšne količine česa dam, vsekakor pa natrgan kruh polijem z vrelim mlekom v katerega stresem eno jušno kocko (če nočeš pa ni treba), toliko da je ves kruh ravno malo namočen, pa nikakor ne stoji v mleku,pretenstano čebulo z dodatkom vegete in peteršilja, pa seveda če imam kak košček slanine dam zraven, če nimam pa ne. Ko to stoji pokrito kako uro, pa ko se ohladi, dodam jajce ali dve, odvisno od količine kruha, za vezavo in seveda moko. Ker je tudi pri meni tole vedno še malo pocasto, se to reši čisto enostavno na tak način, da ko že imaš maso narejeno in ko vzameš kos testa za oblikovat cmok, da ga za trenutek pomočiš v moko iz ene strani, malo pregneteš na hitro, oblikuješ cmok in ga povaljaš v moki še iz druge strani, če veš, kaj mislim. V tem primeru cmok ne razpade, niti ni pocast. Mmmm, jaz bi tudi, samo se mi ne da delat, ker imam hruške za v kozarce vložit, iz grozdja marmelado za narest, pa še jabolka za zrihtat - krhlje mislim delat. Vse to jutri in najkasneje pojutrišnjem in to po službi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

nynna -> RE: Kruhovi cmoki (11.9.2007 21:10:44)

Jaz pa ne dajem moke naredim jih pa tako in so zelo dobri: Narežem kruh na kockice in mu dolijem malo mleka. V ponvi stopim zaseko dodam česen in peteršilj ter dodam kruhu in mleku. nato primešam še jajca (1-2) posolim in malo poporam. če se zdi presuho dodam še malo moke in oblikujem cmoke.

sani1 -> RE: Kruhovi cmoki (12.9.2007 9:11:15)

Jaz naredim najbolj enostavne kruhove cmoke:
recimo pol kile kruha narežem na kocke, dodam 1 jajce, približno 2 dcl mleka(mrzlega), malo vegete in če je testo preveč pacasto dodam še malo drobtin.Pa sveži ali sušeni peteršil... Naredim kroglice, jih posujem z drobtinami in nato dam kuhat.
Meni so takšni všeč, preprosti in brez dodane maščobe. Narejeni v 5 minutah.. Probaj. pa če ti bodo všeč sporoči...
Dober tek!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.9.2007 10:25:19)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Shorty_ -> RE: Kruhovi cmoki (12.9.2007 16:13:37)

IZVIRNO SPOROČILO: sani1

Jaz naredim najbolj enostavne kruhove cmoke:
recimo pol kile kruha narežem na kocke, dodam 1 jajce, približno 2 dcl mleka(mrzlega), malo vegete in če je testo preveč pacasto dodam še malo drobtin.Pa sveži ali sušeni peteršil... Naredim kroglice, jih posujem z drobtinami in nato dam kuhat.
Meni so takšni všeč, preprosti in brez dodane maščobe. Narejeni v 5 minutah.. Probaj. pa če ti bodo všeč sporoči...
Dober tek!

no bom probala malo moke in malo drobtin pa slanino bom dodala in poročam jutri kaki so. Jih bom danes mal več naredila in dala v skrinjo. Omakico mam pa iz faširanega meska...mmmm. sem že lačna

Stran: [1]