Gina -> RE: razvajeni starši (11.9.2007 22:00:34)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ali smo starši res tako zelo siti svojih otrok, da se jih moramo za vsako ceno "losati", se ne ukvarjati z njimi, se neprestano kregati nad njimi. Meni se pa zdi, da se vsakega starša, ki se celo popoldne ne ukvarja z otrokom, gleda kot nekoga, ki je skoraj kriminalec. Evo, jaz se gotovo ne ukvarjam cele popoldneve z njimi, ker enostavno nimam toliko časa. Prav gotovo pa ne morejo nobeni sosedje ali prijatelji vedeti, koliko se jaz družim z njimi, ker pač ne živijo z nami. In jaz bi rekla, da se še vedno dosti. Zato me zanima, od kod ti veš, koliko se tale mama druži z njimi? Poleg tega veš, ljudje imamo različne načine izražanja. Jaz svoje otroke ogromno crkljam, veliko jim povem, kako so fajn, kako jih imam rada, vendar tudi zakričim nanje. Meni so to ne zdi nič groznega. Grozno bi se mi zdelo, če bi jih ignorirala. Če pa kdaj pa kdaj zatuliš, pa to ni nekaj bolečega. Zakaj obsojaš nekaj, česar ne poznaš? Zakaj hudiča imajo nekateri sploh otroke, če jih dobesedno porinejo starim staršem v naročje, ker naj bi se sami po službi malo odpočili. Sama razumem starše, ki otroka komu malo porinejo. Včasih bi si tudi jaz zaželela, da bi moji otroci imeli stare starše, ki bi jih kdaj počuvali. Poleg tega mi pri tvoji zgodbi nekaj ni jasno. Otroka menda hodita v šolo. Torej ne rabita varstva dedkov in babic. Sta komot sama. Se pravi da se najbrž sama odločita, da bosta šla tja. Zakaj potem rečeš, da se jih starša hočeta losati? Madonca, tako sem jezna na ..., ki ima dve hčerki, ki sta začeli dobro hoditi v šolo, da moram to povedati. Njuna mamica se dobesedno otepa obeh, ju neprestano krega, se dere nad njima, nikoli nista dovolj popolni za njo, čeprav sta obedva nadpovprečno uspešniv šoli, hodita v glasbeno šolo, obe sta športnici (plavanje, atletika,...), ... Ko pride iz službe, nekaj na hitro skuha zase in za moža, nato se vsede pred tv in cel popoldne bulji v njega. Od hčerk zahteva, da postpravljata celo stanovanje, če ni dovolj dobro pospravljeno, ga razmeče in jovo na novo. Tudi batine dobita. Ona sedi na kavču, je vse kar ji pade pod roke in se dere nad hčerkama. V pritljičju stanujeta stara starša, ki pa sta otrokoma v veliko tolažbo , po drugi strani v veliko potuho. Punčki sovražita mamico, kar povesta dediju in babici. Meni se zdi edina normalna stvar, da otroci pomagajo pri pospravljanju. Če bi imeli vsi slovenci po 4 otroke, bi vedeli, kaj mislim. Tako pa imajo v povprečju 2 in mati je še za silo sposobna vse narediti namesto vseh ostalih. Vendar se mi to zdi narobe. Zelo narobe. In ne, ne verjamem ti, da otroka pospravljata namesto nje. Verjamem pa, da naredita svoj del pri pospravljanju. In verjamem, da je mati utrujena od službe, kdo pa ni, in da se uleže, ko naredi kosilo. A veš, jaz tudi naredim kosilo in hočem, da otroka pospravita iz mize v stroj, pa pobrišeta mizo. Meni se to zdi normalno. Nenormalno je, da mora vse narediti mama. Mama ima ogroooomno dela. Saj se nobena mama ne praska cel dan. Večina mater hudo zelo dela tako v službi kot doma. Ravno danes sem se pogovarjala z eno frendico, ki ima tudi 3 otroke in ugotavljala, kako zelo nehumano je imeti zahtevno službo, skrbeti za 3 otroke in vse njihove obveznosti, dejavnosti, + rihtati hišo in vse, kar h tako veliki družini spada. Ženske ne bi smele biti tako obremenjene. In verjamem, da tudi marsikatera mati, ki ima 2 otroka tako čuti. skrb za družino je full time job. Še služba je too much včasih za koga. Za tole mamo očitno je. In ni narobe, da delo razporedi, niti če gleda tv. In tale dva dedek in babica sta grozna, če ne zmoreta otrokoma približati njuno lastno mater, ampak skupaj kujejo zaroto proti njej. Celo če bi ona v resnici bila v strašni stiski in ju v resnici tepla, bi stara starša morala pristopiti in pomagati, ne pa delati zarote. S tem prilivata olja na ogenj. Navzven so popolna družina, navznoter pa popoln kaos. Staši se že pozna na obnašanju, v šoli je nihče ne mara, vsi jo hecajo, tepejo. Mlajša za enkrat nima težav. To staršev ne gane, vazno je le to, da se mamica dobro spočije od službe in vsega napora, ki ga tam mora požreti. Mogoče se pa tale mamica tudi s partnerjem ne razume najboljše. Ne vem no, meni se tvoje pisanje zdi neobjektivno, ne glede na to, da ne poznam situacije. preveč reči si napisala, ki se lahko razumejo tako ali drugače. Pa sploh mi ni jasno....kako lahko ti vse veš o nekomu? V bistvu sem dobila občutek, kot da neka tašča v svojem dolgčasu hujska sosede proti svoji snahi. Ne vem no, morda pa se motim.
|
|
|
|