|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AD3 in nemirnost
11.9.2007 9:07:00   
mamci
od kar dajem  AD3 (zjutraj) kapljice je zvečer pikica čist nemirna, joka,...

Ali je možno, da od tega?

podobne izkušnje?

hvala





_____________________________

Otrok raste od mleka in hvale.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AD3 in nemirnost
11.9.2007 9:13:34   
moci
neuser posted image

(odgovor članu mamci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AD3 in nemirnost
11.9.2007 10:31:45   
Naja31
AD3 lahko povzročajo krče. A si začela zelo postopoma dajati? Najprej po eno kapljico, potem čez nekaj dni dve,itn?

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AD3 in nemirnost
11.9.2007 10:34:32   
lilka
Na mojo so tako vplivale kot ti opisuješ, pa ponoči se je zbujala, pa nemirno spala, sem vztrajala skoraj cel teden potem sem pa nehala in ji dajem Oleovit D3 po teh pa ni bla tako čudna.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: AD3 in nemirnost
11.9.2007 11:07:06   
neja24062007
Ojla!

Sicer so nam predpisali D3 kapljice in jih doziram izključno zjutraj. Saj so to vitamini in če jih doziraš zvečer se ponoči hitreje izločijo kot pa podnevi. Vsaj jaz tako mislim. Ker user posted image  spi, vitamin se ne absorbira in zato se hitreje izloči skozi urin.

Tudi če odrasel človek vzame vitaminsko tableto zvečer je poln vitamina in (saj jaz) ne more spat. Me kar razganja od energije user posted image .

Jaz bi poskusila ji dozirati kapljice zjutraj. Je pa res, da naj bi kapljice AD3 povzorčale krčke (vsebujejo vitamin A in D) - zaradi kombinacije 2-h vitaminov.

LP

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: AD3 in nemirnost
11.9.2007 12:07:34   
NRMM
Prva je imela grozne krče po kapljicah d vitamina (oleovit),tako da ji nisem dajala,pri drugi je pa zopet isto,ko sem ji probala dati-krči,jook,nemirnost. Sicer bom počakala do 4 meseca,ko krči čisto nehajo pa da vidimo kaj bo potem.Prvo punčko so tudi pri 4 mesecih kapljice napenjale.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: AD3 in nemirnost
11.9.2007 12:18:03   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: neja24062007

Saj so to vitamini in če jih doziraš zvečer se ponoči hitreje izločijo kot pa podnevi. Vsaj jaz tako mislim. Ker user posted image  spi, vitamin se ne absorbira in zato se hitreje izloči skozi urin.

Tudi če odrasel človek vzame vitaminsko tableto zvečer je poln vitamina in (saj jaz) ne more spat. Me kar razganja od energije user posted image .


Že dolgo se nisem tolk iskreno nasmejala.user posted image  A potem tud večerna doza antibiotika ne prime tako kot jutranja?
Pa otroci spijo tud dopoldne, vsaj moji. Ampak veš, če otrok spi, še ne pomeni, da tud njegova presnova spi, prav nasprotno, v spanju absorpcijski procesi potekajo na ful.

Me pa res zanima katere vitamine pa ti ješ, da te zvečer tako razganja od energije?user posted image  Da ni noter še kej drugega.user posted image

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: AD3 in nemirnost
11.9.2007 12:20:14   
s.
Jaz tega user posted image  svojmu otroku že ne bi dozirala. user posted image

Farmacevti pravijo, da so otroci zaradi krčev po teh kapljicah nemirni. Pravijo, da morajo biti dovolj na svetlobi in priporočajo mazanje z olivnim oljem po podplatih zaradi vitamina.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: AD3 in nemirnost
11.9.2007 12:24:06   
blue sky
IZVIRNO SPOROČILO: mamci

od kar dajem  AD3 (zjutraj) kapljice je zvečer pikica čist nemirna, joka,...

Ali je možno, da od tega?

podobne izkušnje?

hvala



Seveda je možno. Moj user posted image  je imel po teh kapljicah takšne krče, da sem mu jih prenehala dajat. Od 6. meseca dalje mu jih spet dajem in je vse ok.

(odgovor članu mamci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: AD3 in nemirnost
11.9.2007 12:24:42   
CUKRČEK
Jaz mojim otrokom ne dajem kaplic. ČEtudi bi jih kao morala. Starejša hči je popolnoma zdrava, kljub temu da jih ni skoraj nikoli dobila. Tudi dvojčkoma sem jih dala samo ene 3x v porodnišnici. PA pediatrinji sem to povedala . JE reklam, da me ni slišala kaj sem ji reklauser posted image , videti je pa bilo, da se strinja z nedajanjem vseh umetnih zadev, ki nam jih priporočijo.


Za krče sem pa že tudi večkrat slišala, da jih te kapljice povzročajo.


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: AD3 in nemirnost
11.9.2007 12:30:20   
Anonimen
mene pa zanima tiste, ki pravite, da vaši user posted image user posted image user posted image  imajom krče po AD3 kapljicah, kako jim jih dajete?

ker moja dva nimata krčev. pa me prav zanima, če način zaužitja ima kaj pri tem

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: AD3 in nemirnost
11.9.2007 12:38:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: s.

Jaz tega user posted image  svojmu otroku že ne bi dozirala. user posted image a da je to vrag? A ti imaš otroke? Ker še nisem slišala, da bi vitamina, ki vplivata na vid in močnejše kosti, kdo imenoval hudičuser posted image

Farmacevti pravijo, da so otroci zaradi krčev po teh kapljicah nemirni. Aja? user posted image Pravijo, da morajo biti dovolj na svetlobi in priporočajo mazanje z olivnim oljem po podplatih zaradi vitamina. Zakaj ravno na podplatih?user posted image user posted image


(odgovor članu s.)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: AD3 in nemirnost
11.9.2007 14:15:51   
Naja30
Tole s podplati tud mene zanima user posted image

Drugače pa pri naši nisem opazila bistvene razlike, niti da bi ji kapljice povzročale krče. Krče je itak imela malo cca 2 meseca, ampak sem jaz tako pazila na prehrano, da res niso omembe vredni.

Zdaj je stara 9m in ji še dajem kapljice. Vem, da je razmišljanje o tem različno (med mamicami in pediatri na žalost), jaz verjamem, da 5 minut sonca na dan ne pomaga. Sem poskusila tudi to in ji ena 2 meseca nisem dajala kapljic vmes in ko smo bili na pregledu, je povečala dozo, ker se mečava ni dobro zapirala.

Napisala sem samo svoje mnenje, da se ne bo katera začela kregat slučajno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: AD3 in nemirnost
12.9.2007 20:26:50   
Iša Biša
Moji dve punci sta imela prirojeni "mehkejši" glavici kot običajno, in je morala ta prva mesec in pol (do nekako 3. meseca) jemati po 10 kapljic na dan. Nikoli zaradi tega ni bilo problemov s krči ali nemirnostjo. Mlajša hči pa je ob rojstvu imela nek"pinkponk" sindrom in smo morali dodajati AD3 že v prvem mesecu. In sicer je že tretju dan v porodnišnici dobila 5 kapljic. (tam sestre še niso slišale za postopno dodajanje kapljic). Mala je sicer res imela krče in bila nemirna in veliko jokala. Vendar je bila ista tudi takrat ko sem ji pozabila dat kapljiceuser posted image .

tako da sama mislim, da ni nujno, da jih matrajo kapljico. Je še 100 drugih dejavnikov, ki vplivajo na počutje majhnih user posted image .

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?