Majchi
|
Tud jaz sem kar nekaj časa o tem razmišljala, hujšati ali ne hujšati. Enkrat sem že pred nosečnostjo bila na 90 dnevi ločevalni dieti, ampak mi ni tok odgovarjala. Sedaj pa polno dojim in sem že 3 tedne na Montignacu (to je un frik ). Shujšala sem že 3,5 kg, mleka je za izvoz, tamala (še ne 4 mesece) ima super prebavo, nič je ne zvija, v glavnem zaenkrat vse bp. Sem precej pozorna na vse skupaj, ker tudi meni dojenje pomeni več kot pa hujšanje. Sem odločena, da odneham čisto takoj, ko opazim najmanjšo spremembo. Drugače pa pravijo, da to ni dieta, ampak način življenja in jaz se s to trditvijo strinjam. Na mojem jedilniku je vsak dan sadje, zelenjava, meso, stročnice, špageti, riž, jogurti, kruh,... Je pa res, da ne jem več belega sladkorja, ampak fruktozo (če si kaj sladkam, npr. muslije). Prav tako odpade bel kruh, bel riž, beli špageti. Pač jem polnovredne graham špagete, zelo pozorno izbran kruh in nebrušen in neobdelan riž. Fora je samo v tem, da ne zmešaš npr. špagetov in mesa. Je pa še 1000 drugih receptov, tudi tukaj na netu. Tud jaz sem se namreč naveličala čakanja, da bojo šli kg sami dol, kao z dojenjem. Yea right! Saj so šli, ampak za moje pojme čist prepočasi. No, naša Lana je še vedno polno dojena, tako da pri meni deluje oboje in zadovoljni sva obe. Moj način življenja je pa sedaj precej bolj zdrav in obogaten. Še na telovadbo se moram spravit, pol bo pa že kič .
|