prevoz v porodnišnico (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

ursy78 -> prevoz v porodnišnico (10.9.2007 19:33:38)

pozdravljene.mogoče se bo mal čuden slišal,vandar sem nekje prebrala,da če ti doma odteče voda,da je bolje če greš v porodnišnico z rešilcem kot da te peljejo z osebnim avtomobilom,ker moraš ležati na boku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].kaj pravite ve na to?

Anonimen -> RE: prevoz v porodnišnico (10.9.2007 19:35:16)

Moja G je meni rekla, da je čisto OK če te peljejo z avtom, samo malo naj sedež poležim pa bo.

Mislim, da jih gre večina kar lepo z avtom.

Anonimen -> RE: prevoz v porodnišnico (10.9.2007 19:36:29)

O tem je bila dolga in podrobna debata na tem linku:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1705650

Anonimen -> RE: prevoz v porodnišnico (10.9.2007 19:38:42)

Pa tudi tu si preberi:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1755509

PBJ -> RE: prevoz v porodnišnico (10.9.2007 19:54:51)

Meni je voda odekla pred petimi dnevi -  naenkrat je odtekla skoraj vsa plodovnica. Mož je kar rešilca poklical in so rekli, da je tako prav. Res lahko zdrkne popkovina, če sediš ali hodiš, zato nisva tvegala...
Potem na porodni postelji nisem smela več vstati, niti na stranišče me niso pustili, ker sem imela res čisto uplahnjen trebuh ...

ursy78 -> RE: prevoz v porodnišnico (10.9.2007 20:02:02)

zdej pa res nevem kaj naj naredim ,če bo tako

SašaR -> RE: prevoz v porodnišnico (10.9.2007 20:14:05)

Mene je odpeljal mož. Preden sem odšla od doma sem poklicala babco, ker brez njenega privoljenja (nujno ali ne) naj ne bi dobila rešilca. Vprašala sem jo samo kaj naj in da sem bila zjutraj odprta en cm  in da nimam popadtkov. Rekla mi je samo, da naj kar grem, ker preden se bo ona pripeljala do mene, sem je že na tretjini poti. Moji bebici se pa kasneje itak ni mudilo na svet.

Pia77 -> RE: prevoz v porodnišnico (10.9.2007 20:28:52)

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4233285,4234834#msg-4234834

lojzika -> RE: prevoz v porodnišnico (10.9.2007 20:31:41)

IZVIRNO SPOROČILO: ursy78

zdej pa res nevem kaj naj naredim ,če bo tako

Pokliči si rešilca. Jst sem tudi. Že zato da se bolje počutiš.

Blejka26 -> RE: prevoz v porodnišnico (10.9.2007 20:45:45)

meni je odtekla voda pa me je moj peljal sam z avtom.Pravijo da sam hoditi ne smeš..

2.2. -> RE: prevoz v porodnišnico (10.9.2007 21:35:28)

meni je tudi odtekla voda doma pa me je mmož peljal do porodnišnice, ki je 45min vožnje in iz parkerišča sem šla lepo peš do porodne in vse ok pa še 1 mesec prej sem rodila

sončnica13 -> RE: prevoz v porodnišnico (10.9.2007 22:12:04)

men je tud voda odtekla, pa smo rešilca poklical. Sem se že v sedmem mesecu začela odpirat in mi je tud G. naročila, da v tem primeru moram poklicat rešilca-rodila sem 10 dni pred PDP. 

blue sky -> RE: prevoz v porodnišnico (11.9.2007 7:53:42)

Tudi meni je odtekla voda in me je peljal kar moj dragi. Meni je G svetovala, da tudi če ti voda odteče, ni potrebno klicati rešilca, ampak te lahko pelje kdorkoli. Res pa je, da moraš takoj v porodnišnico v tem primeru.

mml -> RE: prevoz v porodnišnico (11.9.2007 9:56:53)

Precej odvisno je kako in koiko plodvnice ti odteče...če ti odteka poasi po kapljicah to pomeni, da je otrok že precej spuščen in nivelike nevarnosti za zdrs popkovnice in te lahko mirne duše partner odpelje v porodnišnico. Če pa ti plodovnica odteče tako filmsko...se pravi naenkrat v veliki količini, je pa boljše, da se vležeš in pokličeš rešilca, ker takrat je pa otrokova glavica še visoko in je prostor za popkovino, da lahko zdrsne v porodni kanal, kar je lahko zelo nevarno

AnaB. -> RE: prevoz v porodnišnico (11.9.2007 10:42:30)

Precej odvisno je kako in koiko plodvnice ti odteče...če ti odteka poasi po kapljicah to pomeni, da je otrok že precej spuščen in nivelike nevarnosti za zdrs popkovnice in te lahko mirne duše partner odpelje v porodnišnico. Če pa ti plodovnica odteče tako filmsko...se pravi naenkrat v veliki količini, je pa boljše, da se vležeš in pokličeš rešilca, ker takrat je pa otrokova glavica še visoko in je prostor za popkovino, da lahko zdrsne v porodni kanal, kar je lahko zelo nevarno
IZVIRNO SPOROČILO: mml

Točno tako.

Dodam samo to, da je odvisno tudi od tedna nosečnosti - večji kot je otrok, manj verjetnosti je, da bi kak mehak del izpadel, in obratno.

ursy78 -> RE: prevoz v porodnišnico (11.9.2007 20:01:19)

hvala vsem ja,bom gotovo kar tako naredila kot je mml napisala,bomo vidl kak bo

Stran: [1]