mlečni obroki in hrana (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

tančica -> mlečni obroki in hrana (10.9.2007 18:07:47)

Koliko mlečnih obrokov imajo še vaši 5,6 mesečniki. Mi smo začeli z uvajanjem pri 4m in jemo tako zelenjavo kot sadje. Sedaj imava tri mlečne obroke in dva hrano (dop sadje in pop zelenjava). Koliko časa približno potrebujemo da bosta mlečna obroka samo zjutraj in zvečer? Ali lahko začnem sedaj tudi z mesom in če ja, kako ga pripravite?

2 Sraki -> RE: mlečni obroki in hrana (10.9.2007 20:06:01)

Jaz sem začela z mesom pri 6M. Sem ga pa enostavno dala zraven zelenjave kot juho kuhat, potem pa vse skupaj zmiksala in vuala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ma zadevo precej rad. Skuham več in dam zmrznit v kocke, ko rabim da imam vedno pripravljeno. Tist majčken mesek res ne bi vsakič posebej kuhala.

Vedno dam pa zraven potem še riževe kosmiče, polento ali krompir, pride vse malo bolj kompaktno.

SPOKEC -> RE: mlečni obroki in hrana (10.9.2007 20:48:56)

naša bo kmalu stara 7 mesecev pa imamo 3 obroke gh čez dan+obvezno zizanje 2x. človek hoče odvaditi, da bi se dojili samo zjutraj in zvečer pa enostavno ne rata. drugače pa jemo že belo meso in zelenjavo-kuhano skupaj, pri sadju pa kombiniramo krompir in jabolka, riž in jabolka in banana ali pa riž nektarina in banana

Teja29 -> RE: mlečni obroki in hrana (11.9.2007 16:40:44)

Pri nas imamo pa 4x mleko na flaško-ponoči, zjutraj, zgodaj popoldan in pred spanjem (po cca 130 ml) in 2x gosto hrano (sadje in zelenjava - oboje po cca 150 ml).  Stari pa smo 6,5 mesecev.
Koliko pa kaj vaši v tej starosti spijejo mleka in pojejo GH? Na koliko časa pa jeste?
Zanima me, kdaj bi bilo uredu dodati še en obrok goste hrane?

Jaz dam meso kuhat kar z zelenjavo, dodam krompir/riž/polento/pšenični zdrob in vse skupaj skuham in ima kar rad. Dajem pa mu zajčka in piščanca. Poskusila pa bom tudi postrv in teletino.
K sadju pa obvezno dodam 2 piškotka in malo skutice, da se vsaj naje.

Stran: [1]