rdeče zelje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sonček33 -> rdeče zelje (10.9.2007 15:24:16)

Kaj z  njim? Kako ga okusno pripraviti in kaj ponuditi poleg?




Olivija -> RE: rdeče zelje (10.9.2007 15:26:59)

Mi ga ponavadi jemo z raco ali svinjsko pečenko in krompirjevimi svaljki. Recepta ti pa ne znam napisati, ker je za take zadeve pristojna moja mati, ker bi se jaz ziher zaklala med rezanjem zelja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.9.2007 15:27:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




sonček33 -> RE: rdeče zelje (10.9.2007 15:31:44)

NalinR kako, samo podušim ga? Kaj čebulce? česna?




Mana -> RE: rdeče zelje (10.9.2007 15:45:16)

http://www.mojirecepti.com/recept/duseno-rdece-zelje.html

jaz ga delam na podoben način le, da namesto vode dodam tudi rdeče vino, na koncu dodam tudi žlico medu, in včasih tudi pomarančo narezano na koščke. .Pomarančo dodam že takrat kot jabolka, da se zduši in razpusti. Odlično je in marsikdo, ki ga ni jedel ga je na ta način začel. Veselo kuho in čimboljše zelje ter na koncu dober tek želim

LP M.




ribica. -> RE: rdeče zelje (10.9.2007 17:31:09)

Jaz prepražim eno čebulo, ko postekleni, dam žličko sladkorja, da karamelizira. potem pa stresem not narezano zelje. Dodam malo vegete, kis in kumino mleto. Lahko daš tud kako bolj kislo rdeče vino, ni pa nujno. Če imaš pri roki kakšno kislo jabolko, lahko dodaš tudi tega. Olupiš ga in narežeš na tanke rezime. Potem vse skupaj malo podušiš in zaliješ z malo vode. Kuhaš dp mehkega. Po potrebi in okusu dolivaš vodo. Če ti je všeč, da je zraven tudi malo omake, dodaš mal več vode in žlico moke. Če je treba še na koncu dosoliš, ali dosladkaš  ali dodaš kis.

Zraven paše pražen krompir ali svaljki.




bamby -> RE: rdeče zelje (10.9.2007 17:47:22)

Rdeče zelje jaz pripravim na martinovo, zraven pa še krompir in kračo, ki ju skupaj spečem v pečici. Rdeče zelje pa jaz pripravljam po receptu sestre Nikoline, ki pa gre takole.

Zavremo vodo, jo odstavimo, vlijemo vanjo 0.5-1dcl kisa ter stresemo narezano rdeče zelje za nekaj minut in ga nato ocedimo.
Medtem pa sesekljamo eno čebulo, ki jo na olju z večjo žličko sladkorja prepražimo. Ko čebula malce porumeni, dodamo odcejeno zelje, ki mu primešamo še eno naribano jabolko, najboljše, če je kiselkastega okusa. Solimo in dodamo še 0.5dcl rdečega vina in nato to počasi dušimo do mehkega. Zelje se tensta pribl. 3/4-1 ure.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.9.2007 10:35:13)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




orhideja75 -> RE: rdeče zelje (11.9.2007 10:38:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

NalinR kako, samo podušim ga? Kaj čebulce? česna?


Jaz popražim čebulo, dodam narezano zelje, zalijem z vodo (malo) in potem ga dušiš. dodaš še česen in to dušiš kakšno urco, nakoncu lahko zgostiš še malo z moko. Jed na koncu izgleda kot bučke v omaki,... samo drug okus.


ja pa zraven še kotlet na žaru in pečen krompir.




Stran: [1]