Gina -> RE: backer (14.9.2007 22:11:33)
|
Moj oče je kupil slivo, pa super dela. Pa hibiskuse, pa je tudi zadovoljen, sem jih videla po treh letih od nakupa in vsi lepo cvetijo. Sem pa slišala, da marsikje kritizirajo bakker. Moram ti pa povedat, da sem jaz letos kupovala po različnih centrih semena in čebulice. Pa ti moram povedati, da od valentina več kot pol semena sploh ni prišlo ven. mačehe sem posejala iz treh vrečk in ven je prišla ena sama rastlina. posejala sem jih na tri različno kvalitetne zemlje, pa je vse skupaj en burek. Tudi spomladi je bilo enako. Pa tudi od kake druge firme mi kaj ni ven prišlo, zgodilo se mi je tudi, da sem kupila eno sorto kumar, notri so bile pa druge. Od 7. dalij, so mi ven prišle 3, od teh treh ena lepo cveti, ena ima sem in tja kak cvet, ena bo pa zgleda prvi cvet naredila zdaj, septembra - se pravi gomolji za v smeti. Od 20. gladiol, sem pridelala menda 5 njih, pa še 5 brez cvetov, 10 mi jih ni vzklilo. Po moje je seme in čebulice in gomolji, vse skupaj neke druge kvalitete, kot je bilo včasih. po moje pač vse ponucajo, pa tudi pridelujejo zelo serijsko, po bog ve kako napačnih postopkih, hranijo tudi ne veš kje in pod kakšnimi pogoji....ma kaj pa vem, zato bom probala v glavnem svoje seme vzgojiti in gomolje. Hočem ti povedat, da kjerkoli boš kupila, je bolj odvisno od sreče, kot od firme. Vse se prideluje na moderen način - nezanesljivo. Bekker ali bauhaus, špar ali obi, vse ti je to isto.
|
|
|
|