Tenis? (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Varna vadba v nosečnosti

Sporočilo

Soncnica Sandra *** -> Tenis? (9.9.2007 17:48:46)

Ojla punce!

Nekaj me zanima- kako je z igranjem tenisa v prvih treh mesecih, vem da pretiravanja ne sme biti, kaj pa tako zmerno igranje oziroma ekreacija?
Hvala!!!!

2.2. -> RE: Tenis? (9.9.2007 17:54:26)

lahko samo ne preveč skakanja

Anonimen -> RE: Tenis? (9.9.2007 17:56:36)

Tko mal tolčt bi šla, prav igrat pa ne. K je preveč poskokov in hitrih gibov. Vse do meje. Brez pretiravanja.

Zofy -> RE: Tenis? (9.9.2007 19:06:50)

Jaz sem konec 1. trimesečja in sem hodila oz. še vedno hodim 1x na teden. Igram malo bolj na izi, ampak še vedno dovolj dinamično, da sem pol prešvicana, zadihana in zmatrana. Mislim, da je važno, da ne pretiravaš. Npr. za točke se ne bi šla več, ker ne letim za čisto vsako žogo.

Naj še to poudarim, da mi je moja G prepovedala tenis, vendar vseeno hodim. To pa zato, ekrr se mi zdi moja G malo peveč paničarska, saj nimam vendar grozečega splava ali kaj podobnega. Tudi dr. Pušenjak non stop poudarja, da nismo bolane ampak noseče in da so nekoč ženske delale ceno nosečnost na njivah...

Pia77 -> RE: Tenis? (9.9.2007 21:36:23)

Nekoč sem nekje brala (pa ne me vprašat, kje :), da športi, kjer je veliko skakanja in hitrih obratov telesa, npr. tek, aerobika, odbojka in tenis, v nosečnosti niso dobri, ker naj bi lahko škodljivo vplivalo na razvijanje in rast posteljice. Če je kaj na tem, pa ne vem....

puncica -> RE: Tenis? (10.9.2007 7:47:48)

Jaz ne bi igrala tenisa predvsem zato, ker se lahko kje spotakneš in padeš, pa če še tako na izi igraš, no razen če si sam na enem mestu pa ti žogce tja mečejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], v kar dvomim 

koala -> RE: Tenis? (10.9.2007 20:11:18)

Jaz raje nebi, je vseeno zelo dinamičen šport, ti pa sama najbolje veš kaj je dobro zate.

Zofy -> RE: Tenis? (11.9.2007 21:17:24)

http://med.over.net/forum5/read.php?19,1018778,1018778#msg-1018778

Sem se malo prestrašila, ker ste vse večinoma "proti", pa sem pobrskala po Pušenjakovem forumu. Upam, da ima prav, ker ga še vedno rada igram..

Stran: [1]