Shana86
|
Živjo Kdaj pa pričakuješ? Sama imam dobro leto in pol staro februarčico, zdaj imam PDP 1.12., tako da ti lahko malo pomagam s seznamom za zimskega novorojenčka. Nosečke dobila sem en seznam kaj bi potrebovali za dojenčka, bi lahko skupaj pokomentirale, če kaj manjka oz. če česa je preveč ali premalo. OBLAČILA komplet za iz porodnišnice bombažna jopica Majčke dolg rokav 7 kom št. 62 - svetujem na preklop Topel pajac za hladne dni 1 kom Bodi z dolgimi rokavi 10 kom št. 62 - svetujem na preklop Bombažne žabice 5 kom Plišasti pajac 5 kom št. 62 Bombažne kapice 3 kom + toplejše kapice za ven Pižama (pajacek) 3 kom št. 62 nogavičke 6 kom copatki S tem se kar strinjam, samo da moraš vedet, da je št. 62 za 3 mesece. Ti toplo priporočam, da kupiš oblačila št. 56, kaj tudi 50, ker v 62 bo novorojenček plaval. Moja je prve tedne nosila 50, pa je bila čisto povprečno velika (3315g, 52 cm). Dodala bi še kak bombažen komplet, pajacek za čez dan. Na splošno na začetku čim manj oblačil, ki imajo elstiko okrog pasu, ker so res bogi s temi krčki. HIGIENA, PRIPOMOČKI povijalne plenice 5 kom - zakaj? Če bo potrebno široko povijanje, jih boš dokupila. plenice za enkratno uporabo 5 kom Tetra plenice 20 kom + tetra krpice slinčki - na začetku ne rabiš, za vse bruhice, kupčke ipd. so tetra pleničke, tako da raje teh malo več Mandljevo ali olivno olje - no ja, ni nujno. Jaz sem za vse imela Bepanthen mazilo. Po hladilnem mazilu je dobila pikice, sem ga že prvi teden ukinila Hladilno mazilo za ritko Bombažna vata 70 % alkohol - lahko tudi alkoholni robčki Fiziološka raztopina za nos - tamicena pakiranja Gaze za umivanje popka Vlažilni robčki - ne bi. Sama kemija. Novorojenčki imajo ful občutljivo kožo in mimogrede izpuščaje. Mi smo še pri prvi še vedno (razen na terenu) na tosaminih krpicah za 1x uporabo in topli vodi (+trdo milo, če je reeees kriza, redko) aspirator za nos sterilni zloženec 5x5 cm bepanthen Termometer za vodo kom Termometer za telesno temperaturo 1 kom Škarjice z zaobljenimi konicami 1 kom Gost glavniček (ne rabiš, če nima temenc) Mehka krtača za lase 1 kom Steklenička 2 kom Duda 2 kom čaj za novorojenčke - ne rabiš. Materino mleko je edina tekočina, ki jo potrebuje. Če je imela krčke, sem moji sama skuhala čaj iz kumine, janeža in kamilic in ji dala eno malo žličko ali dve. 2 cuclja za steklenicki za novorojenčka številka 1 Ščetko za čiščenje stekleničk - odvisno. Če imaš stekleničke Mam, ki se čisto razstavijo, ne rabiš. prsna črpalka (ni nujno da rabiš) palčke za ušesa šampon lanolin za mamico - tudi za bradavice sem uporabljala Bepanthen mazilo OPREMA Voziček Lupinica Posteljica Jogi Odejica za spanje 1 kom Preobleka za odejico 3 kom Jogi rjuha 3 kom Nepremočljiva podloga 1 kom Previjalna podloga + tiste podloge za 1x uporabo; novorojenčki so talenti, da se ob vsakem previjanju polulajo isto sekundo, ko daš stran pleničko previjalna miza komoda Banjica + stojalo Brisače kopalne 2 kom odejica (mehka) 3 kom ležalnik (če želiš) dežna prevleka za voziček + komarnik (za par evrov v Muellerju) prenosna posteljica - odložljivo. Prvih par mesecev lahko tudi na dopustu spi v košari vozička, če je kvalitetna. Mi smo jo kupili za dopust, ko je bila stara 6 mesecev, ker je bila že v športnem delu. elektronska varuška - strošek, ki ga lahko odložiš. Po tistih smernicah o smrti v zibki naj bi otroček vedno spal v istem prostoru kot starši do 6. meseca. Torej varuške ne potrebuješ. + mi smo imeli še košek v dnevnem prostoru, ker je bila posteljica v spalnici v mansardi Dodala bi še: - lučko z nežno svetlobo za nočno dojenje - trdo milo - ovčjo kožico ali zimsko vrečo za v voziček - posodo za vodo za previjanje - brezkasetni koš za plenice (po želji; ko enkrat je gosto hrano, kakec itak takoooo smrdi, da je treba pokakane plenice sproti nositi ven) - bombažne rokavičke - moja se je že v porodnišnici ful popraskala po obrazku - 1 paket AM, ki ga kupiš zato, da ga ne boš potrebovala Nekako isti princip kot vzameš dežnik na morje - neka blazina tipa Airex - tista igralna podloga za igranje z obroči (da lahko mami vsaj čebulo nareže brez deteca v naročju...) - kakšni glasbeni vrtiljaki, igračke, ki se lahko pripnejo na strehico vozička... ampak to vse lahko potem dokupiš, veliko tudi dobiš. Odvisno tudi od dojenčka, moja je nonstop potrebovala neko zabavo. - pozneje kupiš še stolček za hranjenje, verižico za pripenjanje dude, žličke ... Za mamico: - Vir80 vložki - mrežaste hlačke - podloge za v modrček - vsaj 2 modrčka za dojenje - termofor (auč zastoj mleka) - veliiiiik vrč - žejna boš nonstop - čaj za dojenje Pa še seznam za porodnišnico: - mrežaste hlačke, Vir80 - modrček za dojenje, prsne blazinice - vazelin - elastike... - Bepanthen mazilo - krtačka, pasta, milo, šampon (po porodu mi je od vsega najbolj pasal en topel tuš) - mobitel, polnilec, fotoaparat - obleke za domov - prigrizki (vsaj jaz sem bila vedno ob dojenju grooooozno lačna) - za vsak slučaj (sterilizirana) duda in flaška - 2x tetra plenička - bombažne rokavičke - oblačila za domov (bodi, žabice, kompletek, bombažna kapica, volnena kapica, zimski pajac), lupinica, dekica To je pomoje to. Če se še kaj spomnim, dopišem.