amanuz
|
Kakih 20 bi jih že rabila, ampak pomeni, da bi pogosto prala, pa si izračunaj sama- takole je, otroku se data 2 tetra plenici pod povijalno plenico,če ne uporabljaš pampersk, da je malo širše povit,če daš pampersko, pa daš čez še eno tetra plenico in eno povijalno (povijalnih predlagam do 10 kosov, jaz sem jih imela 7, pa je bilo dovolj) previjaš ga pa (večinoma) na 3 ure, približno tako kot se doji, eni previjajo pred dojenjem, eni po njem, oboje ima svoje prednosti in slabosti. Če previjaš pred dojenjem, se lahko po dojenju pokaka in verjetno ga boš previla še enkrat, če ga previjaš po dojenju lahko bruha, ker ima poln trebušček in nekateri med dojenjem vedno zaspijo in res ga ni smiselno potem budit. Po drugi strani pa, če se pokaka, kaj boš drugega kot previla. Ponoči običajno ne previjamo ali pa samo enkrat, da ni predolgo moker, to je dobro, da se otrok nauči ločiti dan in noč. nekatere mamice se bodo razburjale, da to pa že ne, da otrok mora biti zmeraj previt...ne vem, imam dva, ponoči ju nisem previjala, razen, če je bil kateri pokakan in tudi v materinski šoli sem dobila tak nasvet. Z nobenim ponoči nimam težav, oba sta kar hitro prespala vso noč brez zbujanja, res pa da dokler se otrok samo doji, se običajno zbuja, ker je prej lačen.
|