BAMBINA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: anarabarbara Bambina, če ti kaj ni všeč, napiši konkretne razloge in ne žalit mamic, ki so se toliko potrudile in napisale sezname. Jao ženska Prosim, če me citiraš kje na tej temi sem koga žalila. Tako kot si ti povedala svoje mnenje, sem jaz zapisla svojega. In to, anarabarbara, je poanta foruma... da si uporabniki izmenjujemo mnenja. In moje mnenje je, da ni potrebe v porodnišnico hoditi s celim coknpokom. Če se res zgodi, da P ne premore hladilnega mazila , vložkov, plenic in ostalega, ti lahko še vedno partner prinese. In da ni potrebno že pred porodom delati nadpovprečnih zalog, pač pa dokupuješ kasneje, PO POTREBI. Moj namen tega pisanja ni kar tako v tri dni izpodbijati te sezname, pač pa, bodočim mamicam povedati, nakup katerih od teh stvari je bil pri meni totalno zgrešen in jim tako eventuelno pomagam privarčevati kakšen €. Pa si bom samo zate vzela čas in napisala konkretne razloge : - Tetra majčke dolg rokav (5) Nikoli uporabila, čeprav sem jih imela., ker ima bodi povsem enako funkcijo (topla majčka z dolgimi rokavi), pa še fino drži plenico, da le-ta ne leze dol. Pa še čisto simpl se obleče - sleče.
- Mako majčke dolg rokav (5) Nikoli uporabila, čeprav sem jih imela, razlog - glej zgoraj!!
- 2 kom pižama (pajacek) 5x plišasti, 2x bombažni, 2x pajac za spanje - pri nas ni potrebe po tolikšni količini pajackov. Pri nas so dovolj štirje pajacki, ker jih čez dan redko uporabljam. Raje imam kakšne trenerkice ipd.
- 3 kom nogavičk, copatk raje od nogavičk, uporabljam dokolenke, ker ne lezejo dol in si jih malček težje sezuje kot nogavičke.
- povijalne plenice Nikoli uporabila, čeprav sem jih imela, ker ni bilo potrebe!! Kolki so bili bp in zdravnica v P, ki je pregledala kolke, je rekla, da široko povijanje ni potrebno. To piše tudi v odpustnici!
- Mandljevo ali olivno olje raje uporabljam mleko, ker je po olju bil ves masten, posledično tudi oblačilca. Uporabljam mleko namenjeno dojenčkom, torej prav gotovo ni neprimerno. Moj mali ima po njem mehko kožo, brez kakšnih flekcov ipd., torej mu očitno odgovarja.
- Hladilno mazilo našemu najbolj odgovarja Bebival, ki mi ga je priporočila farmacevtka v lekarni.
- Otroško milo, trdo (1) Uporabila mogoče 2x, raje uporabljam tekoče milo, ker je po tem milu imel suho kožo. Ko ga kopam, pa ga ne namočim za 5 sekund, pač pa milo fino sperem.
- Robčki za brisanje rite Jaz osebno imam najraje To-to bombažne krpice za 1x uporabo, ker so mehke in se ne cufajo ter ne puščajo kakšnih svaljkov ipd.
- prsna črpalka kupi po porodu (če bo potreba), ker pride cca. 10 bivših jurjev, sploh pa ni rečeno, da boš lahko dojila...
- krema za sončenje pri novorojenčku , ker se le-te lahko uporabljajo šele po šestem mesecu.
- Stolcek Trip trap (1) s stolčkom za hranjenje še lahko par mesecev počakaš... in zakaj ravno trip-trap Mi imamo Prima Papa, pa se prav fino čisti, mali v njem udobno sedi, lahko pa se uporablja nekje do drugega leta.
- Brisače kopalne (2) 4-5, ker so 2 brisači občutno premalo, če otročka kopaš vsak drug dan.
- čebriček (Tummy tub) po lastni presoji (btw; v čebričku ne moreš prati laskov, nimam pojma kako umiješ npr. podpazduho, malček v njem ne more čofotati...)
- ležalnik nakup le-tega lahko še kakšen mesec počaka, ker novorojenčka pač ne odlagaš v ležalnik.
- 16 majčk št. 62 Zakaj, za božjo voljo bi bilo že pred porodom kupiti 16 majčk št. 62?? Cotke naj se kupijo za prvo silo, nekaj jih dobiš še od obiskov, potem pa sproti kupuješ, kar potrebuješ.
- 15 pajackov 62 (s stopalci) Res me zanima, zakaj 15 pajackov??? Mi imamo pralni stroj, s katerim uspem sproti prati oblačilca.
- Kadar kupujem pajacke, gledam, da ni gumbkov na hrbtni strani!!, ker je potem komplicirano zapenjati + žuli otročka) No tukaj sem pa razlog že navedla.
Ekola, zadovoljna?