problem z varstvom (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

mateja 26 -> problem z varstvom (8.9.2007 22:01:50)

Oj!

Mene pa zanimajo vaše izkušnje glede varstva,če npr.mož dela cel dan,žena ima turnus en teden dopoldne,en teden popoldne.Treba pa je iti po otroka v vrtec ,ter ga imeti oz.biti z njim,dokler ne pride mama ali pa oče.Babice bi to delale,vendar ne ves čas(rabila pa bi zanesljivo tja do šole)Že nekaj časa sem dala na net povpraševanje in so se mi javljale tudi iz kamnika(mi smo pa iz Vrhnike).Ali bi sprejele varuško tudi iz oddaljenih krajev?

Obe babici in 1 dedek so v penziji,1 dedek pa še dela.

Že v naprej najlepša hvala za odgovore.

A ja.Mož ne more prej iz službe,ker je njegov delovnik od 7-17 in se vozi 1 uro stran v službo.

mateja

Gina -> RE: problem z varstvom (8.9.2007 22:08:04)

Meni se zdi, da je v Logatcu ena fejst varuška, če ima kdo od vaju službo v tej smeri. Po moje bi tudi pop. čuvala. No, za vprašat je.

Druga varianta je, da vpišeš v redni vrtec, ki je odprt do pol petih ( v logatcu vem, da je, zihr je še kje drugje) ali petih, pa potem iščeš varstvo vsak dan za eno uro, dokler ne pride mož domov, oz. samo vsak drugi teden, ker en teden itak najbrž ti prideš prej - to se mi zdi celo boljša varianta.

Če delaš v lj., obstaja vrtec, ki dela v dveh izmenah, se mi zdi, da je v centru.  

Priznam, da je zoprna situacija.

mateja 26 -> RE: problem z varstvom (8.9.2007 22:11:41)

Sta že v vrtcu,problem je ,da ju je treba iti iskat v vrtec in potem čuvat,dokler eden ne pride iz službe(po vsej verjetnosti prej mož).

piščanc -> RE: problem z varstvom (8.9.2007 23:04:03)

mi smo tako situacijo rešili s študentko, ki ju je enkrat tedensko hodila iskat v vrtec in ostala z njima do mojega prihoda. z izbiro smo imeli tudi malo sreče, je bila hči njune pediatrinje in je imela vedno čas, ker je dokončavala študij.

ponudbe so bile pa tudi od njunih vzgojiteljic oz. pomočnic v vrtcu. mogoče vprašaj v vrtcu, če ima katera od pomočnic čas vzeti vajinega otročka še za par ur enkrat na teden.

naju je to stalo cca. 20.000 SIT/mesec.

hopsasa -> RE: problem z varstvom (9.9.2007 7:46:45)

na Vrhniki je vrtec Barjanček odprt do petih.

Lp

mateja 26 -> RE: problem z varstvom (9.9.2007 7:49:01)

Otroka sta že v vrtcu,ampak ko bi bila popoldan,me ni domov do 20 ure.Mož pa tudi ne pride pred 18-18.30ure.

*alja* -> RE: problem z varstvom (9.9.2007 9:57:55)

Zakaj pa nebi babica ga šla iskat? Saj rabiš sam vsak drugi teden, pa to za kako uro dve dokler tvoj ne pride?

Saj se ji pol oddolžiš in ji pomagaš pri kakem opravilu na vrtu, al pa počistit (denarja ponavadi nočejo vzet)!

Men se zdi to najboljša varijanta!

mateja 26 -> RE: problem z varstvom (9.9.2007 10:08:37)

Saj bi,ampak ne ves čas .Jaz pa rabim stalno(še 4 leta)do šole.To pa oni ne bi(obveznost).

BLAŽIKA -> RE: problem z varstvom (9.9.2007 14:20:39)

Kaj pa dvo izmenskega vrtca pri vas nimate?

Janeja -> RE: problem z varstvom (9.9.2007 20:55:41)

IZVIRNO SPOROČILO: mateja 26

Saj bi,ampak ne ves čas .Jaz pa rabim stalno(še 4 leta)do šole.To pa oni ne bi(obveznost).

Kaj pa če bi se zmenili, da ga en teden hodi iskat ena babica, en teden pa druga. Tako bi ga imela vsaka samo en teden mesečno za nekaj uric popoldne. Pa sigurno bi se lahko zmenili in kakšen dan zamenjali, če bi prišla vmes kakšna obveznost.

Mojo Leo so babice in dedki tako pazili eno leto in se je super obneslo.  Ponedeljek in petek je bila pri enih, torek, sredo in četrtek pa pri drugih. Če kdo kdaj ni mogel so se dogovorili in zamenjali kakšen dan. Ni bilo nikoli nobenega problema.

Poskusi predlagat. Saj če se ne bo obneslo lahko še vedno iščeš drugo rešitev. Pa če tudi ti jo tako pazijo npr. eno leto. Kaj pa veš kaj vse se lahko do drugega leta zgodi. Mogoče boš imela pa drugačen delovnik, ali pa bodo vrtci že do 18h odprti,...

Stran: [1]