Gema -> RE: Sterilizator (4.3.2009 10:59:34)
|
Kot ste že same ugotovile, je danes glede novorojenčkov (ter dojenčkov) vse obrnjeno na glavo, kot takrat, ko smo bili dojenčki sami, v večini primerov je vse drugače kot nekoč, za mene že prav preveč pretiravajo ter delajo celo znanost o tem kaj ja in kaj ne. (Na primer: nekoč smo spali na trebuhu, danes se ne sme več, nekoč se je uporabljal puder za novorojenčke, danes ne več. Potem pa so tukaj še nasprotovanja mnenj: Johnson & Johnson se lahko uporablja pri umivanju, J. & J. se ne sme uporabljati pri umivanju. Zdravnik je meni za to in to priporočal to in to, ja meni pa ne, ampak mi je priporočal to in to. Potem, ko so že na trdi hrani in jih pazijo stari starši: Joj ati ne ji dajat paštete, ker ima te in te konzervanse..., potem te pa oče pogleda in z rahlim cinizmom reče: Ja kaj pa misliš, da smo tebi dajali za jest. ko si bila enako stara, pa je danes kaj narobe s tabo?) Da se vrnem prvotni temi. Jaz osebno ne poznam nobene mamice, ki bi uporabljala sterilizator. Dovolj je, da se flaška ter duda prekuhata in nikjer ne bo nobenega vodnega kamna, ker le-ta pade na dno. Se pa lahko sterilizator kupi npr. v primeru, da ima kdo novorojene dvojčke pa mogoče še kakšnega leto starejšega dojenčka, ker olajša delo (da ne rabi prekuhavati toliko flašk), ki je tako ali tako že samo po sebi težko in vzame zelo veliko časa. Lep pozdrav vsem mamicam pa tudi bodočim mamicam! Gema...
|
|
|
|