smrka -> RE: LEPINJA in KAJMAK (8.9.2007 20:10:59)
|
Lepinja: 1 kg moke 2 dl kislega mleka 1 dl mleka 1 kocka kvasa sol, sladkor (scepec, po okusu) malo olja Kvas raztopite v toplem mleku in potem zamesite testo. Ko zamesite testo pustite pocivat 1 uro. Potem z roko trgejte kroglice in potem te kroglice mal z valarjem povalejte. Vsako lepinjo potem se z nozem dvakrat za milimeter zarezite navpicno in vodoravno. Lepinje pusti pocivat 30 minut potem jih s copicem ali s prsti premazi odzgoraj z kislim mlekom. Segrej pecico na najvisji temperaturi ko bo zagreta, vzemi resetko iz pecice in nanjo zlozi lepinje. Pecejo se od 5 do 10 minut. KAJMAK 1 l kisleg mleka 1 l slatke smetane (sestavine so lahko tudi manjse) Na lahko zmesaj z zlico in pusti stati 24 ur na sobni temperaturi v plasticni posodi.
|
|
|
|