Miti in legende o hrani (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Grascakinja -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 8:52:40)

Pravljici in ostalim ljubiteljicam trikotnih sirčkov in druge nenavadne hrane oz. tudi tistm, ki jim nič ne diši razen :kuza:!

Po vsem tem, kar sem do sedaj prebrala, bi bilo za :nosecka: lahko škodljivo jesti/piti ribe, hrenovke, paštete, trikotne sirčke, mastne sire, jajca, salame, zeleni čaj, :kava: kavo, mehurčkaste pijače, ocvrto hrano.... in še in še. Ima še katera kaj na seznamu?

Zdenka sir in podobne variante... meni recimo ful diši - se trudim, da jih ne bi pojedla preveč, pa ne za to, da ne bi blo dobr, ampak zato, da vaga ne bo pokazala prevelike cifre....Mislim, da mlečni izdelki pa res ne morejo bit slabi! Po moje mi diši zato, ker mi manjka kalcija ali pa kaj podobnega?

Jaz se sicer trudim pojest čim več sadja in zelenjave in jem zdaj tudi zajtrk, sicer pa pustim, da mi telo narekuje, kaj bom jedla in pila. Pa četud mi kdaj pomfri zapaše. Al pa majoneza pa posebna salama...

Pol te pa itak vrže iz tira, ko ti prijateljica pove, da ji je G svetovala 1/2 kozarca rdečega vina sem ter tja, da si izboljša kri!

Mislim, da je včasih fajn malo zdrave pameti pa poslušat svoje telo.

Kako kaj ve in hrana? Še kaka ljubiteljica Zdenka sirov? (Nazadnje bom prišla do tega, da bo moji :duda: še Zdenka ime :):):)....)

LP

pupa

LENČKA -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 9:23:27)

Jaz pa nimam skoraj nič takega kar bi mi ful ful dišalo(sem drugič noseča),celo komaj se spravim da kaj pametnega pojem.Pašejo mi juhice pa kaka kuhana zelenjava,tudi slučajno pa ne morem videti mesa! Sem bila pa v prvi nosečnosti čisto trapasta na zelene trde breskve (take za vlagat) pa na coca-colo(ki jo drugače sploh ne pijem! G. mi je takrat rekla da dokler sem noseča naj pojem kar mi paše,bolj pomembno bo po porodu da pazim na prehrano.(zaradi dojenja) V glavnem vse v mejah normale pa bo. LEPO NOSEČNOST!

Anonimen -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 9:44:39)

Po mojem tudi ni treba preveč komplicirat. Bodi pozorna, da zaužiješ dovolj vitaminov, izogibaj pa se surovemu mesu (tatarskemu biftku ipd.), surovim jajcem (jaz sem se tudi majonezi) in tistemu siru s plesnijo (belo ali modro). Kar se pa cvrtja in pijače z dodanimi mehurčki tiče, pa si daj duška, če ti paše. Aja, pa s tisto tvojo Zdenko se po mojem tudi lahko bašeš, saj brez kruha ne redi.

nita -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 9:46:04)

Živjo!

Jaz sem med tistimi srečnicami, ki ji že od samega začetka nosečnosti nič ne smrdi in nič posebno ne diši. Jem, kot sem jedla prej, le malo več sadja pojem, ker sem ga prej res zelo malo. Drugače pa se ne šparam nikjer (o.k., verjetno res ne bom jedla za novo leto tatarskega bifteka, ki je na mizi vsako novo leto), drugače pa jem tudi Zdenka sir!!

Pa kakšno kavica popijem manj, to pa je verjetno tudi vse. Tudi moj G. mi je svetoval, naj jem vse kar mi paše. Moje počutje pa je za enkrat še zelo dobro in po brcanju :duda: njeno tudi.

L.P. Anita :nosecka:

Majabo -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 10:49:00)

men paše posebna salama, samo hčerki res nebi dala ime Poli :)- pa pudingi, smrdi mi pa res skoraj nič, razen tisti pečeni piščanci v Mercatorju, bljah, že ko stopim v trgovino, gledam kje bom pobegnila....
med službo probam namesto čokolade grizljat suhe marelce, pa občasno kakšen čokolino, ker sicer ne pijem mleka,....
ooo pa tut tortice mi dišijo k jih nisem prej nikoli jedla :)-

Suzi* -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 10:57:09)

Ojla!

Tudi jaz spadam med :nosecka:, ki so mnenja, da je treba čim manj komplicirat pri hrani. Jem zdenka sirčke, majonezo, paštete, hrenovke, občasno tudi suhe salame in pršut, tudi ocvrte jedi (redko), sladičke, tudi kremne rezine. Sicer res da pojem kar veliko sadja in zelenjave, ne branim se pa niti raznih namazov in marmelade, meda... Edino kar ne bom jedla je tatarski biftek za novo leto in sirov s plesnijo. Pa tudi drugače ne pijem gaziranih pijač.

Res je, da imam protitelesa za toksoplazmozo, pa si mogoče zaradi tega več privoščim. Ampak vseeno se mi ne zdi ravno potrebno pretirano komplicirat. Vse v nekih mejah, vsakega po malem, pa je ok.

lp, Suzi 26t2d

Anonimen -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 11:36:36)

:)-:)-:)-
Tudi jaz sem mnenja, da je najboljš jesti kar ti paše...pa tud, če je to kdaj cheeseburger iz McDonalda...
Sama sem prve tri teden NUJNO rabila meso, zdaj mi je vseeno, samo, da nisem lačna, pa da ni česen ali pa trikotni Zdenka sirčki...bljak :)-

Pupa, :bravo::bravo: dobra ideja za ime tvoje drage hčerkice...Zdenka...hehe smotka:)-

Punce, jejte, kar vam telo narekuje ;)

Tinka :nosecka:7T, ki obožuje vonj svojega :kuza:

barby* -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 11:41:55)

Halo:zajcek:
Jaz sem se pa komaj zdaj malo sprostila:zmeden: V prvam trimesečju sem se basala s kosmiči in litri jogurtov, pa sicer vegetarjanka sem začela jest meso ( 3-4x na mesec), pa goooore sadja, pa obvezno polnozrnat kruh...Kile pa so rasle in rasle..:zmeden:
Zdaj pojem kar mi paše(tudi ocvrto, sladko mi fuuuul diši), vključno z Zdenka sirčki...skratka ne kompliciram več ( razen sirov s plesnijo ), pa mam kri ful dobro pa še počasneje se redim:bravo::bravo::bravo:
Upam da bo tak tudi ostalo:)
Če nam paše, prev gotovo :duda: tudi, ane!
Pa pa
pozdravček vsem:rozica:

barby:metulj:in:love:23t

leah -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 12:30:20)

Jaz pa sem v prvem trimesečju prav obsedeno jedla domače kisle kumare z čebulo,ali pa paradižnike.Res tudi dvakrat na dan:)-:)-Zdaj pa, ko se bližam koncu se mi pa ne da kuhat.res fulllll ne,čeprav mi najbolj pašejo kake rižotke,pa rdeča pesa,na full.

Hmmmm,aja pa Mannerjeve napolitanke...njami....ampak spet sladko tako vsake toliko.

Moram pa priznat, čeprav mi je kar malo nerodno, da sem šele sedaj v nosečnosti začela normalno jest.Prej sem nareč kar naprej nekaj dietkala, pa pol po intervalih full jedla,kr neki no-vglavnm lahko bi temu rekla motnje hranjenja.Zdaj pa res, jem takrat ko sem lačna,jem zdravo,jem zajtrk, katerega prej nikoli nisem,in verjamem, da se bodo te pridobljene prehranjevalne navade nadaljevale tudi po porodu.
Zdaj sem se zredila 10 kg,sem v 33 t,in počutim se vredu.

pravljica -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 13:20:45)

ok...zdaj pa glede bifteka...
mi gre kar na jok, če ga ne bom smela jest za praznike...zdej pa povejte, glede na to, da imam verjetno protitelesa (sem vidla v mat knj iz prejšnje nosečnosti), še vseeno ne bi smela tega jest? niti kupljenega ne, ker po moje je ta pregledan?
drugač ste me pa zdej lepo spomnile, si grem puding skuhat :)- njamci!

kofetek2010 -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 13:38:53)

Je že res, da je od teh mojih "problemov" že kar nekaj let, vendar se še dobro spomnim, da mi je bilo prepovedano jesti tatarski biftek, Beafsteake in ostalo surovo meso, še posebej je bilo treba pazit, da je bil piščanec čisto, čisto pečen. Nikoli prej in od poroda do danes še nisem pojedla paradižnikove juhe, v nosečnosti bi zanjo ubijala. Če sem bila v gostilni sem pojedla tudi 2 krožnika te ogabne juhe. Blek! Pa tortice, vseeno kakšne, še najraje Sacher (tudi 2 naenkrat in s smetano). Blek! Drugače sem pa jedla vse in to ful rada. Zato pa sem se zredila za 20kg, Gal je imel 3970g in 53 cm. Vendar so bile kile že po 6 mesecih nazaj na svojem (brez diete), dojila pa sva se 16 mesecev in 10 dni,...
Uživajte!

Suzi* -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 13:52:48)

glede tatarca....saj je tudi meso, če ga kupiš v trgovini pregledano, pa potem iz tega doma narediš tatarca, po moje ni važno al je domači al kupljen, važno je, da je to še vedno surovo meso. ...hm, ne vem, no. Mikavno je že, samo res ne vem. A je katera že jedla t. biftek v nosečnosti????

dory -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 13:55:31)

Jaz sem ga...sicer se nisem nazirala...po pameti...sicer pa sem jedla skoraj vse....predvsem zelenjavo in sadje...postala skor vegetarijanka...moja nosecnost potekala enkratno, kri je bila na visku,da bi jo lahko prodajala :)...

Tezave,ki so se pol zacele,pa niso imele nobene veze s hrano...

Grascakinja -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 13:56:30)

Tatarc, ja - Jaz sem tako vesela, da ga že prej nisem nikoli marala. Si pa mislim, kako bi bilo, čebi mi kdo za praznike hotel odvzet moje sirčke :)....

LP

pupa:nosecka:

Dolina -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 15:14:52)

Ah, ta hrana. mene je glih dons moja G mal skregala, ker sem se preveč zredila (ampak nimam občutka, da bi se tolk v noge al pa kam drugam). Imam namreč 10,5 kg več, sem pa v 26t. Zdej po peti kao naj ne bi jedla nič razen sadja. :((:((:((
Drugače pa jem vse: tud pršut in svinjino sem ter tja - moja tetka je pediatrinja in pravi naj jem čim bolj različno hrano in vse možno, da otročka že zedj navadim na to paleto dobrot. ker pa biftka ne maram, ga tud zdej ne jem. Najraje pa jem sladkarije - smrk, zdej se moram pa šparat! :((

res pa je tud, da ne jem nič od surovega mesa in plesnivih sirov. Ostalo pa vse... mmmmmm

Na žalost pa pride dan, ko ne bi nič pojedla, ko se mi zdi, da imam hrano čist do gor in bom glih kar šla bruhat. :zmeden:

Punce, jejte kar vam paše, ker pol ne boste mogle (če sm prav zasledila novopečene mamice :)-).

pa pa, Dolina

SU -> Miti in legende o hrani (26.11.2004 16:29:04)

Tudi jaz se ravnam po "načelu", da jem kar mi paše... Če je kaj "narobe" mi itak telo samo pove in potem tega pač ne jem... No, ne nažiram se arvno s siri s plesnijo (Brie, ipd.), s surovimi jajci, pd. ampak tatarca sem pa tut že jedla in to čist na začetku nosečnosti. Mi je tooolk zapasal, da sm mislila, da bom kar umrla, če ga ne bom z ene 2 kosa kruha pojedla :)- :)-. Sicer pa tut meni diši koka-kola, pa jo prej povohat nisem smela. Tisti hrani, ki se je izogibam, je ponavadi zato, da ne bi pridobila glih 30kg med nosečnostjo :). Itak sem zadnje 10 dni skoz lačna... :zmeden2: :)- LP in uživajte, pa bo tut :duda: v vas uživala!! ;) LP, Saša (20,5/7)

Stran: [1]