pripravljena hrana (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Babsy -> pripravljena hrana (26.11.2004 8:26:41)

Živjo!

Sem brala, da vas večina hrano za malčke pripravlja kar doma. Imate kakšne recepte?
Vejamem, da sčasoma sam pogruntaš kaj in kako je najbolje, vesela pa bom kakšne začetniške ideje.

Babsy
:)-

žužu -> pripravljena hrana (26.11.2004 8:37:53)

za koliko starega?
jaz sem obema vedno kuhala, samo če smo kam šli, sem imela s sabo od hippa hrano.

dory -> pripravljena hrana (26.11.2004 8:48:05)

Tudi jaz enako kot zuzu :)

Babsy -> pripravljena hrana (26.11.2004 10:06:40)

Hrano za malega, torej nekje od 6. meseca dalje.

Hvala
Babsy
;)

BARBARA R. -> pripravljena hrana (26.11.2004 10:47:45)

Ojla!
:) Na parih kaplicah olivnega olja prepražiš baby korenček in na kocke narezano jabolko.Zliješ z 150ml vode in dušiš 15 min.Zapoje palični mešalnik in imaš obrok za 6 mesečnika.Korenje kombiniram skorajda z vso zelenjavo.Trenutno je to še krompir,grah in cvetača.
:) Blitvo oziroma špinačo klasično skuham in zmiksam.Pred serviranjem dodam žličko kisle smetane ali žličko mlečne žitne kaše.
:) 2 jagolki na kocke narezani,6 suhih marelic in žličko rozin zalijem z 150 ml vode,dušim,vodo precedim za žejo,sadje pa zmiksam v kašo.

Z jabolki kombiniram tudi suhe slive ali hruške.

:) 1/4 sesekljane čebule prepražiš na parih kapljicah olivnega olja dodaš na kocke narezan krompir iz zopet pražiš,zaliješ z 2 žlicama mleka in 3 žlice vode in kuhaš 15 min.Dodaš žlico naribanega ementalca in kuhaš da se sir raspusti.

Nekaj malega iz naše kuharske ponudbe!Obilo užitkov,upam,da bo tudi vaš sonček vzljubil kaj od napisanega.

:muca:

BARBARA R. -> pripravljena hrana (26.11.2004 10:54:55)

Pozabila sem na koruzo.To tudi dodam korenju in grahu.

Par dni nazaj sem pa skuhala eno banano in dve žlički rozin.Malo čudno se sliši,Kristina pa je veselo jedla.

:muca:

Stran: [1]