|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes, part 21
25.11.2004 20:37:48   
Medvedka
Oj, cukrčke!

Bom kar povedala, kako je z medvedki...

Kot že lahko veste, sem bila včeraj na PDC. Žal spet ne more iti vse tako kot je treba... :(
Sketljeva je namreč rekla, da ima pikica večjo glavico kot naj bi jo imela za to starost. Že zadnjič, pri 29-ih tednih je obseg glavice prehiteval za 2 tedna (za 31 tednov starosti), čeprav je bil takrat sam premer glavice (BIP) povsem povprečen za 29 tednov. Včeraj (32 tednov) pa je bil tudi premer glavice na zgornji meji za 32 tednov (sicer tudi obseg trebuščka enako), tako da je bil sam obseg najbrž še večji kot prejšnjič, vendar ker v materinski knjižici ni krivulje o večanju obsega glavice, ne vem, koliko prevelik je, Sketljeva pa je samo rekla, da je glavica prevelika. Ful je gledala glavico in rekla, da sicer ne vidi kakšnih strukturnih sprememb glavice (meni se sliši to ful grozno!), vendar mi je rekla, da ne bi čakala do naslednjega PDC cez 3 tedne (ki mi ga je namennila Tomažičeva), ker bo takrat že 35 tednov, temveč naj pridem k njej na ultrazvok že čez 10 dni, tako da grem v LJ spet v ponedeljek, 6.12.

Tako da veste, da imam spet razlog, da se obremenjujem. In seveda me bo zdaj do poroda skrbelo, a bo z malo medvedko vse v redu, ko pride na svet, ali ne... :(

Ajsha in Katja, a ima katera kakšno podobno izkušnjo? Verjetno sicer ne...

A kakorkoli že, če ste za, bi se pa morda dobile v ponedeljek, 6.12., ob 17h, če bi šlo? :kava: Ob ponedeljkih je rekla tudi Katja, da ima čas, tako da bi nam nemara celo uspelo, vsem petim? Ali pa morda mislite, da vam bo srečanje preprečil gospod Miklavž... ;)

Povejte čim prej, ali se lahko dobimo, da bomo imele še čas kaj uskladiti, sploh glede na to, da se zadnje čase bolj redko oglašamo na RR-u...

Skratka, upam, da se vendarle vidimo...

Sicer pa, ostanite v cvetju... :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes, part 21
26.11.2004 9:05:11   
Kinokija
:rozica: Oj!

Medi, glede velikosti glavice ti žal ne vem svetovati, lahko ti samo želim mirno nosečnost do konca, čim manj stresov in težav, pa uspešen porod, saj najbrž boš imela CR :zmeden:

Zanimam me samo, kako to, da je pri tebi prišlo do prevelike glavice, če imaš tako idealno urejen sladkor, mislim, kolk imaš kej HB-ja?

Ostale, bodite :rozica:

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes, part 21
26.11.2004 10:20:18   
Ajsha
Živjo, Medi!

Jaz ti bom kar prepisala iz moje materinske - da boš vedela, kako je bilo pri meni in da je "ven prišla" čisto normalna deklica, ki je imela ob rojstvu obseg glave 35 cm, kar je čisto povprečno.

Torej:

UZ 25 t. 6/7

BIP 67
Femur 47
AC - obseg trebuha 231
HC 246 za 26 t. 2/7

UZ 30 t. 5/7

BIP 81
Femur 56
AC - obseg trebuha 305
HC 300 za 32 t. 6/7 !!! - poglej to !!!!

UZ 33 t. 5/7

BIP 90
Femur 65
AC - obseg trebuha 325
HC 320 za 35 t. 4/7

UZ 36 t.

BIP 92
Femur 68
AC - obseg trebuha 346
HC 337

Ko se je rodila - v 38 t. 5/7 je imela HC 350.

Torej, jaz mislim, draga Medi, da te nima kaj skrbet!!!
Take so bile predporodne mere moje punči, ki je povsem normalna in zdrava polletnica - tako kot bo tvoja mala Medvedkica :)
LP!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes, part 21
27.11.2004 22:59:23   
Medvedka
Ojla!

Ajsha, hvala lepa za tolažbo...
Če primerjam Lucijine podatke z medvedkinimi, vidim, da je pri njej bilo skorajda večje odstopanje prej in se je potem manjšalo, medtem ko so se meritve pri medvedkici do 29.tedna popolnoma ujemale s povprečjem, z 29-imi tedni pa je bil obseg glavice HC 286 (naj bi ustrezalo 31 tednom), čeprav je bil BIP povsem povprečen za 29 tednov. Z 32-imi tedni je bil pa BIP 86 (na zgornji meji oziroma povprečje za nekje 35 tednov), HC pa 322, kolikor je imela tvoja Lucija že skoraj po 34-ih tednih, napisala pa si tudi, da je to povprečje za 35,5 tednov. Torej je šlo za kar velik skok v večanju glavice v zadnjih 3 tednih. Če je Sketljeva tokrat pravilno izmerila obseg glave, potem velikost prehiteva za več kot 3 tedne in pol... :zmeden: Upam, da se je vsaj kaj zmotila pri merjenju, čeprav se mi zdi, da je kar nekajkrat izmerila glavico.
Nekoliko se sicer tolažim s tem, da je moževa mama rekla, da so imeli vsi bratje in sestre od moža bolj velike glave (ne vem sicer, a se je to le njej zdelo ali je bilo res), ko so bili majhni... Upam, da gre tudi v našem primeru zgolj za podedovano večjo glavico z moževe strani.

Kakorkoli že, na Miklavža gremo spet na UZ, pa bomo videli... Upam, da ne bo še večjega odstopanja...

Kinokija, mislim da moji cukri skorajda ne morejo imeti vpliva na velikost glavice... Če že je kaj narobe (pa upam, da ni), je razlog skoraj zagotovo nekje drugje...

Toliko z moje strani...

Upam, da se tudi ostale kaj oglasite, pa povejte tudi, če bi prišle na :kava: v ponedeljek 6.12.

Lepe cukre, pa srečno!

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes, part 21
28.11.2004 8:51:51   
Katja*
Ojla!

Zbiram energijo za kuhanje slavnostnega kosila danes, pa sem prišla malo pokukat na tale naš RR.
Še z moje strani tolažba za Medi: tudi naš Mark je imel v nekih tednih preveliko glavo ( v katerih ne vem, je pa Sketljeva nekajkrat jamrala na UZjih, da ima preveliko glavo; kje je materinska pa niti približno ne vem. Ob rojstvu pa je imel obseg glavice 34 cm. Ja, tudi vaginalni porod bi zlahka šel!
Naj te ne skrbi preveč: če imava obe z Ajšo enako izkušnjo...

Aja, pa še to: za Miklavža pa pridem, če me slučajno ne zamede! S svojim novim avtom!

Se vidimo!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes, part 21
30.11.2004 18:23:49   
Medvedka
Lep pozdrav!

No, Katja torej pride! Medvedka tudi, če se zmenimo.

Kako ste torej ostale?
Alja?
Ajsha?
Kinokija?
Mislim, da bi Ajsha tudi prišla, torej Alja in Kinokija?

Ponedeljek, 6.12. ob 17h?

Aja, glede velikosti pa se bom poskaušala čim manj obremenjevati. Sem primerjala tudi ostale mere z nekimi povprečji po starosti, pa sem opazila, da mala medvedka v celoti (če je Sketljeva prav izmerila) sploh ni mala. Ima namreč tudi večjo stegnenico in obseg trebuščka kot naj bi imela za to starost. Morda je pač cela malce večja, morda pa se je celo Sketljeva kaj zmotila pri merjenju... Kakorkoli že, vse bo kmalu jasno... :duda:

Lepo se imejte, pa oglasite se kaj!

Medvedka

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diabetes, part 21
1.12.2004 8:36:34   
Ajsha
Jaz se res ponavljam - midve z Lucijo prideva, če se bomo končno zmenile za meeting na :kava: :)

Medi - res se ti ni treba sekirat, če je bejba pač večja - ni panike, vsaj zahirana ni, kar je ponavadi bolj zaskrbljujoče.

LP!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Diabetes, part 21
1.12.2004 9:48:05   
Alja1
Zdravo punce!

Samo na kratko ...

V ponedeljek PRIDEM :bravo:

Ker bom šla mimo grede še v laboratorij bom mogoče malo zamudila :zmeden:, al'pa tud ne!

Držite pesti, da bo moj GHbA1c še boljši od zadnjič (8,6%). Računam na rezultat pod 8%.

A, ja! Kakorkoli že bo, sem se odločila, da bom Tomažičevi rekla naj mi tako kot sva se v začetku novembra pogovarjali, zrihta pumpico, jaz bom pa dokler ne bom srečka :nosecka: samoplačnica za kritje stroškov potrošnega materiala.

Torej ...

Se vidimo na :kava:
V ponedeljek, 06.12.2004 ob 17.00 (ali malo čez) v Koloseju (1. štuk levo). Pofočkajte se še ostale :)-

LP do Miklavža (pa naj vas parklji ne odpeljejo)!
Alja

P.S.
Medi, don't worry! Prepričana sem, da bo mala Medvedka tako fejst punca kot je Ajshina Lucija.

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Diabetes, part 21
1.12.2004 12:55:27   
Medvedka
Ojla, cukrčke!

Hvala vsem za lepe besede... :)

Alja, držim pesti za dobre cukre.

Mislim, da nam bo tokrat celo uspelo priti na :kava: ...

Katja pride, Ajsha pride, Alja pride, Medvedka pride.
Kaj pa Kinokija?
Kinokija, kje si?

Torej se lahko kar zmenimo za ponedeljek, 6.12. ob 17h v Koloseju, 1. štuk...
Upam, da svojo udeležbo potrdi tudi Kinokija...

Lepo se imejte, pa lepe cukre!

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Diabetes, part 21
1.12.2004 13:22:15   
Kinokija
Ooooooo, pa ne res. Da bo res srečanje :bravo::bravo::bravo: Pa še vse 4 pridite. Jaz se bom max potrudila, je 80 % da pridem. Komaj čakam, da vidim Medvedkin trebuh.

Alja, ful mislim nate in upam, da boš naslednje leto takle čas že mamica.:bravo:;)

Jaz bom marca v službi napredovala (hihihi, bom šefica), pa bova z načrti za :modri: še malo počakala, ker imam občutek, da jih bi kar malo zajeb., če bi zdajle zanosila. Sej najbrž ne bi ratalo prvi mesec, ampak nikoli ne veš. :zmeden2: .

Lep dan od Kinokije 8)

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Diabetes, part 21
1.12.2004 21:21:15   
Katja*
Juhu, fino! Dobimo se!!!:bravo::bravo::bravo:

Se že veselim!

Čao, Katja

PS: ;)Kinokija, res je dobro nekaj previdnosti...Nama je tudi prvič ratalo...:)

(odgovor članu Medvedka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?