|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako prav ravnati v službi?
7.9.2007 11:25:28   
smigli
Imam eno vprašanje o tem koliko ste na vaših delovnih mestih pripravljeni popuščat zahtevam vaših nadrejenih?
Dolgo (predolgo) sem se v preteklosti lotelevala vsega, kar mi je bilo naloženo (mislim na naloge izven mojega opisa del. mesta). Delala po 10 ur/dan in še več. Od nikjer nobenega napredovanja, plača vedno ista, moje prošnje po povišici neuslišane, nadur mi niso hoteli plačati, izkoristit jih ravno tako nisem mogla.
Pred kratkim sem se vrnila iz porodniške in sklenila, da tako ne bo šlo več, sedaj se upiram in odklanjam. Nimam več volje, da bi se razdajal za nekaj, od česar nimam nič. Predvsem pa mi je otrok na prvem mestu.
Pred nekaj dnevi dobimo novo sodelavko, ki plašno pristopi k meni in mi reče, da sem jaz ( tako ji je šefica naročila, ki meddrugim prejema 30% dodatnega plačila za mentorstvo) zadolžena zanjo, da jo vpeljem v delo. Hm........, se mi je prav zasmilila pa sm ji nekaj pomagala, sam sm dala jasno vsem na znanje, da tega ne bom počela, pa je bil ogenj v strehi, tanova sodelavka, pa niti govori ne več z mano. Vsi so nasploh zgroženi, kako sm lahko taka.
Jezi me to, da ko sm bila 10 let pridna (neumna) mravljica, ni nihče nič rekel ali opazil moje delo. Sedaj, ko se pa postavim zase, je pa ogenj v strehi.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako prav ravnati v službi?
7.9.2007 11:49:34   
aluš
J, to je user posted image . Ene pač ne znamo. Jaz sem tud 9 let "crkavala", dobila vsako delo, se morala še 100 stvari na novo učit (ravno jaz), zato ker sem pridna, pa hitro kapiram, pa bla, bla, bla. Počasi ti hvala ne pomeni več nič, ko vidiš, da te samo izkoriščajo. Pa od hvale se tud ne da v trgovini za jest nič kupit. Ko se pa upreš, si pa ta grd. Nimam ti nič pametnega svetovat, samo potolažim te lahko, da nisi edina. Eni se pa celo življenje fajn "šlepajo. M.... , ne vem kako jim to rata.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.9.2007 11:59:40   
Naja31
Jezi me to, da ko sm bila 10 let pridna (neumna) mravljica, ni nihče nič rekel ali opazil moje delo. Sedaj, ko se pa postavim zase, je pa ogenj v strehi.

Jaz sem tudi to počela pred porodniško. Ko sem prišla nazaj sem kar kmalu nakazala,da od mene ne morejo več pričakovati da sem deklica za vse in v službi visim cele dneve. Oddelam svoje in grem po otroka. Niso najbolj happy, ampak jebi ga. Otrok je na prvem mestu.

Imam tudi tako sodelavko, 15 let so vsi po njej hodili, v službi je visela cele popoldneve in vikende. Zdaj ji je končno prekipelo in tudi direktno pove kaj misli in so vsi šokirani in se sprašujejo kaj je narobe z njo.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.9.2007 12:00:34   
tascha
Ja, žal ti lahko rečem le - join the club.user posted image

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.9.2007 12:35:30   
petra a
Ko pridem iz porodniške, sem se odločila, da bo v službi precej drugače kot je bilo. 100%

podobna zgodba kot pri tebi

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.9.2007 13:51:39   
marty5
Evo me, še ena, ki jo je porodniška končno spametovala user posted image .

Tudi jaz naredim svoje, gledam, da dobro (navsezadnje je moje ime spodaj), ko pa odklika ura za domov, grem domov in pika. Če mi naložijo kaj dodatnega, vprašam kakšne so prioritete in dam vedet, da bom naredila tisto, kar je v mojem delovniku mogoče.

In ne - niso zadovoljni, sem pa zato jaz user posted image .

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.9.2007 14:12:40   
nejcko
A, poznate tisti komad od A. Smolarja: Jaz sem nor ... Nauk pesmi je, da se moraš čim bolj "norega" narediti, pa te šefi pustijo pri miru. Čim jim daš prst, hočejo celo roko in te bodo izkoriščali.

Drugače pa je potrebno predvsem troje:

- zavedati se, da je boljša prva kot zadnja zamera - torej takoj postaviti stvari na svoje mesto,

- u nulo preštudirati delovno zakonodajo, pogodbo o zaposlitvi, saj jim le z dobrimi argumenti lahko zapreš usta, pa še vidijo, da nisi ena navadna ničvedna ovca;

- nikoli in nikdar jim pokazati, da se bojiš za službo - čim bodo opazili, da te je izgube službe noro starh in da si zaradi tega pripravljen požreti in narediti vse, bodo nenehno manipulirali z vami.

Jaz sem se ravno pred dobrim tednom zbunila zaradi novo naloženega dela brez predhodnega opozorila, pa niti nove pogodbe še nisem imela podpisane. Uspelo mi je, še preden sem lahko izkazala svoje poznavanje moje področne zakonodajeuser posted image .
In ni mi žal.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.9.2007 14:39:23   
Dejča
Oh, kako mi je znano. Tudi sama sem bila tako nora, delala cele dneve tudi med nosečnostjo (zelo velikokrat brez hrane ves dan user posted image ), dokler nisem med porodniško spoznala, kaj res šteje v življenju. Ko sem prišla nazaj, sem takoj začutila, da sem na črni listi, ker se pač nisem mislila več razdajati na vse strani, ampak se mi gladko malo ... V službi te zelo hitro pozabijo in zamenjajo, otrok pa je tvoj do konca življenja.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.9.2007 14:52:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

A, poznate tisti komad od A. Smolarja: Jaz sem nor ... Nauk pesmi je, da se moraš čim bolj "norega" narediti, pa te šefi pustijo pri miru. Čim jim daš prst, hočejo celo roko in te bodo izkoriščali.

Drugače pa je potrebno predvsem troje:

- zavedati se, da je boljša prva kot zadnja zamera - torej takoj postaviti stvari na svoje mesto,

- u nulo preštudirati delovno zakonodajo, pogodbo o zaposlitvi, saj jim le z dobrimi argumenti lahko zapreš usta, pa še vidijo, da nisi ena navadna ničvedna ovca;

- nikoli in nikdar jim pokazati, da se bojiš za službo - čim bodo opazili, da te je izgube službe noro starh in da si zaradi tega pripravljen požreti in narediti vse, bodo nenehno manipulirali z vami.

Jaz sem se ravno pred dobrim tednom zbunila zaradi novo naloženega dela brez predhodnega opozorila, pa niti nove pogodbe še nisem imela podpisane. Uspelo mi je, še preden sem lahko izkazala svoje poznavanje moje področne zakonodajeuser posted image .
In ni mi žal.

Predvsem to!!!!

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2007 15:13:50   
MarijaPo
Mogoce bi bilo pa smiselno zamenjat sluzbo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2007 16:06:24   
Slončica
user posted image user posted image  nekako sem se najdla v tem postu.Glih dons sem bla na socialni ker bom šla delat na 5 ur.Pred porodniško sem mela vse sorte na grbi ostajala sem tud po šihtu da sem papirje uredila..,od 24 septembra pa bom delala tok kokr ostali.Se pravi bolj malo.user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.9.2007 22:30:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: smigli30@email.si
koliko ste na vaših delovnih mestih pripravljeni popuščat zahtevam vaših nadrejenih?

Moj šef že dolgo ve, da bom tisto, kar ni direktno povezano z mojim delovnim mestom, naredila samo za dodatne eure. Ampak ker mu euri nekako ne grejo iz rok, potem raje naredi sam. user posted image

(odgovor članu smigli)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
9.9.2007 9:20:47   
jakaracman
user posted image zate  bodo že  preživeli v službi!

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.9.2007 10:04:48   
Stefka
Bravo punca,

kar postavi se zase user posted image !

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.9.2007 14:42:01   
bini
hehe.. kako mi je to znano...user posted image
kar nalagajo in nalagajo dokler se pustiš - frutka nam je vsem dala najboljše nasvete!! hvala!!

jaz imam še dodaten problem - bolniška za otroka... pri nas (šolstvo) so prepričani, da si na bolniški zato, da ne delaš in da mal počivaš... noro zbujajo slabo vest, ker manjkaš in zavijajo z očmi, ko se vrneš... ampak sem res vesela, ker mi je res popolnoma ravno za to primitivno razmišljanje (navadno tistih, ki imajo že odrasle otroke ali pa tistih, ki otrok sploh nimajo)...  -zame sta in bosta vedno prva otroka in ker sta majhna, bodo pač tud bolniške vmes.. .tako to je!! najbolj ironično je, da si lahko vseeno dober delavec, ampak od dobrega delavca hočejo vedno še malo več (seveda brez plačila) in to je tisto grdo po mnogih službah user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?