snorlax
|
Eni otroci se privadijo prej, drugi kasneje. Naš je šel v vrtec pri 11 mesecih. Si lahko misliš? Ni znal ne hodit, ne plazit, ne govorit... dobesedno od mojih prsi direkt v vrtec (en mesec prej sva se nehala dojit). Rezultat tega je bil, da je bil 4 mesece non stop bolan, 2x v bolnici. Vmes smo ga izpisali, en mesec sem ga vozila k mami 25 km na eno stran in nato 25 km nazaj do službe, pa po službi spet... 100 km na dan. Da ne govorim o tem, da sem bila psihično in fizično na tleh. Počutila sem se kot najslabša na tem svetu, ker otroka trgam od sebe. Vsi so govorili, naj vztrajam. In sem, ker mi drugega ni preostalo. Starši so bili predaleč, tašča prestara, privat varstvo predrago, razmišljala sem tudi o tem, da bi pustila službo, a kako... z dvema otrokoma in krediti?! Pa smo nekako pregurali eno leto, pa drugo. In je šlo iz meseca v mesec na bolje. Po dveh letih smo bili na konju. A še vedno je bilo včasih tisto.. "ne grem v vrtec". Pred dvema mesecema smo se preselili v hišo. Mali je odlično prenesel spremembo, samo dva dni je bilo krize. Nato smo ga pred enim tednom prestavili v drug vrtec. Spet strah, kako bo? Zaenkrat kaže ne samo dobro, ampak odlično. Sedaj vidim, da je odvisno tudi od vzgojiteljice. Ta, ki jo je dobil sedaj, je res odlična. Mlada, šele par let dela, a polna veselja do otrok, ljubezni, miline, krasna, otroci jo obožujejo. Vsi moji strahovi so se razblinili. Seveda bo verjetno kdaj nastopila tudi kriza, a kaj bi se sekirali vnaprej. Poanta te naše zgodbe (in verjetno še katere podobne) je naslednja. Naj se še tako bojimo za svoje otroke, jih pazimo, bdimo nad njimi, radi bi jim prihranili vse hudo na tem svetu, enkrat pride čas, ko se morajo odtrgati od nas. Če ne bo to pri 1 letu, bo pri dveh, če ne, pa kasneje, ko gredo v šolo. In po moje nobenemu takrat ni lahko. Mislim, da moraš vztrajati vsaj še nekaj časa, daj malčku čas, da se privadi. Pogovori se z vzgojiteljico, boš videla, kako ona gleda na to. Verjetno ima veliko izkušenj s prilagajanjem, saj se vsako leto srečuje s tem. Tu na tem forumu je tudi nekaj krasnih mamic, ki so tudi vzgojiteljice po poklicu, obrni se na njih za kakšen nasvet. Pa srečno in čimmanj solzic.
|