|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrdel trbuh in gibi
6.9.2007 17:41:29   
Anonimen
olja punce!
mene pa zanima ,če ima katera od vas tudi trd trebuh? sem v 23t. če stojim ali hodim imam takoj trd trbuh,pa tak zoprn občutek dobim,kot da mi kožo ful narazen vleče. pa še zamima me čle baby ćutite vask dan ali kdaj spčoh nić?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrdel trbuh in gibi
6.9.2007 17:55:24   
Anonimen
opravičujem se za napakice   user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2007 18:02:52   
Anonimen
A ti magnezijeve šumeče tablete nič ne pomagajo?? Meni so full.

Glede gibov pa: Pušenjak pravi, da pred 28. tednom ni nič narobe, če user posted image  ne čutiš non stop, saj je še tako majhen, da se izgubi v vsej tej plodovnici.

Srečno nosečnost.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2007 18:06:03   
sinnerka
jaz tud mam na čase otrdel trebuh brcike pa čutim pač zujtraj že ob 6 pa tja do 8 me bucka pol pa nič in spet okoli 15 ali pa še kasneje obvezno me pa zbudi ob 23 ali pa nekak tako
noseča sem pa v 29tednu

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2007 19:29:03   
Anonimen
magnesol pijem že en tedem,po 2 tabletki na dan,pa ni nič kej drugač. vsakič ko vstanem  in mal hodim okrog mi otrdi in ne poneha dokler se ne uležem. če ne bo bolš bom šla drug teden na pregled.
a žgečkanje tudi šteje? a loh ne čutim gibon ker premalo jem?

(odgovor članu sinnerka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.9.2007 7:54:02   
dory
meni je skoz po malem otrdeval trebuh, le po 30-em tednu sem opazila,da ni vec brcik...G mi je zatrjevala,da je to cist ok...mene je pa vedno bolj bolel kriz, ce sem vstala sem v momentu dobila obcutek,da mi bo otrok skocil ven...tako je tiscal navzdol, da me je tok bolel...moja G je se vedno vztrajala,da je vse ok....potem sem svoji babici omenila,da otroka ze dva dni ne cutim in da G pravi,da je to ok,ker je otrok pac tolk velik,da se ne more skoz premikat....halo v 33tednu?!....no in moja babca je takoj klicala v porodnisnico in me narocila na ctg...ko so me priklopili je sledil sok...ni blo vec utripov...sledil je urgentni cr...ce bi poslusala svojo velecenjeno G bi bila dones brez otroka, meni se pa tudi ne bi dobro pisalo...

torej opisala sem mojo izkusnjo in na kaj bodi previdna...to da trebuh otrdeva je normalna stvar, vendar pravijo naj ne bi vec kot 10x na dan...brcike moras cutit pac takrat,ko si vajena,da otrok najbolj brca...eni veliko zjutraj, eni zvecer,...kakor sta navajena....ce imas obcutek,da je le teh manj,kot obicajno, se raje odpravi na pregled...jst pravim, je ze boljs vcasih zagnat vik in krig za prazen nic,kot pa cakat in upat na najbols...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.9.2007 8:31:50   
AnaB.
Otrdevanje trebuha je povsem normalno, enim user posted image  otrdeva bolj, drugim manj, enim pa sploh ne. Kakršno koli število (10x/dan) sploh ni merilo. Sama sem bila zaradi otrdevanja trebuha hospitalizirana že 2x - zaradi možnosti prezgodnjega poroda. Prvič v 25. tednu, drugič v 34. Prvič sem dobila terapijo, s katero so krče skušali zaustaviti, drugič pa samo strogo počivanje, buscopan in magnesol. Zdravnike sem veliko spraševala, kaj vse to pomeni, in imela sem srečo, da je bil takrat prav Pušenjak na viziti. Kakor mi je razložil, so ta otrdevanja, krči, Braxton-Hicksovi popadki, pač kakor koli se jih imenuje, nenevarni dokler se ne odpiraš. Lahko bolijo, večinoma sicer ne, a to ni merilo. Važno je, ali se odpiraš ali ne. Zato je treba to povedat G, da bo malo bolj pozoren. Za user posted image  niso nič nevarni, a kakor jaz vidim po svojem, so tudi njemu neprijetni, ker velikokrat ob krču brca.
Otrdevanje pa še pospešuje dehidracija, kava, utrujenost, poln mehur in veliko otrokovih gibov.

Punce, velik počivat, počivat, počivat!!!

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.9.2007 9:49:32   
Ketrin24
Živijo!

Meni trebuh  non stop otrdeva, pa sem šele v 20 t. Poleg tega čutim še strašne bolečine v spodnjem delu trebuha, kar naj bi bil vzrok raztezanje matrnice. Pijem šumeče tablete magnezol, dve na dan, pa se mi zdi da pomagajo samo če počivam user posted image pa še ti obvezno na levem boku, ker drugače moj bebi čist ponori. Ker je začel brcati bolj kot vsak nogometaš. user posted image

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.9.2007 9:51:45   
naraščaj
AnaB. men je tut podobno razložla moja G, da so to BH popadki in dokler se ne odpiraš ni panike za prezgodnji porod. Sem od 26t na bolniški zaradi otrdevanja. Prisotno skoraj čez cel dan. Magnesol klinc kaj pomaga. Ko počivam je boljš. Res pa se pojavi tudi zmeraj kadar je poln mehur. Tako, da sedasj velik počivam ( niče ne delam - za vse je moj dragi), saj so drugače zelo pogosti tgi krči al kak bi jim rekla in pijem magnesol 3x dnevno. Mi že pri uhah ven gleda.

Moji princeski: 23.11.2007 Taja
23.6.2010 Ajda

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2007 10:26:09   
Anonimen
olja. me veseli da nisem edina,ki ima take težave.dons mam spet tok trdga da ni nikamor podobn. sam,da ni nč kej narobe. ja nazadnje ko sm bla na pregledu je reki da se spodej nč ne dogaja. a je možno da je trd od orgazma? včer in ponoči sm pa ful čutila brcike.user posted image

(odgovor članu naraščaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2007 11:03:05   
petraps
Živio!
Jaz sem pristala v bolnici zaradi trdega trebuha.Dobila sem injekcije Spasmex in trikrat na dan Magnezijeve šumeče tablete  ter strogo mirovanje (ležanje na levem boku). Sedaj je stanje boljše in jemljem trikrat na dan po dve tableti Spasmex-sa in pijem Magnesol in še vedno mirovanje in sem noseča 29 tednov.Deževen pozdrav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.9.2007 13:17:54   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: AnaB.

Otrdevanje trebuha je povsem normalno, enim user posted image  otrdeva bolj, drugim manj, enim pa sploh ne. Kakršno koli število (10x/dan) sploh ni merilo. Sama sem bila zaradi otrdevanja trebuha hospitalizirana že 2x - zaradi možnosti prezgodnjega poroda. Prvič v 25. tednu, drugič v 34. Prvič sem dobila terapijo, s katero so krče skušali zaustaviti, drugič pa samo strogo počivanje, buscopan in magnesol. Zdravnike sem veliko spraševala, kaj vse to pomeni, in imela sem srečo, da je bil takrat prav Pušenjak na viziti. Kakor mi je razložil, so ta otrdevanja, krči, Braxton-Hicksovi popadki, pač kakor koli se jih imenuje, nenevarni dokler se ne odpiraš. Lahko bolijo, večinoma sicer ne, a to ni merilo. Važno je, ali se odpiraš ali ne. Zato je treba to povedat G, da bo malo bolj pozoren. Za user posted image  niso nič nevarni, a kakor jaz vidim po svojem, so tudi njemu neprijetni, ker velikokrat ob krču brca.
Otrdevanje pa še pospešuje dehidracija, kava, utrujenost, poln mehur in veliko otrokovih gibov.

Punce, velik počivat, počivat, počivat!!!

Meni je tole zelo posploseno receno....pri meni se je zacelo ravno s temi otrdevanji....nikjer ni pravil, tega se zavedam, ko pa otrdevanje postane boleca zadeva je pa druga...sama nisem bila nic odprta niti,ko sem lezala v operacijski...pa sem pocivala, pila buscopan in NI pomagalo nic...torej tudi to kar si ti slisala ni pravilo...zato raje sama opozorim....meni so enako vsi govorili, ma dej, to imas samo popadke,to je normalno ne sekiraj se...ko pa ni blo utripov vec,so pa vsi samo se gledali in bili tiho...

in pa se...meni je trebuh otrdeval tudi,ko ni bilo vec gibov...

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.9.2007 14:29:33   
AnaB.
Meni je tole zelo posploseno receno....pri meni se je zacelo ravno s temi otrdevanji....nikjer ni pravil, tega se zavedam, ko pa otrdevanje postane boleca zadeva je pa druga...sama nisem bila nic odprta niti,ko sem lezala v operacijski...pa sem pocivala, pila buscopan in NI pomagalo nic...torej tudi to kar si ti slisala ni pravilo...zato raje sama opozorim....meni so enako vsi govorili, ma dej, to imas samo popadke,to je normalno ne sekiraj se...ko pa ni blo utripov vec,so pa vsi samo se gledali in bili tiho...

in pa se...meni je trebuh otrdeval tudi,ko ni bilo vec gibov...

Tako kot ti, sem tudi jaz napisala svojo izkušnjo in napotke, ki sem jih dobila od ginekologov. Nikjer nisme napisala, da je to ravilo in da je pri vseh zadeva ista, so samo napotki, kako se LAHKO krče umiri ali pa ne. Sama strogo počivam pa imam še vedno krče enega za drugim (tudi trenutno). Poleg tega pa sem napisala tudi, da je treba o tem povedati G, da te bolj pozorno zaradi tega spremlja. Napisala sem le, da so otrdevanja maternice povsem normalna stanja v nosečnosti, saj z njimi matrenica vadi na porod. Ko pa ti krči postanejo prepogosti, boleči ali pa se odpiraš, so vsekakor LAHKO nevarni.

Tvoja izkušnja je morala biti zelo grozna in mi je žal, da so nekateri ginekologi tako na izi, saj se take stvari res ne bi smele dogajati. Me pa zanima, če so ti povedali vzrok, zakaj se je tvoj bejbi nehal premikat? Zaradi krčev?

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.9.2007 15:43:00   
dory
ko je trebuh otrdel, je otrok prenehal dihat....zakaj tocno,se danes ne vejo...niti ne vejo, zakaj je do vsega tega prislo...delno je kazalo na preenklampsijo, negotovi so zaradi odstopljene posteljice...torej zacelo pa se je ravno z mocnimi otrdevanji,ki so se stopnjevali in cez mesec dni takega pocutja,ni bilo vec pravih brcik...vsi so govorili,da zato,ker je otrok prevelik, jst pa nisem imela niti trebuhauser posted image ...se ko preden sem imela cr bi jih veliko reklo,da sem se pac zredila....zato rajs posvarih pred temi otrdevanji, vendar pa samo otrdevanje verjetno se ne pomeni kaj hujsega...pri meni so to otrdevanje spremljale se bolecine, pritiskanje navzgol...zato pravim,da mora vsaka mama biti pozorna na gibanje svojega otroka...le to pa pozna le ona...

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.9.2007 17:07:21   
Ninica
Meni je trebuh začel zelo hitro otrdevati. V obeh nosečnostih. Že okrog 17. tedna. V prvi nosečnosti sem zaradi tega 2x pristala v bolnišnici, kjer so mi jih ustavljali z Spazmexom in magnezijevimi tabletkami, naslednjič pa še celo z nekimi obliži Nitro dur (ki so drugače proti angini pektoris). Sedaj v tej nosečnosti so mi že od začetka, ko sem zvedela za nosečnost takoj predpisali Spazmex 3x dnevno in Magnezijeve šumeče. Pa seveda počitek. V tej nosečnosti se mi je zaradi otrdevanja že v 30. tednu zmehčal maternični vrat. Ampak še vedno nisem rodilauser posted image , pa sem na koncu.

Res je to otrdevanje zelo neprijetno in ni se za hecat s tem. Tako, da samo počivaj in pojdi k G da ti predpiše kaj proti krčam.

LP, Ninica

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.9.2007 17:35:11   
Anonimen
anab kok časa si pa bila hospitalizirana zaradi trdega trebuha?

(odgovor članu AnaB.)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
8.9.2007 16:19:28   
AnaB.
Prvič cel teden (in je blilo zelo grozno - so mi dali zelo močna zdravila, da sem bila čisto omotična po njih), drugič pa samo tri dni, ker sem bila samo na opazovanju in ker je bil že 34. teden in če bi šlo naprej, ne bi ustavljali, ampak bi rodila. Ravno danes vstopamo v 36. teden in se še ne damouser posted image  (čeprav so sedaj krči že tako močni, da me ponoči tudi zbudijo). Na zadnjem pregledu sem bila odprta en prst, bomo videli, kaj reče G v sredo.

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.9.2007 10:29:28   
silvya
Se strinjam s tem kar je napisala teja.
Lahko otrdevanje ni nevarno. Tudi meni je ginekolog tako rekel, pa ni bilo vse vredu. Jaz sem se zgleda že odpirala, pa se mu ni zdelo vredno pogledati! Potem pa nekega dne nisem več čutila gibov, sem šla do ginekologa in ni bilo več utripov. Žal je bilo za moje dete prepozno. Ko so me sprejeli v porodnišnici, nisem imela popadkov, bila sem pa 4 cm odprta.

Polagam na srce, vsaki tukaj, če mislite, da nekaj ni vredu, takoj do zdravnika! Naj vas ne skrbi to, da ste panične. Imate vso pravico, da ste. Saj si želite živega in zdravega otroka. Tudi, če boste morale požreti kakšen grd pogled, ali neumestno besedo, je vredno, zaradi vas in vašega otroka.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.9.2007 12:50:50   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: silvya

Se strinjam s tem kar je napisala teja.
Lahko otrdevanje ni nevarno. Tudi meni je ginekolog tako rekel, pa ni bilo vse vredu. Jaz sem se zgleda že odpirala, pa se mu ni zdelo vredno pogledati! Potem pa nekega dne nisem več čutila gibov, sem šla do ginekologa in ni bilo več utripov. Žal je bilo za moje dete prepozno. Ko so me sprejeli v porodnišnici, nisem imela popadkov, bila sem pa 4 cm odprta.

Polagam na srce, vsaki tukaj, če mislite, da nekaj ni vredu, takoj do zdravnika! Naj vas ne skrbi to, da ste panične. Imate vso pravico, da ste. Saj si želite živega in zdravega otroka. Tudi, če boste morale požreti kakšen grd pogled, ali neumestno besedo, je vredno, zaradi vas in vašega otroka.

joj ko sem tole prebrala so mi sle kar kocine pokonci..zelo mi je zal....sem sla takoj z mislimi nazaj, kako se je mudilo....takrat je G,ki mi je delal CR rekel samo, dejmo hitr odpret,ker so nam sekunde stete...bomo potem lepse zasili....to sem se slisala,potem pa zaspala....kako malo je potrebno,da se zgodi kaj taksnega...groznega....zato je res bols mal zapanicart pa da je vse ok,kot pa pustit in cakat....

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.9.2007 17:18:06   
silvya
Ne želim nobene strašit, samo očitam si sedaj, da nisem bila tečna in zahtevala pregleda, ker bi lahko bila moja pučka živa. Če pa se je že moralo zgoditi, in bi se vseeno zgodilo, bi bila bolj pomirjena, da smo naredili vse kar je bilo možno, da do tragedije ne bi prišlo.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.9.2007 18:31:07   
AnaB.
Tudi meni je žal, da se je kaj takega zgodilo. Kaj pa so rekli, da je bil vzrok? Krči? Berem, kaj se vama je zgodilo in sem še bolj na trnih. Moj user posted image  je sicer kar živahen in gibe zelo dobro čutim. Smo pa v 36. tednu. V katerm tednu pa si bila ti takrat?

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.9.2007 13:19:21   
pupika27
mene pa zanima če je gibanje dojenčkauser posted image lahko čutiti kot nekakšno prevračanje in obbračanje po trebuhu????????oprostite za noro vprašanje a me zanima to ker še ne čutim brcik ampak obračanje in sem malce skeptična glede tega.sem pa v 22 tednu nosečnostiuser posted image !!!!!!!!!!!!!hvala vam

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.9.2007 13:39:50   
benika
Jaz gibanja ne čutim kot konkretne brcike, temveč kot pokanje mehurčkov in občasen pritisk na mehur. Tako da ja, gibanje lahko čutiš tudi kot prevračanje otroka.

(odgovor članu pupika27)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.9.2007 15:06:02   
silvya
Meni se je zgodilo na koncu nosečnosti, ko sem čakala, da se začnejo popadki, pa se je otroček umiril, se mi ni zdelo vse vredu in sem zato poklicala k ginekologu in se šla pokazat. Nisem pa bila ziher, da je kaj narobe, ker mi je trebuh še vedno otrdeval in se mi je oblika nonstop spreminjala, še ko sem čakal na hodniku ZD. 

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 24
10.9.2007 20:04:33   
bina30
Šit, mene je zdaj kar strah postalo! Tudi meni otrdeva trebuh, samo me nič ne boli. Edino, ko imam poln mehur, takrat čutim to otrdevanje kot neprijetno, drugače pa ne. Sem pa v 28 tednu.

Ne vem, ena je zgoraj spraševala, če čutimo brcike ali prevračanje bejbija. jaz sem do 26 tedna čutila brce v spodnjem delu in na moji desni strani, sedaj pa čutim prevračanje in obračanje otroka po celem trebuhu.

Kaj ta Magnesol lahko kupiš al je na recept?

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?