dory
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnaB. Otrdevanje trebuha je povsem normalno, enim otrdeva bolj, drugim manj, enim pa sploh ne. Kakršno koli število (10x/dan) sploh ni merilo. Sama sem bila zaradi otrdevanja trebuha hospitalizirana že 2x - zaradi možnosti prezgodnjega poroda. Prvič v 25. tednu, drugič v 34. Prvič sem dobila terapijo, s katero so krče skušali zaustaviti, drugič pa samo strogo počivanje, buscopan in magnesol. Zdravnike sem veliko spraševala, kaj vse to pomeni, in imela sem srečo, da je bil takrat prav Pušenjak na viziti. Kakor mi je razložil, so ta otrdevanja, krči, Braxton-Hicksovi popadki, pač kakor koli se jih imenuje, nenevarni dokler se ne odpiraš. Lahko bolijo, večinoma sicer ne, a to ni merilo. Važno je, ali se odpiraš ali ne. Zato je treba to povedat G, da bo malo bolj pozoren. Za niso nič nevarni, a kakor jaz vidim po svojem, so tudi njemu neprijetni, ker velikokrat ob krču brca. Otrdevanje pa še pospešuje dehidracija, kava, utrujenost, poln mehur in veliko otrokovih gibov. Punce, velik počivat, počivat, počivat!!! Meni je tole zelo posploseno receno....pri meni se je zacelo ravno s temi otrdevanji....nikjer ni pravil, tega se zavedam, ko pa otrdevanje postane boleca zadeva je pa druga...sama nisem bila nic odprta niti,ko sem lezala v operacijski...pa sem pocivala, pila buscopan in NI pomagalo nic...torej tudi to kar si ti slisala ni pravilo...zato raje sama opozorim....meni so enako vsi govorili, ma dej, to imas samo popadke,to je normalno ne sekiraj se...ko pa ni blo utripov vec,so pa vsi samo se gledali in bili tiho... in pa se...meni je trebuh otrdeval tudi,ko ni bilo vec gibov...
|