Štipendija! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

doroteja23 -> Štipendija! (6.9.2007 16:46:35)

Pozdravljene!

Mene pa zanima nekaj z vezi z štipendijo! Sem mama študentka, dobivam socialno pomoč, ker sem ponavljala. Zdaj pa me zanima če bi lahko zaprosla za štipendijo in če mi potem ukinejo socialno¨?

digi -> RE: Štipendija! (6.9.2007 17:27:50)

Štipendija se ne upošteva pri socialni, ker nima veze z osnovnim preživetjem, temveč je namenjena šolanju (prevoz, potrebščine, prehrana).

Anonimen -> RE: Štipendija! (6.9.2007 19:09:54)

Če si prijavljena na zavodu za zaposlovanje ne moreš dobiti štipendije. Če pa nisi prijavljena pa ne moreš dobit socialne. Torej, se to dvoje izključuje. Nisem pa 100%.

san -> RE: Štipendija! (6.9.2007 19:46:53)

jaz tudi ne vem če sploh dobiš štipendijo, če ponavljaš?

~Biba~ -> RE: Štipendija! (9.9.2007 12:38:33)

mislim, da ste narobe razumele..v času, ko je ponavljala, je dobivala socialno pomoč.
Predvidevam, da se letos vpisuješ redno, in boš tako študentka. zato le zaprosi za štipendijo.
Če nisi na zavodu prijavljena; pa tako ali tako ne moreš dobiti socialne pomoči. Se motim?

digi -> RE: Štipendija! (11.9.2007 16:07:20)

Da motite se, če je redna študentka, mama, potem lahko dobi socialno pomoč, vendar seveda ne sme presegati cenzusa, se pa tukaj ne upošteva štipendija, otr. dod. - preživnine, zaslužki preko ŠS, pokojnine itd. pa. No sklepam, da si samohranilka, če nisi potem pa se upoštevajo tudi dohodki partnerja.

iva01 -> RE: Štipendija! (20.9.2007 9:40:19)

kolk pa znaša ta cenzus

Stran: [1]