Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Seven* -> Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (25.11.2004 16:16:32)

Nekaj casa uvajam spremembe, ki so povezane s spanjem dojenckov. Nasla sem jih v zgoraj omenjeni knjigi. Sicer je Jakob dalec od tega, da bi spal celo noc, ampak se stanje izboljsuje.

Kaj sem spremenila...

- VEDNO ga spravim spat med 18.30 in 19.30. Pri tem uporabljam vsak vecer isto rutino, umirjena okolica, kopanje, zmanjsana luc, tiho pogovarjanje..

- ponoci ga bolj oblecem. Ugotovila sem namrec, da je moj sinek bolj zmrzljive sorte.. Pa imamo v stanovaju 23 stopinj..

- cez noc ga vec dojim in bolj intenzivno hranim

-najpomembnejse se mi pa zdi tole. Cez dan ga silim spat na cca 2 uri. Pozorna sem na znake utrujenosti (zehanje, mane si oci). Ko to vidim ga takoj uspavam. Ce zamudim ta moment, je prepozno in se upira spanju..

Rezultat je taksen, da se do 00.00 zbudi cca 1x (vcasih 2x), ob 00.00 se dojiva, vmes se mogoce 1x malo predrami in spi do 6.00 (dojenje), potem zadrema se malo do 7.00..

Proti vstajanju na eno uro in pol je to blazen mir.. :)




frutka_ -> Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (25.11.2004 16:19:23)

Seven in Jakob full sta pridna!!!:bravo:




Anonimen -> Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (25.11.2004 16:29:55)

No Seven, me veseli, da imaš dobre izkušnje s knjigo.

Pri nas je pa tako: čez dan gre spat enkrat in spi približno 2 uri. Zvečer zaspi relativno pozno, ponavadi šele okrog 22h, ker tudi zjutraj dalj spi. Zvečer imamo stalen obred, kopanje, umirjeno, vedno iste uspavanke, zatemnjen prostor, poskrbim, da je sita...
Pa vseeno, če zaspi ob 22h, smo ob 22.30 že pokonci. Pa zizamo. Pa spet ob 23.00. Pa ob 23.30. ... In tako celo noč.
Pa sem poskusila nasvet iz knjige z ninico, pa nič ne pomaga. Ninice noče, pa sem se s tem kar dolgo trudila, brez uspeha. Dudo zabriše čez pol sobe, iz flaške noče piti (sem poskusla z mlekom, vodo, gresom...)
Skratka zmanjkuje mi idej, ne vem kaj delam narobe. Najbolj zanimivo pa je to, da je bila pred časom bolana in je bruhala. Posledično se tudi ni hotela dojit (eno noč) in takrat je brez težav ponoči pila vodo in zaspala nazaj, ko sem jo pobožala.
Naslednjo noč se je dojila ampak glej ga malega vrageca, prvič se je zbudila šele ob 4h zjutraj!
Ampak naslednji dan pa spet na pol ure.

Lahko si misliš, da v službi nisem ravno najbolj spočita!

No, zdaj sem napisala roman! Veseli me, da pri vas vsaj do neke mere deluje!




Pupica -> Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (25.11.2004 16:54:32)

seven jaz so sele berem,vendar resnično rutina pomaga:)-
ti javim ko preberem do konca
:kuza:




Tejči -> Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (25.11.2004 17:45:57)

:bravo::bravo::bravo:
Lepo, da vam rutina pomaga. Pri nas pa NIČ ne pomaga! Hodimo ven na sprehode, kopamo zvečer, pa pupa noče spat pred 1. uro zjutraj, da je :hudicek: Danes je zaspala komaj ob 2.30. Kriza! Pravi nočni ptič je.. Sem že razmišljala, če se dobijo kakšne kapljice ali sirupi, za uspavanje dojenčka:zmeden:
Ah, saj bo minilo..še prehitro!;)

LP, Tea&Mia:sloncek:




Anonimen -> Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (25.11.2004 17:53:10)

Tejči me veseli, da si optimistična, pri nas to namreč pri 13. mesecih še vedno traja...




dory -> Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (25.11.2004 19:13:15)

Pri meni ni nic kaj dosti pomagalo...se pa vedno drzim rutine,tako da tocno ve,kaj sledi...vse ostalo ne zaleze...mi je pa zlo lustna knjiga...rada sem jo prebrala in se jo bom :)




Blanka77 -> Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (25.11.2004 19:46:16)

Jaz sem jo prebrala prejšnji teden. In mi se že 6 dni zbujamo samo enkrat, nekje od 3.30 do 5.00. Knjiga je res super. Jaz sem uporabila tisto idejo o uspavanju z dudo, ko otrok ne sme zaspat s sesanjem le-te, ampak mu jo vzameš ven tik preden zaspi in postopek ponavljaš, dokler ne zaspi brez. Poskrbim, da spi dvakrat na dan vsaj po uro in pol. Stvar se res obnese. Rutina pred spanjem pa je bila že pred branjem knjige, pa ni nič pomagalo.

Dobro spite.




Blanka77 -> Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (25.11.2004 19:47:18)

Aja. Takrat, ko se zbudi, se zato, ke je lačna. Poje obrok mleka, jo hitro previjem, ker ima ponavadi čisto mokro plenico in zaspi nazaj.




Ezi -> Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (25.11.2004 20:39:19)

Jaz knjigo še berem, da bi bile do sedaj kakšne spremembe, pa si še ne upam reči.
Rutino imamo že nekaj časa, popravljam pa dnevno spanje, saj je otrok veliko boljše volje. Pozorna sem na znake zaspanosti in spat se začnemo odpravljati malo pred sedmo uro. Zdaj moram malo bolj potrenirati tisti del, da mali ne bi zaspal v mojem naročju ampak v svoji posteljici in seveda ne na dojki.Pa še to, čez dan ga kar malo posilim s hrano in pijačo, gotovo se ponoči zbuja tudi zaradi tega.
Nejc ne zna zaspati, ko se ponoči zbudi. Velikokrat mu je dovolj le to, da ga položiš nazaj v posteljico in ga malo pobožaš oz. prižgeš glasbo in ga malo potrepljaš po ritki. To bi res rada odpravila.
No, še nisem na polovici knjige, mi je pa res všeč. Ko, pa nam uspe ... juhu juhu ...




tralala -> Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (25.11.2004 21:40:34)

Jaz sem knjigo prebrala pred dvemi meseci in bi jo verjetno morala še enkrat, saj pri nas gre na slabše. Zbujamo se na 1 do 2 uri. A ve mislite, da je res krivo dojenje? Čez dan smo več ali manj na kašicah, ponoči pa na joškici. Verjetno, če bom nehala dojit se bo nehal zbujati, a kaj pa, če se bo? Kaj mu bom dala? Flaške sploh ne zna uporabljat...jo nekaj gricka, dudica pa tudi ne pomaga vedno. Iščem in iščem nasvete in se mi zdi, da sem probala že čisto vse načine, ki se ponujajo, a nič ne pomaga. Help!!




nejcko -> Izkusnje s knjigo - Otrosko spanje, brez joka v sanje (25.11.2004 22:11:21)

Meni je bila knjiga zelo všeč in ideje so super, a žal sem jo prebrala tri leta prepozno (če je takrat že sploh obstajala?) Žal mi večerne rutine ne moremo imeti čisto ustaljene, se pa trudimo, ker imamo zelo ŽIVAHNEGA triletnika, in dokler on ne gre spat, adijo mirno vzdušje v bajti. Ja, smo pač zamudili. No, ampak proti temu, kar sem doživljala s prvim, je zdaj naša mala pravi angelček, tako da ji kake male kikse rade volje odpustimo, haha!




Stran: [1]