alergija ali čiščenje kože (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


pikam -> alergija ali čiščenje kože (6.9.2007 13:44:42)

Naša mala ima 6 tednov in zadnje čase opažam mozoljčke po obrazu. Najprej jih je bilo malo in sem mislila da gre za čiščenje kože, sedaj pa jin ima polno - po obrazu, čelu, za ušesi, po ušesih, bradi, nekaj se jih je pojavilo celo na prsnem košu. In tako sem se začela spraševati ali gre za reakcijo na kakšno hrano, ki sem jo jaz pojedla. So pa ti mozoljčki sicer rahlo rdeči, ko pa se napenja pa postane čist pikasta in postanejo veliko bolj vidni. Sedaj že 3 dni ne jem nobene hrane, ki bi lahko povzročala alergijo. Zanima me kako lahko ločiš čiščenje kože od alergijske reakcije. In kako hitro naj bi izpuščaji izginili, če gre za alergijo?

Aja pa še to.....zadnja 2 dni ima ful tekoče blato....pediatrinja pravi, da ni panike ker se doji. Ampak tako tekoče še nikoli ni bilo. A je to lahko od tega, ker sem zadnje dni spila ful mamica čaja (več kot liter)? Ali pa od AD3 kapljic ali pa kapljic za krče. Druge ideje nimam.

LP vsem,
Pika M 




Anonimen -> RE: alergija ali čiščenje kože (6.9.2007 13:51:58)

moja ima isto....kak dan izgine, pa se spet pojavi, najhuje je baje po drugem mesecu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] je pa normalno....in isto ratajo ful rdeči flekci ko se napenja, pa dobesedno pikica pri pikici...okt kak pubertetnica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] od hrane pa sploh ni odvisno, jaz sem zaradi krčev tudi probvala in že skoraj nič jedla, pa jo je vseeno zvijalo, pikice so pa tud ble....

blato pa isto, včasih kr plava v plenici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sem se že tudi ustrašla in mi ni jasno kako razločiš če ma drisko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
pa že more bit tko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

čaja pa jaz spijem po 4 litre tudi, tak da brez skrbi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: alergija ali čiščenje kože (6.9.2007 14:06:45)

Naša je tudi starat 6 tednov in so se  ji tudi kašen teden nazaj pojavili mozoljčki predvsem po bradici in prsnem košu. Sva imeli ravno posvetovalnico in je dal pediater hladilno kremo z 10% olivnega olja in se ji je zelo popravilo. Je pa res, da sem kar ene dvakrat pregrešila, enkrat z paradižnikom drugič s čokolado.. Pa da ne bo pomote ne z enim paradižnikom ali čokolado, ampak je bil kar zalogaj... Sedaj je bolje, pa ne vem, ali zaradi kreme ali zato ker spet bolj pazim...




Naja30 -> RE: alergija ali čiščenje kože (6.9.2007 15:23:26)

Verjetno gre za čiščenje kože. Bo minilo. Naša je imela od cca 6t do 3m.




Pinkyca -> RE: alergija ali čiščenje kože (7.9.2007 9:54:24)

Mi smo 8T stari in imamo tudi take mozoljčke. Kot praviš če pa joka se pojavijo precej. Ko zaspi pa spet izginejo. Mislim da je to vse normalno. Ne verjamem da je to od hrane karkoli odvisno. Jaz jih ne bi mazala z ničemer dokler izginejo sami od sebe.
Glede driske pa tudi pri nas je kdaj prav tekoča pa se dojimo in se ne sekiram. Od vsega napenjanja in prdcev me čudi da ima sploh tako prebavo kot jo revež ima.




mateyka -> RE: alergija ali čiščenje kože (7.9.2007 11:42:21)

moja je tok pikasta, da sem paniko zagnala da je neki narobe - pa pravjo da je to od maminga mleka in nic posebnega - baje hormoni v mleku.
ce bi bla sam na umetnem mleku, bi blo pa ok s kožo; sam mam pa že raj pikasto pikico te 3 mesce in da ma naravno mleko..




madela -> RE: alergija ali čiščenje kože (7.9.2007 21:02:32)

Mi imamo doma alergika in pri nas se je začelo enako..torej s mozoljčki. Ampak,ker je bila vzrok alergija so se kar večali in večali.Bil je tak,kot da bi ga kdo v krop namočil.
Poglej tamalemu na pregibih,za uhicami in vrat,pa podpazduhe...in če je tam sveže vneto,potem je velika možnost,da gre za alergijo.
Če pa ne,pa lahko da je res samo čiščenje kože,kar vam od srca želim.




Stran: [1]