|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kolk joka
6.9.2007 9:04:55   
Barči78
Men je tolk grozno hudo, ko jo poslušam za vrati, kako me kliče, in govori, da bi šla domov user posted image . Pa ji vsak dan 100 x razložim, da bom prišla ponjo takrat, ko bodo prišle mamice po ostale otroke, pa nič bolje. Včeraj so me po pol ure klicali, da pridem ponjo, danes pa samo čakam, da zazvoni telefon. Sploh se ne morem zbrati in posvetiti sineku, kar tišči me v prsih.
A je še kakšna mamica, ki ima tako neutolažljivo dete, navezano na mamico. Res je tudi to, da sem z njo že skoraj od rojstva, samo za 4 mesece sem šla v službo in je očitno ful navezana, pa sploh ne kaže, če sem v prostoru, me pa komaj opazi.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kolk joka
6.9.2007 9:14:05   
dory
mislim takole se ti para srce...mene stisne se ce vidim druge otroke jokat....no moj se je kar skuliral in gre kar rad v vrtec...le moram mu 1001x obljubit da pridem ponj po kosilu....takrat me tudi caka ko ura :))))...

v nasi skupini so tudi otroci,ki hodijo v vrtec od zacetka pa imajo vsako leto,ko se vrtec zacne tezave...tudi zato,ker zmesajo skupine, dobijo nove zgojiteljice...

drzim pesti,da se mala kmalu navadi in da vidi,da je vrtec pravzaprav nekaj krasnega....in da jo ima mami se vedno zelo rada in jo pride ob dogovorjeni uri vedno iskat...

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2007 9:33:17   
Naja31
Meni se tudi trga srce. V torek so me ze ob 10h klicali, da ga pridem iskati, ker ze eno uro hudo joka. Vceraj je zdrzal do kosila in se je imel prav fajn, edino zjutraj je jokal.
Danes zjutraj pa ista zgodba, jok in to prav zalosten. Upam, da me ne bodo poklicali, ga grem po kosilu iskati. Pa je vceraj popoldan razlagal kako je fajn v vrtcu in , da bo danes tam celo spal, ampak danes zjutraj je že doma jokal. Ma, meni je prav hudo.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2007 9:34:24   
SISI25
Moja dva bosta stara tri leti in sta tudi grozno navezana na mene. Do zdaj še nista ostala sama, smo bili skupaj po dve uri. Npo danes smo že doma, ker imata oba vročino.user posted image  Nevem kako se bomo navadili, ker do zdaj sta tisti dve uri bila samo prilepljena na mene. Enkrat sem šla samo po robček in še to sem bila v istem prostoru in je bila taka panika, da so ju vsi samo gledali.  

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2007 9:43:58   
julam
Joj, v skupini našega palčka je tudi ena punčka, ki je včeraj cel dan jokala. In danes sem srečala mamico, ko jo je že odložila v vrtcu in sodeč po njenih solzah na licih sem sklepala, da je bilo zopet hudo. Res je grozno! Hvala bogu je naš ravno kontra. Zjutraj mu moram grozit, da NE BO ŠEL v vrtec, če mi kaj nagaja (seveda popoldne pa NE DOMOV). Res sem mu hvaležna!

Verjamem, da bojo tudi vaši nekoč rajši šli od doma (jaz oesbno nikoli nisem marala vrtca, 2x sem celo pobegnila)! Do takrat pa si lahko predstavljam, kako se počutite! Zdržite vsi skupaj! Držim pesti!

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2007 11:18:48   
taška30
Kolk joka? Eden več, drugi manj. Meni se zdi najslabše, če se uvaja cela nova skupina, tako kot je bilo pri nas lani (1.jaslična), ker zelo deluje 'čredni nagon'. Tud tisti, ki se drugače ne bi jokal, se začne, ko gleda druge ki hlipajo.
Najhujše je prvi teden, ko je še vse zmešano, mame so, pa niso, otroci se še niso navadili na vzg. da bi jih jemali kot osebo, pri kateri se tud lahko potolažijo in pocrkljajo, enkrat grejo domov prej, drugi dan kasneje itd...
Ko bodo ostali cel dan sami, bo bolje, ker lahko vzg. peljejo svoj program in jih fajn zamotijo.

Jutranja 'predstava za starše' zna pa še ostat nekaj časa, sam je zanimivo, da dostikrat če čez 5 minut prideš nazaj mal pošpegat, se tudi najbolj neutolažljivi že veselo igrajo.

Saj bo punce, ne obupat...user posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2007 15:18:32   
Pikca
o Barči, to je pa res hudouser posted image . mi tudi uvajamo, danes sva bili prvič, sem jo pustila 1 uro samo, jutri podaljšamo. jih je pa danes kar nekaj jokalo in to je tudi našo malo prestrašilo.
koliko časa jo pa uvajaš - kaj pa, če bi jo bolj počasi?

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2007 18:08:01   
Barči78
koliko časa jo pa uvajaš - kaj pa, če bi jo bolj počasi?

danes je bil drugi dan. Včeraj sem bila z njo skoraj do 9h, pa so me 10 do 10h klical, da pridem ponjo. Danes sem bila tam do 8.30, pa mi je naročila naj ob 10h pridem ponjo, pa je jokala, sicer baje manj kot včeraj, ampak še vedno. Potem sem pa z njo ostala do kosila in je vmes spet dobila napad joka, je hotla h meni. Jutri jo bom probala pustiti do kosila, bomo videli, držte pesti, ker bi ji res rada olajšala vse skupaj, pa ne vem kako.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.9.2007 0:05:52   
miši
tole sem napisala na sosednjem naslovu pa bolj paše sem:

Jaz bom odkrito povedala, da je zame to velik šok, kaj šele za našo 13 mesečno pupo,je v skupini (jasli), kjer se vsi uvajajo na novo. dretje drugih otrok, histerija, kričanje, žalost....me je čist dotolkla, eni so tako bogi....ko sem pripeljala našo sta bla dva koj pri meni in tulila "mami mami".seveda je bil že za našo to šok,ko sva (danes peti dan) zjutraj prišli,v dobesedno kričečo sobo in tako se me je držala kot klop.komaj sem izdavila,da zdaj grem,da pridem nazaj,naj bo pridna,ona pa je že nabirala solze.nato sem odvihrala ven in se šla zamotit.
nazaj sem prišla v času kosila, grozljivka. vsi v joku, so "jedli" kosilo, naša je bila vsa od hrane, vzgojiteljici sta bli na vseh koncih (ne vem,kako zmoreta).ko me je zagledala, je v joku začela kričat, nisem je še videla tako jokat.grozno. hlipala mi je doma še dve uri.
jaz res upam,da bo tole minilo. sicer je naša punca zelo družabna,dobrovoljka in je očitno zelo jezna na otroke,ki jočejo zraven in logično tut sama začne jokat. tako so se mi vsi zasmilili,da vam ne morem povedat pa naša je še kar nekam bla, sta vzg.rekli,da se je umirila, igrala, ampak da jok pa je itak skos.

saj vem,sem očitno premehka, kolegice so me potolažile,da se navadiš.
sicer se imajo v vrtcu super, dobro je poskrbljeno zanje, hrane dovolj, vsega dovolj,skos se kaj dogaja, tudi doma jo spodujamo v smeri,da je vrtec ena fajna zadeva.

kako ste ve premagale ta šok, ta čuden občutek krivde? vam je kaj težko?skoraj vsaka mama je šla ven v solzah, ko sem odhajala, je jokalo vseh 5 sob, grozno res. jst sem čist paf, res nisem pričakovala kaj takega.
prosim za malo spodbude user posted image

http://www.papicajezakon.blogspot.com

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.9.2007 7:53:42   
Anonimen
Joj, tolko novih otrok? Vsi na novo?? V našem vrtcu se sploh ne čuti da je novo šolsko leto. Sem mogla sama vprašat če majo ful laufarijo zdaj, ker se nič ne opazi. Niti ni nobenega joka. Hvala bogu, da sem dobila prosto mesto v maju, ker vidim da septembra ful  preveč dogaja.

(odgovor članu miši)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
10.9.2007 8:05:49   
NATAŠI
Živjo!

Moj sinček je bil pred tednom star eno leto in je šel v vrtec. Je v privat vrtcu in ima le tri otročke. Jok je vsako jutro ker je treba tako zgodaj vstati. Potem se me pa drži kot klop in se stiska k meni. Ko ga oddam vzgojiteljici je vsako jutro jok, tako da je tudi on full navezan na men. Pri meni je v tolažbo to, da vem v kakšnih rokah je in da full skrbi za te malčke. Potem skozi vse varstvo ni več joka.

Saj se bodo privadili, je pa res da se nam mamicam kar srček trga ko jih slišimo jokati.

lp user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.9.2007 8:17:21   
Marogica
Mi smo našega uvedli v vrtec pri 15. mes. Je vsako jutro jokal ca. 1 mesec, nato se pa je tako navadil, da sedaj noče iz vrtca....Saj bo... Ko se otrok navadi, spozna prijateljčke, vzgojiteljice....in kaj kmalu ugotovi, da je bolj zanimivo v vrtcu, kot pa doma..

Samo ne mu zjutraj pokazati, da ti je hudo. Poslovi se na hitro, "potisni" otroka vzgojiteljici in pojdi.Ona ga bo znala zmotivirati, verjemi....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.9.2007 8:44:41   
tinkamiška
No, mi smo danes začeli z drugim tednom uvajanja. Sem mislila, da bo boljše, sej Iza se še kr drži, je pa danes kričal in jokal fantek, ki ga prvi teden sploh ni bilo opazit, hotel je spat v vrtcu že prvi dan, danes pa kot, da bi bil druga osebauser posted image Punčka, ki ponavadi joka, pa me je prišla vprašat, če pride mamica in že začela nabirat solzice. Iza se je seveda že pri vratih ustrašila kričanja in začela govorit, da bi šla "mov". Je malo jokala, ko sem odhajala...danes bi naj tam prvič spala, bomo videli kako bo šlo.
Je pa res hudo, ko je toliko novih in prestrašenih otročkov na kupu in potem drugdrugega spravljajo v jok. Komaj čakam, da bo to uvajanje za nami in bo it v vrtec manj strsno...

Se počutim kot takrat, ko sem rodila, pa so vsi govorili, prvi mesec je najhujši, da se vsi navadite en drugega, no zdej odštevam denve tega uvanjana, kjer spet vsi pravijo, da je prvi mesec najhujši, da se vsi navadijo en drugega...

Naj bo miškom malim kmalu luštno it v vrtec...

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.9.2007 9:40:21   
polona2
IZVIRNO SPOROČILO: teja.

v nasi skupini so tudi otroci,ki hodijo v vrtec od zacetka pa imajo vsako leto,ko se vrtec zacne tezave...tudi zato,ker zmesajo skupine, dobijo nove zgojiteljice...

Danes je tudi Hana jokala, je pa res, da je vstala z levo nogo in mogoče ni ravno vrtec kriv za njeno slabo razpoloženje. Upam, da bo jutri bolje.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.9.2007 11:27:56   
pupika
Tudi prinašem je bi lo danes najhuje. Mi smo imeli uvajanje prejšnji teden. V Pon smo bile zraven mamice, v torek pa kar brez že, meni se je to zdelo malo prehitro, pa zgleda da se kar vnese, že kar rugi dan je bi  do 14 tih, prvi dan do 12. Seveda sem jaz ko sem ga dala prvič v vrtec tako jokala, da sem se samo obrnila in šla, tudi nisem uspoela videt ali mali joka, ker sem se bala da me ne bi še mali videl, ker potem pa je katastrofa, potem sem še doma jokala in samo gledala n amobitel če me bodo klical naj ga pridem iskat, pa je kar zdržal pa jokal skoraj nič ni, razen pred spanjem, ker je navajen zaspati na meni z uspavanko.  Hvala bohu, da je tako, meni je danes rekla vzgojiteljica on joka dve minuti pa je dobro. Boge ste tiste, ki se tako jokajo. Mogoče pa je tudi kaj na temu, ker pravijo, da če je otrok mlajši je lažje kot pri starejšemu, naš je ravno v soboto dopolnil 1 leto.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.9.2007 12:36:27   
taška30
Joj, punce , mi je kar hudo ko vas berem. Se še predobro spomnim našega uvajanja lanski september.

To, da danes bolj jokajo kot prejšnji teden je pa normalno. Namreč prejšnji teden po moje sploh še niso čisto dojeli, kaj jih je doletelo. Pa še ve se bile večino časa tam. Vse skupaj so vzeli kot novo dogodivščino, kot bi jih peljale na novo igrišče. Potem pa vikend, ko so spet lepo celi dan z vami in malo pozabijo oz. se celo potolažijo, da uf, očitno je tole končno mimo, zdaj bom pa spet po starem z mamico. Ampak žal je kruta realnost drugačna.

Ne obupat punce. Imejte v mislih, da bo vsak dan, vsak teden bolje, pa čeprav kakšen dan izgleda, da je brezupno. Oktobra bodo že vsi veseli vrtičkarji, ki jih ne bo za spravit domovuser posted image . Čeprav se vam zdajle zdi to nemogoče.

user posted image  za vse!

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.9.2007 22:05:01   
miši
hvala za spodbudne besede, pridejo zelo prav.
danes je bilo za malenkost boljše. prišla sem pogledat v času kosila, naša se je drla,me klicala,slišala sem jo s hodnika, notri nisem šla,tut prikazala se nisem.sem se pa težko zadržala, pa mislim da sem prav naredila,ker bi potem še druge otroke zbegala. pravijo pa da otroci čutijo bližino mame, no ja, ne vem kako je s tem.
jedla je zelo malo, spala je tudi okrog 15min. vzg.je rekla,da je bilo kar dobro in da je bila pridna,ko so bili zunaj.tudi meni je blo lažje,ker sem imela ogromen cmok v grlu,ko sem šla proti vratom.
jutri je nov dan in verjamem,da bo boljše.

http://www.papicajezakon.blogspot.com

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.9.2007 9:25:25   
miaxxx
Mi smo uvajali prejšnji teden. Star je 16 mesecev. Prvi dan je bil sam kake 10 minut in se je ful jokal, grozno res. Drugi dan smo se poslovili že na vratih in sem ga pustila do kosila. So menda vsi po vrsti jokali eno uro potem pa so se vsi pomirili in se lepo igrali. Tretji dan je naš (in 7 drugih) že prvič spal tam in ostal do konca. Jokali so menda kakšne pol urce... potem pa bili res pridni. V četrtek in petek je jokal čisto malo in enako danes in včeraj. Tako, da mislim, da bo pri nas kar vredu. No, včeraj že domov ni hotel user posted image

Lp

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?