|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pregled na novo
5.9.2007 20:51:43   
Blejka26
mene pa zanima kaj si ve nosečke mislite o tem pregledu,ki je sedaj na novo-vsaj na Bledu?Da ti mesec dni pred porodom vzamejo bris,da vidijo če je kakšna bakterija in s tem ugotovijo ali bo otrok ob rojstvu zdrav ali bo imel kakšne težave.Naprimer če ugotovijo bakterijo v brisu dobiš takoj antibiotike..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pregled na novo
5.9.2007 21:01:25   
Pikabu
Meni se pa to zdi zelo pametno, upam, da so tudi na Jesenicah to uvedli. Me je bilo pred obema porodom strah, da bi bilo kaj takega, pa da ne bi ugotovili. Streptokok je ful nevaren. user posted image user posted image user posted image za njih.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.9.2007 21:02:31   
nemrak
user posted image user posted image ,
saj ga dela vsak G, samo da je plačljiv (cca. 8eur)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2007 21:04:22   
Blejka26
ja na 35eurov je za plačat,sam res mislim da se splača oz.da je pametno it na ta pregled.

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.9.2007 21:12:17   
total
A to je sam na BLedu? Je pa pametno res,ja če pa slučajno kaj odkrijejo a te antibiotiki pomagajo?? Al kako?

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.9.2007 21:19:30   
Blejka26
naj bi pomagali!Men je zdravnica rekla,da so do sedaj odkrili že dva primera ki sta bila pozitivna in se nosečnice sedaj zdravita.Tko da..jaz ga imam 20septembra in upam da bo vse ok

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
5.9.2007 21:37:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
5.9.2007 21:39:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.9.2007 21:59:23   
lelaval
Meni se zdi vredu. Vse za otroka.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.9.2007 22:05:29   
N _ B
Meni je g ta bris vzel na zadnjem pregledu pred PDP in nisem nič plačala.
Porodnišnica Kranj

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.9.2007 22:59:08   
Naja30
Se mi zdi fajn, da so to uvedli. Lahko bi bilo pravilo, ne izjema.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2007 6:58:10   
Anonimen
Men so v prvi nosečnosti odkrili okužbo s streptokoko. Bris so mi vzeli na amnioskopiji v Kranju. Sem dobila flašo antibiotikov ob porodu, tamala pa je dobivala 3 dni antibiotik. V drugi nosečnosti mi je bris vzela ginekologinja tam nekje v 15. tednu. Bil je negativen. Na amnioskopiji so mi spet vzeli bris in bil je pozitiven. Sem se zjokala k so klical. Dobra dva dni sem jemala zdravila potem pa sem rodila. Mali je preventivno dobil antibiotike, bris pa je bil negativen.

No de zdej končno preidem na bistvouser posted image . Če ti vzamejo bris za streprokoko ac 1 mesec pred porodom in te zdravijo, se lahko populacija kadarkoli znova naseli in ob porodu si lahko znova pozitivna. Zato je tak bris super fajn, da ti ugotovijo okužbo, ob porodu pa moraš kljub temu, da si bla zdravljena dobit flašo antibiotikov (pr men je bil drugi porod prekratek) pa otroku je treba vzet bris, da se vidi, če je okužen.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2007 7:16:12   
Anonimen
To je ta test za streptokoko b.
Meni ga je naredil moj osebni ginekolog prejšnji četrtek in sem že dobila rezultate. Stane pa 15€.
Glupo je, ker je samoplačniško, a bakterija pa je full nevarna otroku, če jo ne odkrijejo. user posted image  Tudi 100€ bi dala, ni problem; ampak mnenja sem, da bi to testitanje morala biti rutina, da bi ga bila deležna čisto vsaka user posted image . user posted image user posted image user posted image
Ampak kaj, ko zdravstvo špara. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.9.2007 9:48:02   
kmarija
A te brise jemljejo rutinsko (v LJ) ali moraš G izrecno reči, da ti ga nardi?
Jaz prvič slišim za ta bris....user posted image
Pa tudi v literaturi nisem nič zasledila user posted image ..... Je pa res, da sem bl senilne sorte user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.9.2007 10:25:34   
Anonimen
Nikjer ne delajo rutinsko, saj je to samoplačniški pregled.
Najboljše, da se pozanimaš pri svojem ginekologu in če ga slučajno on ne dela, ker ga namreč ne delajo vsi, da ti da ustrezne napotke kam in kako naprej.

(odgovor članu kmarija)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
6.9.2007 10:32:08   
kmarija
Hvala tianna, bom prec preverila user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.9.2007 10:42:52   
Anonimen
Ni za kaj. user posted image

Pri Pušenjaku si lahko marsikaj zanimivega prebereš:

http://med.over.net/forum5/search.php?19,search=streptokok+test,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=THISONE

(odgovor članu kmarija)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
6.9.2007 15:05:35   
jinksy
Men se zdi to ful vredu stvar. Je ena sorodnica letos maja rodila in je niso prej nič pregledali oz. vsaj opozorili, da je možno, da se otrok okuži skozi porodni kanal, če ima mati kakšno bakterijo, pa je imela to smolo, da se je potem mala res okužila in to z neko bakterijo, ki bi lahko kasneje, če je nebi pravi čas odkrili pri otroku pustila hude posledice. Je imela potem to ubogo dete cele tri mesece na antibiotikih, pa še zdaj mata skoz neke kontrole. To res ni hec, ampak kaj, ko večina ginekologov na to sploh ne opozori, nam se pa naj sanja potem kako in kaj! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.9.2007 20:01:07   
Blejka26
ja res bi moralo biti to obvezno,pa zdravstvo samo gleda kje bo kaj prišparalo...ne vem zakaj potem plačujemo toliko zavarovanja???

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu jinksy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?