sazi -> RE: zaposlitev za določen čas (7.9.2007 12:24:15)
|
kako je s tem, da imaš že 5. pogodbo za določen čas, ne vem, ker je res nezakonito glede odpovedi je pa tako, da je v moji bivši službi kar nekaj sodelavcev dalo "odpoved" tako, da nekaj dni pred iztekom, ko so jim prinesli novo pogodbo, te pač niso podpisali in potem je delodajalec debelo gledal in bil seveda v težavah, ker je ostal brez delavca - ampak si je bil kriv čisto sam. Namreč vsi, ki smo bili zaposleni za dol. čas smo vedno želeli urediti glede novih pogodb vsaj mesec dni pred potekom (da sploh veš, da boš še imel službo, saj ti je niso dolžni podaljšati), pa so pogodbo vedno prinesli zadnji dan - za bruhat (mojemu možu je celo sploh niso prinesli, ker so zamešali datume in je potem podpisal za nazaj). torej, če je delodajalec baraba in vas s temi pogodbami drži v šahu in izsiljuje, ga jaz ne bi nič obveščala o odhodu. je šel pa moj sodelavec tudi na zavod po preteku pogodbe in pri bivšem delodajalcu ni dobil nobenega sklepa o prenehanju - večina pa nas je odšla v nove službe
|
|
|
|