Strawberrie Cherrie -> RE: Tekočina zraven dojenja in dodajanja (6.9.2007 10:27:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Malena* Jaz mu dajem adaptirano mleko, in gre tako. Na 3 ure papa. Če se zbudi eno uro po hranjenju in tečka, mu ponudim čaj, ki ga z veseljem pije. Imam pa čaj iz Hippa - komarčka. Probaj to. Ponavadi se moj umiri, ko spije čaj in dobi dudo, takrat zaspi. Naj spije čaja, kot mu paše, ampak ne preveč. Dajem mu pa mleka 130 ml, zdaj kmalu pa bom začela devati na 170 ml, ker hoče še pa še. P.S. : Čaj iz komarčka pa daš - eno malo žličko, naliješ do 100 ml vode. Je pa potrebno vsak dan svež čaj narediti, po možnosti 2 x na dan. Jaz bi se tega instant čaja izogibala. Kupi raje navadni komarčkov čaj v vrečkah. V instant čajih je dodan sladkor, sicer ga raje pijejo, nam ga je P odsvetovala zaradi zobkov. Sladkor povzroča zobno gnilobo. Saj vem, da še nimate zobkov, vendar čez par mesecev pa bodo, kaj pa bo potem, ko otrok ne bo hotel piti kaj drugega kot sladkan čaj? Jaz osebno sem kar za vodo, ali pa če že kuhaš čaj, potem raje nesladkanega. Pa še to bi dodala. Freycha ima prav. Otroku je materino mleko do 6m povsem dovolj. Ko je čas za hranjenje, sprva teče bolj 'prozorno mleko', ki dojenčka odžeja, kasneje pa je bolj kompaktno in hranljivo. Če otrok noče piti čaja in se samo doji, ni noben problem. Je pa res, da če otrok pije adaptirano mleko in mleko ni pravilno zmešano, je preveč gosto, pa lahko kaj hitro pride do dehidracije. Aja pa še to - tudi poleti ali pozimi, ko se kuri, je materino mleko dovolj. Ožbej je živ dokaz za to, ker do 6m ni spil niti ml druge tekočine.
|
|
|
|